Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВИРУЄ ЯРМАРОК!
Уславлені Миколою Гоголем Великі Сорочинці, що поблизу Миргорода, знову гудуть, ніби розтривожений вулик. Нескінченною вервечкою до села йдуть люди, на околиці, на імпровізованих автостоянках вишикувалися десятки автівок, з усіх сторін лунає музика. Як здавна заведено, у середині серпня селяни радо зустрічають гостей, котрі тепер з’їжджаються на відоме торжище звідусіль.

Недосвідченим оком важко помітити різницю між цьогорічним ярмарком і, приміром, тим, який вирував у Сорочинцях рік-два тому. Але це — для неуважних. Від ярмарку до ярмарку захід набуває нових рис та змісту. Якщо ви відвідаєте Сорочинці цьоріч, то переконаєтеся, що на ярмарок уже не їздять лише за тим, аби скупитися. Нинішній ярмарок — своєрідний фестиваль народної творчості, де в майстерності змагаються фольклорні колективи з майже всієї України. Звісно, й нині тут на кожному кроці пропонують товари та різний побутовий крам — від свистуль до тракторів. Утім, помітно, що найбільший попит у гостей мають все ж сувеніри та оригінальні вироби місцевих та заїжджих майстрів. Продуктів майже не купують. По-перше, через спеку ковбаси до дому не довезеш, а по-друге — ціни на ярмарку традиційно вищі, ніж, приміром, у Полтаві. Натомість немає відбою від охочих сфотографуватися з двома великими волами — восьмирічними Гаєм і Солов’єм, котрих упрягли у віз, на якому мали везти гоголівських героїв.
Інша новина: ярмарок відкривали не на садибі Хіврі, як зазвичай, а на майдані, де встановлено велику сцену. Там ще виступали високопосадовці, як біля сцени під свист та радісні вигуки гостей опинилася трійка випестуваних коней: привезли «самого» Миколу Гоголя. Після офіційного відкриття ярмарку дехто з гостей залюбки слухав виступи фольклорних колективів, решта розбрелися по торгових рядах, неквапливо пересувалися між виставковими павільйонами. Одне слово — ярмаркували.
Цього року ярмаркуватимуть цілий тиждень — з 14 до 19 серпня. Свято триватиме!

Олександр БРУСЕНСЬКИЙ, м. Полтава

«ГАСТАРБАЙТЕРИ» ПРАЦЮЮТЬ НА РОСІЮ
Сукупний річний заробіток мігрантів, які працюють у Росії, становить близько 20 млрд доларів. У 2006 році вони вивезли з Росії, за інформацією Центробанку, більш як 10 млрд доларів готівкою і понад три мільярди доларів у вигляді грошових переказів. Такі відомості надав директор Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський. За його словами, щороку в Росію приїздить понад 20 млн заробітчан, половина з них потрапляють на територію країни і працюють нелегально. «Прибутки, наприклад, таджицьких гастарбайтерів дорівнюють двом національним бюджетам Таджикистану, а сума грошових переказів, що їх відправляють грузинські мігранти з Росії, становить 20 відсотків ВВП Грузії»,— повідомив пан Ромодановський.

Однак він зауважив, що мігранти відправляють на батьківщину приблизно 60–70 відсотків зароблених ними в Росії коштів. Коли взяти до уваги, що зарплата нелегала звичайно в 2–3 рази нижча, ніж у росіянина, внесок іноземців у ВВП Росії становить не менш як 50 млрд доларів,— стверджує керівник міграційної служби.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРОБЛЕМИ, ПРОБЛЕМИ...
  • ТО ЧИЙ ЛІТАК?
  • БАГДАД ЗДРИГАЄТЬСЯ ВІД ТЕРАКТІВ
  • У ЯПОНІЇ — РЕКОРДНА СПЕКА
  • ФЕСТИВАЛЬ ВИЗНАЧИВ ПЕРЕМОЖЦІВ
  • «НЕВСЬКИЙ ЕКСПРЕС» ПІДІРВАЛИ ЧЕЧЕНСЬКІ БОЙОВИКИ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».