Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НА ТУМАННОМУ АЛЬБІОНІ — ПОВІНЬ СТОЛІТТЯ
Населення центральних і західних графств Англії переживає найбільшу повінь за останні 60 років. Рівень води в найбільших річках країни — Темзі й Северні — перевищив показники 1947 року, який досі у Великій Британії вважався «точкою відліку» для подібного стихійного лиха. Очікується, що свого піку рівень води досягне найближчої доби. Вода у багатьох річках центру і заходу Англії піднялася місцями майже на шість метрів вище від норми. Через повені затопленими або під загрозою затоплення опинилися водозабори і електричні підстанції, внаслідок чого лише в графстві Глостершир кількість людей, котрі залишилися без питної води та електроенергії, наближається до 420 тисяч.

Природоохоронне відомство Англії й Уельсу вважає ситуацію критичною. За прогнозами, дощі в країні триватимуть ще кілька днів. У деяких районах графства Вустершир чималі ділянки суші перебувають під шаром води завтовшки два метри. Щодо річки Северн, то рівень води в ній наразі сягає 10,4 метра, при тому, що висота захисних бар'єрів — 10,7 метра.
Армія допомагає рятувальникам забезпечувати місцевих жителів предметами першої потреби. У місті Оксфорд півтори тисячі осіб поселили на стадіоні футбольного клубу «Оксфорд юнайтед». Міністр у справах навколишнього середовища Хіларі Бенн заявив у парламенті, що на зміцнення протиповеневих споруд потрібно виділити близько мільярда фунтів стерлінгів (2 млрд доларів) на рік. За попередньою оцінкою Британської асоціації страхувальників, сумарні виплати, за підсумками повеней у червні й липні, можуть досягти 2 млрд фунтів (4 млрд доларів) і перевищити аналогічні показники останніх 20 років.

ГРОМАДЯНКА США — ПРОТИ ФІДЕЛЯ КАСТРО
Громадянка США подала до суду на Фіделя Кастро. Шеррі Салліван упевнена, що кубинська влада винна в смерті її батька Джеффрі Френсіса Саллівана, який був пілотом і пропав безвісти під час польоту над Кубою в 1963 році. Американка звинуватила кубинського лідера і його брата Рауля в тому, що літак був збитий, а сам пілот тривалий час перебував у полоні, де й помер, передає Reuters.

За законом, ухваленим у 1996 р. американським Конгресом, громадяни можуть позиватися до кубинської влади за «помилкові смерті» до суду США. За цей час висунуто кілька подібних позовів, більшість з яких була задоволена. Родинам загиблих виплачували компенсацію з кубинських рахунків, «заморожених» у Сполучених Штатах. Найчастіше судяться з кубинським лідером емігранти. Наприклад, у 2005 р. іспанський суд відхилив подібний позов утікачів з Куби, мотивуючи це тим, що на Фіделя Кастро поширюється юридичний імунітет, оскільки він є чинним главою держави.
У своєму позові група кубинських емігрантів — членів «Фонду за права людини на Кубі» — зажадала притягнути команданте до суду за геноцид, злочини проти людства, тортури і тероризм. При цьому дисиденти посилалися на іспанське законодавство, згідно з яким можна переслідувати в судовому порядку осіб, обвинувачених в порушенні прав людини, навіть якщо злочини були скоєні за межами країни.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОТЯГ З ФОСФОРОМ ПОВЕРТАЄТЬСЯ ДО КАЗАХСТАНУ
  • СПЕКА В ЄВРОПІ ЗАВДАЄ ШКОДИ
  • ВИБУХУ БІЛЯ ПЕТЕРБУРГА НЕ ВІДЧУЮТЬ У ЄВРОПІ
  • ЕТНОГРАФІЧНА СЕНСАЦІЯ В ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ
  • СЕРЕДЗЕМНЕ МОРЕ ВИЗНАНО НАЙБРУДНІШИМ У СВІТІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».