Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
КНИГА БУТТЯ ВІДКРИВАЄ СВОЇ ТАЄМНИЦІ

Біля входу відвідувачів зустрічає унікальна експозиція — двійко доісторичних дітей граються за кілька метрів від групи дружелюбних динозаврів. Хоч учені й стверджують, що між людиною і велетенськими ящерами є прогалина у багато мільйонів років, однак творці музею дотримуються іншої думки — люди й динозаври жили в любові та гармонії лише кілька тисяч років тому.
Музей, розташований на 5600 квадратних метрах, має чимало високотехнологічних експонатів, створених відомими дизайнерами, які працюють з парками розваг. Тут є і динозаври, що оживають, і велетенський дерев'яний ковчег розміром із дво- або триповерховий будинок, і закам'янілості, підвішені у великих скляних колбах. Після зупинки в цифровому планетарії відвідувач потрапляє до театру на 200 місць зі спецефектами, в якому сидіння вібрують у ритмі потужної звукової системи.
За словами професора Краусса із університету в Огайо, новий заклад є одним з музеїв природної історії, що таким чином заманює юних відвідувачів. Однак в основі нового музею усе ж таки покладено історію створення світу, викладену в Книзі Буття. Тому лише тут охочі можуть помилуватися на Сади Едему, а також побачити фігури Адама і Єви на повний зріст.


У ЗООПАРКУ НАРОДИЛАСЯ КАРЛИКОВА АНТИЛОПА
У співробітників зоопарку південноафриканського мегаполіса Йоганнесбурга — свято. Уперше за всю історію звіринців світу там з'явилася найменша з карликових антилоп — рідкісний блакитний дукер. До того ж, вона — альбінос. Серед відвідувачів оголосили конкурс на найліпше ім'я для неї, повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.
Цих тварин названо блакитними дукерами за сірувате забарвлення з блакитним відлиском. У холці вони досягають 35–40 см, тулуб завдовжки 50–75 см, а вага 3,8–5,4 кг.
Карликові антилопи, поширені на Африканському континенті на південь від Сахари, живуть у тропіках і в районах, розташованих на висоті трьох тисяч метрів над рівнем моря. Блакитні дукери мешкають поодинці або парами, ведуть нічний спосіб життя, харчуються різноманітною рослинною їжею — листям, паростками, травою, фруктами, які впали на землю. Кожна пара охороняє свою територію розміром 2,5–4 гектари. На дукерів полюють задля їхнього м'яса, шкіри й рогів. Нині їх вважають видом тварин, що зникає.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • РЕКОРДИ
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • ЗНАХІДКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».