Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
РАДІСТЬ І СУМ «СЕВІЛЬЇ»
На минулих вихідних стартували футбольні чемпіонати Іспанії й Італії. В Серії А несподівано зіграв унічию фаворит першості — міланський «Інтер». У іспанській Прімері несподіванок не було, але сталася трагедія. Під час матчу «Севілья» — «Гетафе» знепритомнів гравець господарів Антоніо Пуерта. У роздягальні він знову втратив свідомість. 22-річного футболіста у важкому стані доправили до лікарні. Через два дні його стан погіршився і врятувати його життя лікарі не змогли. У Німеччині продовжує переможну ходу мюнхенська «Баварія». А в англійській Прем’єр-лізі першу перемогу в сезоні здобув чинний чемпіон — «Манчестер Юнайтед».

Англія
«Манчестер Юнайтед» обіграв на «Олд Траффорді» лондонський «Тоттенхем». Єдиний гол у матчі на свій рахунок записав португалець Нані, котрий фантастичним ударом із 25 метрів не залишив жодного шансу голкіперові «шпор» Робінсону.
Через суттєві проблеми Андрія Шевченка в лондонському «Челсі» вітчизняні вболівальники мимоволі переключають увагу на «Ліверпуль», в якому чудово виступає інший гравець збірної України — Андрій Воронін. У четвертому турі Прем’єр-ліги екс-гравець німецького «Байєра» став одним із головних героїв у складі нової команди у двобої з «Сандерлендом». На 35-й хвилині українець відкотив м’яч під удар Сіссоко, який потужним ударом уразив нижній кут воріт Гордона. Цей м’яч став ювілейним — семитисячним голом «Ліверпуля» у вищому англійському дивізіоні. У другому таймі «Ліверпуль» далі домінував і під завісу зустрічі Воронін, одержавши передачу від Торреса, одним рухом обіграв захисника та прицільно спрямував м’яч у дальній кут, забивши таким чином 7001-й гол команди.
Лондонський «Арсенал» завдав поразки «Манчестер Сіті», перервавши переможну серію команди Свена-Горана Ерікссона, а на вершину турнірної таблиці повернувся лондонський «Челсі», котрий з мінімальним рахунком обіграв «Портсмут». Перемогу «аристократам» приніс черговий точний постріл Френка Леопарда.
Результати решти матчів: «Болтон» — «Рідінг» — 3:0, «Дербі» — «Бірмінгем» — 1:2, «Вест Хем» — «Уіган» — 1:1, «Евертон» — «Блекберн» — 1:1, «Астон Вілла» — «Фулхем» — 2:1, «Ньюкасл» — «Міддлсбро» — 2:2.

Італія
Туринський «Ювентус» після річної перерви в Серії В тріумфально повернувся у вищий дивізіон чемпіонату Італії. Команда Клаудіо Раньєрі в стартовому турі розгромила на своєму полі міцного середняка Серії А «Ліворно» з рахунком 5:1. Головною несподіванкою туру стала втрата очок чинним чемпіоном країни міланським «Інтером», який не зміг втримати переможний рахунок у двобої з «Удінезе». Успішніше стартувала «Рома» — срібний призер минулого сезону. В гостях у «Палермо» римляни в першому таймі забили двічі, суперники не відповіли на це нічим. «Мілан» не залишив шансів новачкові Серії А клубу «Дженоа» (3:0).
Результати решти матчів: «Фіорентина» — «Емполі» — 3:1, «Наполі» — «Кальярі» — 0:2, «Парма» — «Катанья» — 2:2, «Сієна» — «Сампдорія» — 1:2, «Реджина» — «Аталанта» — 1:1, «Лаціо» — «Торіно» — 2:2.

Іспанія
В Іспанії стартував новий сезон. Одні з головних претендентів на «золото» — чинний чемпіон країни мадридський «Реал» і бронзовий призер «Севілья» — здобули перші перемоги. У столичному «дербі» мадридський «Реал» приймав «Атлетіко» й розпочав двобій невдало. На першій хвилині гри новоспечений чемпіон світу (серед молодіжних збірних) Серхіо Агуеро замкнув подачу з кутового. Щоправда, через 14 хвилин «вершкові» зусиллями Руаля відновили рівновагу, а за 10 хвилин до завершення матчу новачок «Реалу» Веслі Снейдер забив переможний гол.
«Севілья» на своєму полі також невдало розпочала поєдинок першого туру. «Гетафе» вийшов уперед на другій хвилині зустрічі (Пабло Ернандес). Однак до кінця тайму арбітр матчу Хав’єр Туріенцо Альварес вилучив одразу двох футболістів «Гетафе». «Севілья» сповна скористалася чисельною перевагою, забивши чотири м’ячі (Хесус Навас, Луїс Фабіано, Фредерік Кануте й Александр Кержаков). Та навряд чи це поліпшило настрій гравцям і вболівальникам команди, коли вони дізналися про подальшу долю Антоніо Пуерти.
Невдалим видався дебют скандального екс-«гірника» Матузалема. Його «Сарагоса» в гостях поступилася новачку «Мурсії» (1:2), а бразильця за грубе порушення проти Маріо Регейро на 72-й хвилині гри вилучили з поля. Перший тур завершився сенсацією — один із головних претендентів на перемогу «Барселона», маючи одну з найпотужніших у світі лінію атаки, не змогла бодай хоч раз уразити ворота «Расинга». Матч завершився нульовою нічиєю.
Результати решти матчів: «Валенсія» — «Вільярреал» — 0:3, «Мальорка» — «Леванте» — 3:0, «Депортиво» — «Альмерія» — 1:1, «Еспаньол» — «Вальядолід» — 0:1, «Атлетик» — «Осасуна» — 0:0, «Рекреативо» — «Бетіс» — 1:1.

Німеччина
Мюнхенська «Баварія» здобула третю перемогу поспіль з великим рахунком. У третьому турі мюнхенці не залишили шансів «Ганноверу» (3:0).
Результати решти двобоїв: «Боруссія» (Д.) — «Енергі» — 3:0, «Байєр» — «Карлсруе» — 3:0, «Штутгарт» — «Дуйсбург» — 1:0, «Армінія» — «Герта» — 2:0, «Нюрнберг» — «Вердер» — 0:1, «Вольфсбург» — «Шальке-04» — 1:1, «Айнтрахт» — «Ганза» — 1:0.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОРАЗКА З ПРИСМАКОМ ПЕРЕМОГИ
  • КАЗКА СКІНЧИЛАСЯ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».