Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
РОБОТИ ОСВОЮЮТЬ НОВІ ПРОФЕСІЇ

Цікаву професію опанував інший робот, якого створив професор однієї з дослідницьких лабораторій Токіо Хіроші Ішігуро,— він працює двійником свого творця. Цей андроїд — точна копія вченого, навіть хода запрограмована така сама. Зовні відрізнити його від людини практично неможливо. До голови робота прикріплено справжнє волосся, обличчя, зроблене з еластичної шкіри, досконало відтворює людську міміку. До того ж електронна копія професора адекватно реагує на слова і виявляє емоції відповідно до ситуації. Тіло андроїда заповнене стислим повітрям, завдяки чому здається, що він дихає.
Ішігуро керує рухами свого двійника за допомогою дистанційного керування й датчиків, прикріплених до тіла. Він може бачити очима робота, котрі працюють як камери, передаючи зображення на монітор. Робот здатен підмінити свого творця на деяких непривабливих заходах — і ніхто цього не помітить.


З'ЯВИЛАСЯ МОЖЛИВІСТЬ РОЗКРИТИ ТАЄМНИЦЮ
Під час ремонтних робіт у підземній частині базиліки Святого Лоренцо у Флоренції (Італія) робітники несподівано опинилися в жалобній кімнаті, де на високому одрі покоїться тіло молодої жінки, що добре збереглося, у багатому одязі. «Спляча красуня» — так назвали свою знахідку дослідники. Вони вважають, що йдеться про поховання аристократки Б'янки Капелло, коханки, а потім й офіційної дружини правителя Тоскани — великого герцога Франческо Медичі, повідомляє Укрінформ з посиланням на АР.
Це відкриття може пролити світло на одну з давніх загадок. Франческо Медичі, котрий правив з 1574 року, помер у 46-річному віці після одинадцятиденної хвороби. Кількома годинами пізніше померла його друга дружина, місце її поховання було невідоме. Ходили чутки про їхнє отруєння. Герцог і сам міг бути прикладом для наслідування: за схожих обставин померла його перша дружина та чоловік Б'янки.
У січні цього року учені дослідили фрагменти стегнової кістки і волосся зі склепу Франческо у флорентійській Капеллі Медичі й офіційно підтвердили, що герцога, ймовірно, отруїли миш'яком. Нині аналіз останків Б'янки допоможе підтвердити чи спростувати цю версію.
За словами керівника державного об'єднання флорентійських музеїв Крістіни Ачідіні, щоб не допустити тління тіла, у підземну камеру накачують азотну суміш. Встановлено прилади, які підтримують певну температуру й вологість.
До речі, Капеллу Медичі, усипальню тосканських правителів, зведено за проектом Мікеланджело Буонаротті й прикрашено його знаменитими скульптурними композиціями «День», «Ніч», «Ранок», «Вечір».

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • НОУ-ХАУ
  • ЖАХ
  • ФАКТ
  • МАНДРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».