Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЛІГА ЧЕМПІОНІВ: ПЛЮС НА МІНУС
Перші матчі третього кваліфікаційного раунду футбольної Ліги чемпіонів склалися для українських клубів по-різному: «Динамо» здобуло перемогу на виїзді, хоча знову не вразило своєю грою, а «Шахтар» з мінімальним рахунком поступився, та його опонент все одно на нездоланний не скидається.

Чемпіони України результативно з'їздили до боснійської столиці. Клуб з невигадливою назвою «Сараєво» зірок з неба не хапає, та організована гра в захисті дала йому змогу «пройти» в попередньому раунді Ліги чемпіонів УЄФА бельгійський «Генк», який явно недооцінив балканського суперника. Саме на чергову реалізацію принципу «порядок б'є клас» боснійці, вочевидь, сподівалися і в протистоянні з динамівцями. Поєдинок на стадіоні імені Асима Ферхатовича команди розпочали обережно, та вже на сьомій хвилині м'яч побував у воротах Олександра Шовковського: Гавранчич після навісу зі штрафного програв боротьбу на другому поверсі Ращичу, який зробив скидку у воротарський майданчик, а Бучан підставив ногу. На щастя, судді зафіксували офсайд.
Варто зауважити: ця помилка Горана єдиною в матчі не стала. Діакате, який зіграв у парі з сербом у центрі захисту, діяв надійніше. Ліворуч в обороні розташувався Несмачний, праворуч — Маркович. Корреа і Михалик відповідали за центр поля, ще ближче до воріт суперника діяли Ребров і Майкл, на своєму правому фланзі конструював атаки Гусєв, на вістрі нападу був Шацьких.
Саме Максимові судилося забити єдиного в матчі м'яча, коли боснійці, окрилені незарахованим голом, пішли в атаку більшими силами. На 12-й хвилині симпатична багатоходівка Шацьких — Ребров — Майкл — Шацьких завершилася точним ударом узбецького форварда з лінії штрафного майданчика просто під поперечку воріт Алаїма.
Згодом слушних нагод для збільшення рахунку не поменшало, та щоразу переможцем у дуелях з динамівцями виходив боснійський голкіпер. На 24-й хвилині Ребров після помилки боснійського захисту вивів на побачення з воротарем Гусєва — удар не вдався, на 35-й хвилині міг забити свій прем'єрний гол у Лізі чемпіонів Майкл, який обіграв захисника і вийшов сам на сам з Алаїмом, та голкіпер спромігся видряпати м'яч у динамівського бразильця.
По перерві гра «Динамо» надто нагадувала попереднє протистояння з запорізьким «Металургом» у чемпіонаті України: було яскраво виражене намагання досягти перемоги «малою кров'ю», пов'язане з небезпекою отримати несподіваного м'яча у відповідь. У Запоріжжі підопічним Анатолія Дем'яненка пощастило, забракло виконавської майстерності і футболістам «Сараєво». На 74-й хвилині лише майстерність Шовковського дала змогу уникнути голу — Туркович пробивав головою метрів з дванадцяти, і воротар витяг м'яч з-під поперечки. Мінімальна перемога дозволяє впевнено почуватися перед київським матчем, утім надмірно розслаблюватися не варто.
На відміну від «Динамо», «Шахтар» свій виїзний поєдинок програв. Заради справедливості слід сказати, що й опонент був значно сильнішим і організованішим за суперника киян. «Зальцбург» недаремно називають «австрійським «Челсі» — в команді Джованні Трапаттоні грає багато футболістів, що пройшли школу німецької бундесліги, а капітаном є колишній форвард мюнхенської «Баварії» Александр Циклер. Саме йому і пощастило забити єдиного м'яча, коли на 11-й хвилині Дмитро Чигринський припустився дитячої помилки в штрафному майданчику — після подачі кутового абсолютно невмотивовано й очевидно зіграв рукою. Голкіпер Андрій П'ятов був близьким до того, щоб парирувати удар, та постріл виявився надзвичайно потужним.
Крім уже згаданих Чигринського і П'ятова, у футболках «Шахтаря» на штучний газон стадіону в Зальцбурзі вийшли також Рац, Кучер, Ілсіньйо, Дуляй, Фернандіньйо, Срна, Жадсон, Гладкий і Брандао.
І до, і після пропущеного м'яча «Шахтар» грав першим номером, що цілком влаштовувало «Зальцбург» — контратаки у виконанні гравців австрійського клубу були швидкими й гострими. рахунок міг змінитися ще неодноразово, про що на післяматчевій прес-конференції сказав Джованні Трапаттоні: «Шахтар» виправдав очікування: це був складний суперник, який грав краще в другому таймі. Рахунок міг бути і 2:1, та, як на мене, краще 1:0. Коли б нам вдалося реалізувати всі моменти, виграли б з більшою перевагою — Ауфхаузер міг довести до рахунку 2:0».
«Ми заслуговували на більше в цьому поєдинку,— нарікав наставник гірників Мірча Луческу,— ми контролювали гру, мали фантастичні шанси і були просто зобов'язані забити хоча б один м'яч».
Коротко про інші матчі. Форвард збірної України Андрій Воронін забив свій дебютний гол в офіційних матчах за «Ліверпуль». «Червоні» в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів зустрічалися у Франції з «Тулузою» і саме класний удар Андрія метрів з 25-ти приніс перемогу ліверпульцям — 1:0.
Сенсаційно завершилося протистояння на римському «Стадіо Олімпіко». «Лаціо» не зміг переграти бухарестське «Динамо» — 1:1. Ба більше — римляни завершували поєдинок удев'ятьох, гості — вдесятьох.
У вівторок і середу на футбольних полях Європи також зіграли: «Рейнджерс» — «Црвена Звєзда» 1:0, «Бенфіка» — «Копенгаген» 2:1, «Валенсія» — «Ельфсборг» 3:0, «Спартак» — «Селтик» 1:1, «Тампере» — «Русенборг» 0:3, БАТЕ — «Стяуа» 2:2, «Фенербахче» — «Андерлехт» 1:0, «Цюрих» — «Бешикташ» 1:1, «Аякс» — «Славія» 0:1, «Вердер» — «Динамо» (Загреб) 2:1, «Севілья» — АЕК 2:0, «Спарта» — «Арсенал» 0:2.
також у паперовій версії читайте:
  • «АСТАНА» ВБИВАЄ ПРОТУР

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».