Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
БАГАТІ ТЕЖ ПЛАЧУТЬ
У вболівальників київського «Динамо» виник ще один привід для паніки. Після чотирьох стартових матчів їхня улюблена команда не здобула жодної перемоги, а в останньому, четвертому турі біло-блакитні зазнали першої поразки, поступившись на своєму полі «Дніпру» з рахунком 1:3. І це для прихильників команди не страшний сон, а реальність. Поразка від «Дніпра» засвідчила наявні в підопічних Анатолія Дем’яненка проблеми. Хоча командою їх нині назвати важко — це радше набір футболістів, які своєю грою не підтверджують статусу українського суперклубу, ні тим більше не варті тих грошей, які вони отримують за свою гру.

Матч з «Дніпром» мав показати, чи випадковим є невдалий старт чемпіонів України. Виявилося, що все закономірно. З таким рівнем гри київський клуб у нинішньому сезоні може не тільки залишитися без єврокубків, а й без Ліги чемпіонів у наступному. Сама ж гра для «Динамо» розпочалася не так і погано. Уже на восьмій хвилині Корреа зробив ідеальну передачу на Реброва, той ввійшов у штрафний майданчик й ударом в дальній кут воріт Старцева відкрив рахунок. До сорокової хвилини на полі було все спокійно. Потім був кутовий у виконанні Кравченка, відтак Самодін вистрибнув вище за всіх і ударом головою встановив рівновагу. Через дві хвилини Самодін оформив дубль. Воробей виграв забіг у Ващука, пробив у верхній кут воріт, Шовковський відбив м’яч прямо на Самодіна, котрий ударом головою відправив шкіряну кулю у пусті ворота — 2:1. За цього рахунку команди пішли на перерву.
На початку другої половини гри в господарів практично нічого не виходило, а гості влаштували кілька небезпечних контратак. На 54-й хвилині Самодін ударом з 25-и метрів ледве не закинув «парашут» за спину Шовковському, але той дотягнувся до м’яча і перевів його на кутовий. Після подачі кутового Самодін пробивав низом, і Шовковський знову врятував свою команду. А за хвилину рахунок вже став 3:1 на користь «Дніпра». Воробей отримав передачу, знову обійшов Ващука, вибіг сам на сам з Шовковським і пробив у кут воріт. На 61-ій хвилині травми зазнав голкіпер «Дніпра» Старцев, якого замінив Куслій. «Динамо» ж це ніяк не допомогло. Непоганий шанс вразити ворота суперника мав Гусєв, але пробив вище воріт. Кілька разів Ребров влучив у захисників. Вихід на поле Бангура, який замінив Рінкона, також не приніс особливих дивідендів. Темношкірий форвард лише одного разу пробив по воротах, але Куслій був на місці. Лише на другій доданій хвилині «Динамо» могло забити, але після удару Реброва м’яч з лінії воріт виніс Русол. Після цієї поразки вкотре заговорили про ротацію на тренерському містку команди. Подейкують, що відставка Анатолія Дем’яненка є справою часу. І якщо його не звільнили після фіаско з «Дніпром», то обов’язково зроблять це після поразки на євроарені.
Анатолій Дем’яненко, головний тренер «Динамо»:
— Ми попереджали хлопців, що «Дніпро» гратиме від оборони, на контратаках, тому потрібно акуратно діяти в захисті. На жаль, багато хто, напевно, ще живе минулим сезоном, коли ми виграли чемпіонат і Кубок України. Так, як «Динамо» діяло в обороні, грати не можна.
Олег Протасов, головний тренер «Дніпра»:
— Зустріч була цікавою. Команди грали у футбол, а не відбували номер на полі. Створили багато моментів. Якщо бути об’єктивним, у «Дніпра» таких було більше. Ми задоволені рахунком і своєю грою. Тепер потрібно дуже уважно поставитися до наступних матчів.
Нелегку перемогу здобув донецький «Шахтар». В Ужгороді гірники здолали місцеве «Закарпаття». Господарі трималися аж до 81-ї хвилини. Саме тоді єдиний м’яч забив бразильський форвард Брандау. 1:0 — перемога віце-чемпіона України. «Закарпаття» билося від першої до останньої хвилини. Наші суперники захищали кожен клаптик поля — скільки було сил у футболістів, стільки вони і віддали,— поділився враженнями від гри наставник «Шахтаря» Мірча Луческу.— Було дуже складно забити за таких умов, це й змусило мене в перерві провести жорстку розмову в роздягальні. Сказав гравцям: якщо не боротимемося на рівних з господарями самовіддано, агресивно, то не переможемо».
З аналогічним рахунком «Чорноморець» узяв гору над «Нафтовиком». «Моряки» святкували успіх завдяки м’ячу, забитому Валентином Полтавцем, який чітко реалізував пенальті. Утретє в нинішньому сезоні програли львівські «Карпати». На виїзді «зелено-білі» не впоралися з ФК «Харків» — 0:1. А ось луганська «Зоря» знову здивувала. У четвертому турі вона перемогла київський «Арсенал». Після першого тайму звітного поєдинку «каноніри» були попереду. За киян забив Сергій Симоненко. Проте в другій половині зустрічі «Зоря» зуміла відповісти трьома м’ячами. Спочатку Мірко Буньєвчевич реалізував пенальті. Через десять хвилин Юріца Пуліц вивів господарів уперед, а крапку в матчі поставив Дмитро Бровкін — 3:1. «Виграли ми заслужено, попри суддівську помилку в першому таймі, коли було очевидне пенальті на нашу користь. Суддя сказав, що йому завадило сонце. Нелегкий матч, але ми перемогли»,— поділився своїми міркуваннями після матчу головний тренер «Зорі» Олександр Косевич. Та керівники столичної команди мають іншу думку про підсумковий результат. Київський «Арсенал» збирається подати протест у відповідні футбольні інстанції з вимогою призначити повторний матч. «Каноніри» стверджують, що під час гри були порушені регламент і правила «чесної гри». «Річ у тому, що в перерві матчу із «Зорею» головний тренер луганського клубу Олександр Косевич зайшов до суддівської кімнати і п’ятнадцять хвилин розмовляв з арбітром Орестом Шмигельським. У нас є відео, яке підтверджує це. Нині головне навіть не те, чи вплинуло вторгнення Косевича в суддівську кімнату на дії арбітра після перерви (хоча після цього відразу ж призначили пенальті в наші ворота), а сам факт грубого порушення правил, адже представникам клубів заборонено спілкуватися із суддями, особливо під час матчів»,— зазначив президент «Арсеналу» Вадим Рабинович. Натомість керівництво «Зорі» спростовує інформацію про перебування наставника команди в суддівській кімнаті. З цього приводу висловився і виконавчий директор Професійної футбольної Ліги Анатолій Попов. Він повідомив, що керівництво ПФЛ чекає від «Арсеналу» відеоплівок із записом інциденту. За словами Попова, у будь-якому випадку, навіть якщо Косевич винен, результат матчу залишиться незмінним. Покараний буде тільки тренер,— сказав виконавчий директор ПФЛ. Сам Олександр Косевич санкцій не боїться: «Жодних касет немає, тому що самого факту моєї присутності в суддівській кімнаті не було. Гадаю, історія закінчиться вибаченнями Рабиновича переді мною і «Зорею»,— сказав він.
Четвертої поразки поспіль зазнав криворізький «Кривбас», який програв у Сімферополі місцевій «Таврії». До вісімнадцятої хвилини господарі були попереду з перевагою у два м’ячі. Відзначилися Володимир Гоменюк й Едмар. Проте гості зуміли вирівняти становище. Голи на рахунку Руслана Костишина та Сергія Мотуза. На 72-й хвилині Едмар реалізував пенальті і знову вивів «Таврію» вперед. Однак уже через шість хвилин Мотуз зробив рахунок нічийним — 3:3. Розв’язка цього супердраматичного матчу настала на останній хвилині компенсованого часу. Тарас Ільницький влучним ударом головою приніс перемогу «Таврії» — 4:3.

Результати всіх матчів туру:
«Металург» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя) — 3:0
Голи: Косирін 31, 67 — з пенальті, Гомес 59,
«Ворскла» (Полтава) — «Металіст» (Харків) — 1:1
Голи: Главіна 67 — Нвога 88
ФК «Харків» — «Карпати» (Львів) — 1:0
Гол: Гунчак 82
«Таврія» (Cімферополь) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 4:3
Голи: Гоменюк 11, Едмар 16, 72 ( з пенальті), Ільницький 90 — Костишин 26, Мотуз 54, 78
«Зоря» (Луганськ) — «Арсенал» (Київ) — 3:1
Голи: Буньєвчевич 50 (з пенальті), Пуліз 61, Бровкін 73 — Симоненко 13
«Закарпаття» (Ужгород) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:1
Гол: Брандау 81
«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) — «Чорноморець» (Одеса) — 0:1
Гол: Полтавець 42 — з пенальті
«Динамо» (Київ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 1:3
Голи: Ребров 8 — Самодін 40, 42, Воробей 56
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНЦІ — НАЙСИЛЬНІШІ
  • ФРАНЦУЗЬКЕ СРІБЛО КЛОЧКОВОЇ
  • РОЗГРОМ І ВІДСТАВКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».