Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«МАКЛАРЕН»: ПЕРЕМОГА НА ВИЇЗДІ
На домашньому автодромі в італійській Монці команда «Феррарі» зазнала відчутної поразки — лідерство «Макларена» у чемпіонаті світу з автоперегонів у класі машин «Формула-1» знову не викликає жодних сумнівів. У «червоних» ще є можливості виправити становище, але таких зручних нагод довести переваги італійських болідів може не трапитися.

Саме в Монці мала датися взнаки перевага техніки «Феррарі» у швидкісних характеристиках (вважається, що «Макларени» найкраще почуваються на трасах з більшою кількістю поворотів), але проблеми для господарів почалися ще до кваліфікації. Під час третього тестового заїзду в суботу машина Кімі Ряйкконена на великій швидкості вилетіла з траси і врізалася в бетонну стіну. На щастя, з пілотом нічого серйозного не сталося, він зміг самостійно перелізти через огорожу і на машині швидкої допомоги доїхати до боксів.
У кваліфікації чинний чемпіон світу Фернандо Алонсо з «Макларена» задовго до закриття траси показав найкращий час, який не змогли перевершити ні внутрішньокомандний конкурент Льюїс Гемілтон (він став другим), ні найкращий з гонщиків «Феррарі» Феліпе Масса. В боротьбі за четверту позицію ще одного представника італійської «стайні» Кімі Ряйкконена випередив пілот БМВ Нік Хайдфельд.
Гонка суттєвих коректив у розподіл призових місць не внесла — це звично для останніх етапів. У першому після старту повороті Алонсо побачив позаду себе не Гемілтона, який невпевнено розпочав гонку, а бразильця Массу з «Феррарі». Та вже в другому повороті темношкірий пілот «срібних стріл» повернув собі позицію, проїхавши по траві. Боротьба бразильця і британця тривала недовго: у боліда Феліпе Масси виникли проблеми з гальмами, і південноамериканець змушений був припинити участь в змаганні.
«Стартував я не найкраще, Феліпе проїхав повз мене, ми обидва пізно загальмували, але мені пощастило зберегти позицію, ба більше, я мало не випередив Алонсо,— пригадує хід перегонів лідер сезону Льюїч Гемілтон.— Можна було спробувати атакувати Алонсо після рестарту (машина безпеки з’явилася на трасі після аварії Девіда Култхарда.— А. Ш.), та йому вдалося створити достатній запас в останньому повороті».
Зважаючи на результати кваліфікації, чи не останнім шансом «Феррарі» для порятунку домашнього етапу (італійці перемагали в Монці чотири рази за останні п’ять років) була відмінна від «Макларена» тактика піт-стопів. Та й до цього були готові у британській команді. «Срібні стріли» діяли «за класикою» і мали два заїзди на дозаправку і зміну гуми, у «Феррарі» обмежилися одним візитом до боксів. Знову надамо слово Льюїсу Гемілтону: «Стосовно обгону Кімі Ряйкконена — ми знали, що він вийде вперед після єдиного піт-стопу, і в мене у запасі було лише кілька кіл, поки «м’які» шини гарантували перевагу. Машина і гума в той момент були чудовими, і я вийшов уперед».
За чотири гонки до завершення сезону в активі Льюїса Гемілтона стало 92 очки, Фернандо Алонсо відстає від нього на мізерні три пункти. У Кімі Ряйкконена тепер 74 очки, а Феліпе Масса, здається, з чемпіонської гонки вибуває (69 очок). У Кубку конструкторів «Макларен» (166 пунктів) суттєво випереджає «Феррарі» (143), але лідерство британців під сумнівом, оскільки напередодні Фернандо Алонсо мав свідчити перед комісією Міжнародної федерації автоспорту про ймовірні порушення з боку своєї ж команди (йдеться про полегшену і незатверджену регламентом коробку передач). Якщо провину «срібних стріл» визнають, з цієї «стайні» знімуть всі зароблені в сезоні очки.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧАС ГРАТИ НАВИЛІТ
  • ПОЧЕСНИЙ ЧЕМПІОН: ПОВЕРНЕННЯ ВІДКЛАДАЄТЬСЯ
  • ЧЕТВЕРТИЙ «ШЛЕМ» — ДЛЯ ПРИМ
  • РОСІЙСЬКИЙ АКЦЕНТ ІСПАНСЬКОЇ «ВУЕЛЬТИ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».