Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КРИТИКУЄМО УКРАЇНУ — ДУМАЄМО ПРО США
Президент Російської Федерації Володимир Путін, критикуючи Україну, насправді дорікає США, вважає експерт Інституту Горшеніна Володимир Застава.

У коментарі УНІАН він висловив думку, що останні висловлювання російського лідера про нинішній процес переходу влади в Україні до тиранії і про можливе підвищення цін на російські енергоносії слід розглядати не в контексті російсько-українських відносин, а в контексті глобальної політики.
Володимир Застава припускає, що ці заяви не випадково пролунали напередодні саміту «вісімки», бо адресовані вони насамперед його учасникам.
Експерт нагадує, що у світовому інформаційному полі все частіше з’являються звинувачення на адресу В. Путіна з боку політиків Європи і США щодо згортання демократичних перетворень у Росії. Пан Застава упевнений, що у зв’язку з цим президент РФ змушений, захищаючи свої позиції, виголошувати відповідні заяви. Зокрема, зазначив він, уперше за останні роки Володимир Путін торкнувся теми перенацілювання російських ракетних установок у бік Європи. У випадку з заявами про Україну йдеться про два меседжі російського президента, зазначає експерт Інституту Горшеніна.
Перший, за його словами, такий: Росія може збільшити вартість газу для України, що призведе до підвищення українською стороною тарифів на транспортування газу до Європи. Цей процес небезпечний своєю невизначеністю і можливими перебоями в постачанні енергоносіїв європейським споживачам, вважає пан Застава. «Можна пригадати, у що «вилилося» нетривале протистояння Росії і Білорусі на початку цього року. Зрештою, ціна на російський газ, яка складається й із затрат на транспортування через Україну, для європейських країн зросте»,— зазначає він.
Другою тезою про те, що в Україні порушується конституція, а це призводить до узурпації влади і тиранії, на думку експерта, президент РФ «натякає, що американські ініціативи з демократизації країн колишнього СРСР не «спрацьовують» і що Росія — не «гірша» за інших». Тобто, стверджує аналітик, йдеться про спробу відвести від себе звинувачення в недемократичності і «перевести стрілки» у бік США та їхніх сателітів у Східній Європі.
Проте, радить Володимир Застава, Україні варто замислитися не так над антиукраїнським змістом заяв В. Путіна, як над тим, що через нехтування власною суб’єктністю наша країна перетворюється «на розмінну монету, інформаційну іграшку у великих іграх світових політиків».
також у паперовій версії читайте:
  • САМІТ «ВІСІМКИ» ЗАВЕРШИВСЯ
  • КОЖЕН П'ЯТИЙ ПРАЦЮЄ ПОНАД НОРМУ
  • ЄВРОСОЮЗ БОРЕТЬСЯ З АЛКОГОЛІЗМОМ
  • ВЕЛИКІ ПРОБЛЕМИ «ВЕЛИКОЇ ВІСІМКИ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».