Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«ГАЗОВИЙ» КОНФЛІКТ З УКРАЇНОЮ НЕ ВИЧЕРПАНО
«Газпром» не пов'язує новий «газовий» конфлікт із виборами в Україні. Холдинг упродовж багатьох місяців веде перемови з українськими колегами, намагаючись знайти варіанти вирішення проблеми, заявив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов. Уряд України пообіцяв узяти під контроль ситуацію, що склалася із заборгованістю за газ. «Проте вичерпаним конфлікт можна вважати лише тоді, коли ми отримуватимемо платежі»,— зауважив представник «Газпрому».

За підсумками зустрічі в Москві голови газового холдингу Олексія Міллера і міністра палива та енергетики України Юрія Бойка «Газпром» повідомив, що Київ розраховує погасити борг до 1 листопада 2007 р. під контролем чинного уряду України.
Напередодні «Газпром» надіслав європейським партнерам повідомлення, в якому зазначалося, що «російська сторона цілковито виконує свою частину контракту, водночас заборгованість української сторони за постачання газу перевищила 1,3 млрд дол.». За неврегулювання питання з боргом упродовж жовтня 2007 р. російський холдинг попередив про скорочення постачання газу до України. НАК «Нафтогаз України», так само як і Рада національної безпеки і оборони були здивовані цією інформацією і не знають, про які борги України перед «Газпромом» йдеться в заяві компанії. Проте Єврокомісія закликала Україну і «Газпром» урегулювати конфлікт у газовій сфері.

США І НАДАЛІ ПРИЙМАТИМУТЬ БІЖЕНЦІВ
Сполучені Штати Америки у 2008 фінансовому році мають прийняти 80 тис. біженців. Про це йдеться у меморандумі президента Джорджа Буша, переданому главі американського зовнішньополітичного відомства. Квоту прийому біженців на наступний рік буде збільшено на 10 тис. порівняно з 2007 фінансовим роком. Таке рішення було ухвалене після консультацій з Конгресом і зумовлене стурбованістю проблемами гуманітарного характеру та національними інтересами.

Це означає, що США можуть прийняти 16 тис. біженців із країн Африки, близько 20 тис. зі Східної Азії та 28 тис. з близькосхідних держав і Південної Азії. Для біженців із Європи й Центральної Азії встановлено квоту на рівні 3 тис., стільки ж для мешканців країн Латинської Америки. Майже 10 тис. пропонується залишити в резерві та не обмежувати конкретним регіоном. За необхідності резервну квоту можна додати до встановленої кількості біженців для конкретного регіону.
Особливим пунктом меморандуму Дж. Буш визначив, що на переїзд до Сполучених Штатів Америки можуть претендувати біженці з В'єтнаму, Куби та країн колишнього Радянського Союзу.
також у паперовій версії читайте:
  • АВІАБУДІВНИКИ ПОТРЕБУЮТЬ ЗАХИСТУ
  • ЄС НЕЗАДОВОЛЕНИЙ РІВНЕМ ЗАХИСТУ ПРАВ ЛЮДИНИ
  • ЗАДЛЯ МИРУ НА КОРЕЙСЬКОМУ ПІВОСТРОВІ
  • ДАІ — ЗА БЕЗПЕКУ НА ДОРОГАХ
  • СЕКРЕТАРІАТ ООН ЗАБОРГУВАВ УКРАЇНІ 30 МЛН ГРИВЕНЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».