Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
«НАЛЕЖНИМ ЧИНОМ НЕ ОФОРМИЛИ»

У нашій газеті було вміщено виклад скарги до редакції громадянки Новикової та інших мешканців будинку № 3 по провулку Маяковського в м. Димитрові, що на Донеччині. Йшлося про те, що в цих людей невеликі пенсії, а вартість опалення — 5,7 грн за квадратний метр. Платити їм нічим. До того ж, усю минулу зиму температура в квартирах не піднімалася вище 10°. От люди й подумали: власне, за що так дорого платити? І пішли до міськвиконкому з проханням відключити їх від теплопостачання. Якийсь чиновник, не пояснивши громадянам, що й до чого, сказав, мовляв, «відрізайтеся» самі.

Власним коштом вони це зробили. Тепер, коли надійшов час думати про наступну зиму, вони звернулися за талонами на вугілля. А від них зажадали... рішення міськвиконкому на відключення від теплопостачання. Його, як ви розумієте, немає, а однієї машини вугілля, на яке вони мають право, на зиму не вистачить.
Редакція попросила розібратися в справі Донецьку обласну держадміністрацію. Переді мною відповідь, яку підписав заступник начальника Головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Г. Івендіков:
«Відключення квартир від централізованого опалення здійснюється згідно з «Порядком відключення окремих приміщень житлових будинків від мереж централізованого теплопостачання», який затверджено наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22 листопада 2005 року № 4.
Міськвиконком Димитровської ради на звернення мешканців неодноразово письмово надавав роз’яснення з приводу порядку відключення квартир від мережі централізованого теплопостачання. Однак мешканці належним чином це не оформили і самовільно відключилися від системи теплопостачання. Рішення про видавання мешканцям дозволу на відключення квартир від центральної системи опалення виконком не ухвалював. Тепер через урегулювання та вирішення питань щодо застосування систем поквартирного опалення, за рекомендацією центральних органів влади, видачу дозволів призупинено. Враховуючи, що квартири обладнано пічним опаленням для приготування їжі, мешканці отримують 3 т вугілля на рік за встановленими нормами. Збільшення норми вугільного палива з причини самовільного відключення від системи центрального теплопостачання чинним законодавством не передбачено».
Що ж виходить? Людям сказали: «Дійте!» Вони й діяли. Очевидно, тут вина не людей, а міськвиконкому, який «належним чином це не оформив». Тим часом мешканців звинувачують у самоуправстві.
У відповіді йдеться, що тепер видачу дозволів призупинено (мовляв, нічого не можна зробити). Але ж люди відключилися від опалення не зараз, а минулоріч. Будь-який закон, як відомо, зворотної дії не має і, отже, на цих людей не поширюється.
Редакція сподівається, що облдержадміністрація разом із Димитровською радою знайде спосіб допомогти постраждалим.
також у паперовій версії читайте:
  • ФОНД ПРАЦЮЄ ДЛЯ ЛЮДЕЙ
  • ЗА РОБОТУ НА ПІВНОЧІ
  • БЕЗПЛАТНИЙ РЕМОНТ ЖИТЛА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».