Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НЕОЛІМПІЙСЬКЕ СВЯТО
Столиця України 21–23 липня стала неофіційним центром неолімпійських видів спорту. В Києві вперше в історії відбулися Європейські спортивні ігри. Як відомо, до програми Олімпійських ігор не входить чимало видів спорту, що стрімко розвиваються. Аби знайти ще більше шанувальників, окрім Всесвітніх, вирішили проводити Європейські ігри. Право стати піонером у цій справі надали Україні, що виступила головним ініціатором. До Києва прибуло близько 700 спортсменів із 45 країн, котрі боролися в 15 видах спорту. Що саме побачили українські глядачі та про деякі результати — в наведеному огляді.

Боротьба на поясах «Алиш»
Цей вид спорту має корені й в Україні як один із традиційних видів поясної боротьби. Це — силовий вид єдиноборств. Суперники хапають один одного за пояси й намагаються зробити чистий кидок. У цьому виді змагань розіграли шість комплектів нагород. Серед українців лідером був Валентин Литвинчук, якому не було рівних у категорії до 81 кг.

Більярд
У програмі Європейських ігор презентували пул-більярд. Партії вели до семи перемог. В арсеналі української команди — «золото» (Артем Кошовий) та дві «бронзи».

Богатирське багатоборство
На І Європейських спортивних іграх перемогу святкував один із найсильніших богатирів світу українець Василь Вірастюк. Він випередив естонця Андруса Муруметса і литовця Відала Блекаітіса.

Бодібилдінг
На жаль, здобути золоті нагороди українцям у цих видах змагань не вдалося, але на п’єдестал пошани вони піднялися.

Боулінг
У програмі Європейських ігор кожна країна-учасниця могла заявити по одному спортсменові в жіночій і чоловічій частині змагань. Україна досягла майже стовідсоткового результату, здобувши «золото» та «срібло».

Кікбоксинг
У цьому виді змагань розіграли 11 комплектів нагород. Турнір завершився беззаперечною перемогою наших бійців, які здобули дев’ять золотих медалей.

Панкратіон
Панкратіон — один із найдавніших олімпійських видів єдиноборств і є синтезом боротьби та кулачного бою, у світі він більше знаний, як бої без правил. На І Європейських спортивних іграх Україна здобула перемогу в цьому виді змагань.

Регбі-7
Регбі-7 — один із різновидів регбі. У Києві не було рівних вітчизняній команді, котра у фіналі здолала одну з найсильніших європейських збірних — французьку.

Самбо
В активі українців у цьому виді змагань десять нагород, серед яких — чотири золоті.
Спортивна акробатика
Україна є однією із законодавців мод. Це підтвердили Європейські ігри, в яких чоловіки поклали до нашої скарбнички «золото» та «бронзу», а жінки «бронзу».

Спортивні танці
У Києві не було рівних українському дуетові — Дмитро Влох і Ольга Урумова.

Сумо
Наші сумоїстки стали головними «ковалями» золотих нагород у цьому виді спорту. В усіх чотирьох вагових категоріях вони були недосяжними. У чоловіків справи йшли не так добре, в їхньому активі — лише «срібло» та «бронза».
Чирлідинг
У нас тих, хто займається чирлідингом, зазвичай називають «групою підтримки спортивних команд». Від України на Європейських іграх виступала команда підтримки баскетбольного клубу «Азовмаш». Вона виступила чудово і посіла перше місце.

Ушу
У змаганнях чоловіків і жінок найкращими стали українці.
Таким чином, збірна нашої країни стала тріумфатором Європейських ігор. Українські атлети піднімалися на п’єдестал у всіх видах спорту, здобувши загалом 74 медалі (43 золоті, 18 срібних і 13 бронзових). У неофіційному заліку до першої трійки за кількістю нагород також увійшли команди Росії — 41 медаль і Білорусі (13 медалей). Загалом на Європейських спортивних іграх нагороди вибороли представники 30 країн Старого світу.
також у паперовій версії читайте:
  • СТАРІ ПРОБЛЕМИ «ДИНАМО»
  • ЗА КРОК ВІД КУБКА УЄФА
  • НА «ШАХТАР» ЧЕКАЄ «ПЮНІК»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».