Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ІНТЕР» ВИХОДИТЬ У ЛІДЕРИ
Минулий європейський футбольний вікенд подарував уболівальникам кілька принципових протистоянь. Так, у німецькій бундеслізі в очній зустрічі зійшлися лідери змагань — леверкузенський «Байєр» і мюнхенська «Баварія». В Англії відбулося лондонське дербі між «Вест Хемом» і «Арсеналом». Однак найбільша увага була прикута до Італії, де грали лідери «Рома» та «Інтер».

Італія
У центральному матчі шостого туру італійської Серії А столична «Рома» на рідному «Стадіо Олімпіко» приймала чинного чемпіона Італії — міланський «Інтер». Волею календаря останні два тижні у «Роми» були вкрай напруженими і на зустріч проти «Інтера» столичним футболістам не вистачило сил.
Гра почалась за переваги господарів. На початку протистояння римляни одержали право пробивати штрафний, який у виконанні Тотті завжди є неабиякою небезпекою. Так сталося й цього разу: після потужного удару «Імператора» голкіпер міланців Жуліо Сезар не зміг зафіксувати м'яч і мусив удруге рятувати ворота після добивання Мансіні. Проте поступово чемпіони Італії почали освоюватися на полі суперника і загрожувати воротам господарів. На 27-й хвилині «Інтер» однією атакою «вбив» відразу двох зайців. Півзахисник «неро-адзури» Сезар утік на побачення з голкіпером «Роми» Доні. Сезару не вдалося переграти воротаря, але м'яч відлетів до Ібрагімовича, який завдав удару по незахищених воротах. Лише гра рукою Жулі не дозволила шкіряній кулі досягнути мети. Як наслідок — вилучення француза та одинадцятиметровий, котрий чітко реалізував Ібрагімович. До кінця тайму гра дещо заспокоїлася. Гостей цілком улаштовував результат матчу і його перебіг, а господарі чекали на перерву, щоб заспокоїтися й отримати нову тренерську установку на гру.
Як передбачалося, Спалетті зумів знайти потрібні слова в перерві, тож футболісти «Роми» почали тайм із того, що майже всією командою кинулися вперед. Це дало змогу їм відновити рівновагу. Захист «Інтера» припустився «дитячої» помилки, подарувавши м'яч Перотті, який з десяти метрів розстріляв ворота і зрівняв рахунок. Та не встиг стадіон отямитися від радості, як уболівальникам «Роми» довелося з жахом схопитися за голову. Креспо та Кабміассо, як на тренуванні, розіграли м'яч, після чого Кабміассо потужно пробив по воротах. Доні зміг відбити м'яч, але просто на ногу Креспо, який із розвороту відправив його у сітку. «Рома» ще не оговталась, як Круз сильним ударом здалеку знову засмутив голкіпера «вовків». Гру було зроблено, «Рома» перебувала в нокдауні до останніх хвилин поєдинку, а гості цілковито контролювали становище та забили ще й четвертий м'яч. На 67-й хвилині після розіграшу кутового Кордоба ефектно замкнув навіс Фігу. Ця перемога вивела чинного чемпіона Італії на чисте перше місце в турнірній таблиці. Щодо римського клубу, то «Рома» зазнала першої невдачі в новому сезоні.
В іншому поєдинку «Фіорентина» без проблем перемогла на виїзді аутсайдера Серії А «Ліворно» (4:0). У Турині в місцевому «дербі» зійшлися «Торіно» та «Ювентус». Команди грали на рівних, нулі на табло після 90 хвилин основного часу красномовно свідчать про це. Щоправда, в доданий час пощастило «Ювентусу». Давід Трезеге скористався помилкою захисника «Торіно» і переправив м'яч у сітку воріт Маттео Серені.
Результати решти матчів: «Наполі» — «Дженоа» — 1:2, «Емполі» — «Палермо» — 3:1, «Реджина» — «Лаціо» — 1:1, «Сампдорія» — «Аталанта» — 3:0, «Удінезе» — «Парма» — 2:1, «Кальярі» — «Сієна» — 1:0, «Мілан» — «Катанья» — 1:1.

Іспанія
Уболівальники «Барселони» п'ять турів чекали на голи від свого «зоряного» новачка француза Тьєррі Анрі. Нарешті в шостому турі нападник ощасливив своїх шанувальників відразу хет-триком у ворота «Леванте».
Після сумбурного початку матчу «Барселона» почала «штампувати» м'ячі у ворота суперника один за одним. На 17-й хвилині свій перший гол у чемпіонаті Іспанії забив Анрі. Після розіграшу кутового голкіпер «Леванте» Марко Сторарі парирував удар Мессі, а французький нападник добив шкіряну кулю в порожні ворота. На 24-й хвилині Анрі оформив перший дубль у складі «Барселони». Мессі чудовим пасом вивів француза віч-на-віч, а останній холоднокровно переграв воротаря. Після перерви Анрі не спинився на досягнутому й до своїх дебютів додав хет-трик. Він знову реалізував вихід сам на сам, скориставшись філігранною передачею Деку. На 51-й хвилині Мессі блискуче звільнився від двох захисників, пройшов до воріт і завдав чудового удару в дальній кут. Лише після цього гості заграли гостріше і на 72-й хвилині забили гол престижу. Пуйоль порушив правила проти Алекса Гейхо, за що отримав покарання одинадцятиметровим ударом, який чітко реалізував Вікейра.
Мадридський «Реал» завдяки голу Серхіо Рамоса в гостях здолав колишній клуб нинішнього наставника «вершкових» Бернда Шустера «Гетафе» з рахунком 1:0. У другому турі поспіль «королівський» клуб має дякувати фортуні за незакономірні перемоги. Таким чином, після шести турів «Реал» зберіг за собою одноосібне лідерство в турнірній таблиці іспанської першості. Команда Шустера на пункт випереджає «Вільярреал» і «Валенсію».
Результати решти матчів: «Рекреативо» — «Валенсія» — 0:1, «Вільярреал» — «Атлетик» — 1:0, «Атлетико» — «Осасуна» — 2:0, «Еспаньол» — «Депортиво» — 1:0, «Бетіс» — «Мальорка» — 3:0, «Вальядолід» — «Мурсія» — 1:4, «Альмерія» — «Расінг» — 0:1, «Сарагоса» — «Севілья» — 2:0.

Англія
У першості Англії відбувся восьмий тур Прем'єр-ліги. Лідери («Арсенал», «Манчестер Юнайтед» і «Ліверпуль») здобули чергові перемоги, причому всім вистачило одного м'яча, забитого у ворота суперника. А от «Челсі» вкотре продемонстрував невиразну гру, зігравши внічию з «Фулхемом», і, до того ж, втратив свого капітана Джона Террі.
«Арсенал» завдяки влучному удару Ван Персі обіграв столичний «Вест Хем». Перемогу «Манчестеру» в матчі з «Бірмінгемом» приніс м'яч Кріштіану Роналду, а мерсисайдцям здолати «Уїган» допоміг Бенаюн. Андрій Воронін вийшов на поле на 82-й хвилині.
Укотре невиразною грою відзначився лондонський «Чеслі». У столичному «дербі» «аристократи» не зуміли перемогти «Фулхем» (0:0). До того ж, капітан «Челсі» та збірної Англії Джон Террі на початку другої 45-хвилинки отримав перелом вилиці та вибув щонайменше на шість тижнів. Щодо Андрія Шевченка, то він, напередодні відсвяткувавши своє 31-річчя, вийшов у стартовому складі, але вкотре зіграв непомітно і був замінений на 54-й хвилині.
Для шанувальників феєричного футболу, звісно, найцікавішим поєдинком восьмого туру став двобій «Портсмута» та «Рідінга». Після протистояння в багатьох виникло запитання: чи насправді вони бачили футбол, адже рахунок 7:4 сьогодні не є частим. Головною «зіркою» зустрічі став нападник «Портсмута» Бенджані Мваруварі, котрий забив три м'ячі. Варто зазначити, що це протистояння увійшло в історію англійського футболу, адже стало найрезультативнішим за загальною кількістю голів у рамках Прем'єр-ліги.
Результати решти матчів: «Сандерленд» — «Блекберн» — 1:2, «Дербі» — «Болтон» — 1:1, «Тоттенхем» — «Астон Вілла» — 4:4, «Евертон» — «Міддлсбро» — 2:0.

Німеччина
Центральним матчем восьмого туру бундесліги стала суперечка двох лідерів нинішньої першості. У Леверкузен до місцевого «Байєра» завітала мюнхенська «Баварія». Беззаперечний фаворит цьогорічного чемпіонату «Баварія» зіштовхнулася зі значними проблемами в цьому поєдинку. Все почалося ще на розминці, коли отримав травму не хто-небудь, а Олівер Кан. Місце у воротах мусив терміново зайняти Рензінг, який гідно впорався зі своїми обов'язками.
Зустріч почалася без звичної в таких поєдинках розвідки. «Байєр» вирішив зі старту приголомшити суперника, створивши кілька небезпечних моментів. Удар Фрідріха Янсен відбив, Барнетта вразив стійку «Баварії», Рольфесу не вистачило кількох сантиметрів, аби влучити, і двічі Рензінг виручав свою команду після небезпечних моментів, які мав Кісслінг. Усе це сталося впродовж перших п'ятнадцяти хвилин. Надалі обидві команди більше думали про захист власних воріт. Особливо це стосувалося «фармацевтів». Утім, під завісу тайму леверкузенські оборонні редути дали збій. Рібері перекинув м'яч Клозе, нападник збірної Німеччини обіграв Фрідріха і віддав передачу Тоні, якому залишалося тільки підставити ногу.
У другій половині гри «Баварія» здебільшого захищалася, а леверкузенці всіма силами кинулися вперед. До невдач мюнхенців додалася і травма Клозе, замість якого вийшов Швайнштайнгер. «Фармацевти» домінували на полі, однак на підході до штрафного майданчика суперника наражалися на глуху стіну захисту. В підсумку «Байєру» так і не вдалося зламати цей рубіж, він поступився із мінімальним рахунком 0:1.
Бременський «Вердер» вдосталь познущався над «Армінією», забивши у ворота команди з Білефельда вісім м'ячів (повтор клубного рекорду, встановленого 1983 року). «Армінія» зуміла провести лише одну результативну атаку.
Результати решти матчів: «Гамбург» — «Вольфсбург» — 2:2, «Бохум» — «Нюрнберг» — 3:3, «Ганза» — «Штутгарт» — 2:1, «Карлсруе» — «Боруссія» — 3:1, «Шальке-04» — «Герта» — 1:0, «Ганновер» — «Дусбург» — 2:1, «Енергі» — «Айнтрахт» — 2:2.
також у паперовій версії читайте:
  • НЕВДАЛИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ ЙОЖЕФА САБО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».