Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НІМЦІ ЛИСТУЮТЬСЯ З... ДЕРЕВАМИ

«Свірь» і «Мирний» будували водночас за одним проектом, але «Свірь» у дальніх походах не відзначився. 1824 року, повертаючись зі зйомки дна Балтійського моря, він затонув неподалік невеликого острова Нерва. Екіпаж урятувався, але корабель тоді знайти не вдалося.
Нинішня експедиція тривала два тижні. Дослідники ще не встигли оцінити вартість знахідки, але сподіваються, що «останки» кораблів піднімуть з дна, і в майбутньому створять з них пам'ятник російським військовим морякам, котрі зробили багато географічних відкриттів.
Додамо, що найвідоміше кладовище кораблів знаходиться біля південних берегів Іспанії, воно оцінюється в 24 мільярди євро. Ця цифра фігурує в доповіді Асоціації порятунку іспанських галеонів, повідомляє utro.ua. Вважається, що в XIX ст. у акваторії Кадісса — основних воріт до Іспанії для кораблів, що поверталися з Нового світу, затонули знамениті галеони, величезні кораблі-фортеці, які везли вантажі з Латинської Америки. На борту 170 загиблих суден було золото, срібло й коштовні камені.


ПОЗБАВЛЕННЯ ВІД СТРЕСУ ПО-КИТАЙСЬКОМУ
У Шанхаї група ентузіастів створила спеціальний клуб, члени якого після роботи вирушають не додому до екранів телевізорів, а на дах хмарочоса, щоб милуватися нічним небом. Це чудова можливість зняти напруження, вважають вони, повідомляє власкор Укрінформу в Пекіні.
Жителі Пекіна також можуть похизуватися не менш екстравагантним способом «відпочинку». Власник одного з ресторанів дозволяє відвідувачам за певну плату трощити меблі закладу і бити посуд. Психологи вважають, що таке дозвілля може принести полегшення тим, кого переповнює гнів.
Інший спосіб позбутися напруження — участь в так званому «фестивалі дитинства». «Білі комірці» із задоволенням граються в ігри й об'їдаються солодощами. А чом би й ні, якщо світ в очах стомленого від роботи клерка від цього стане кращим.
Є ще один спосіб зняти втому, який підходить, напевно, лише деяким екзальтованим особистостям — відпочинок на цвинтарі, де завжди панує спокій і тиша. Для деяких стомлених службою шанхайських офісних працівників, як не дивно, і це — вихід.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • МАНДРИ
  • ЖАХ
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».