Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗАБИРАЙТЕ СОБІ НАШИХ НЕЛЕГАЛІВ!
На українсько-російському кордоні затримано найбільшу нинішнього року групу нелегалів — 31 мігранта з Пакистану та одного вихідця з Індії. Їх спинили прикордонники застави «Гута Студенецька» неподалік російського кордону в Чернігівській області. Як повідомив журналістам представник прикордонзагону, чоловіки без документів прямували від російського села Хоромне до українського Єліне. Попри те, що українські прикордонники ретельно відстежили зворотний слід іноземців та знайшли незаперечні докази того, що нелегали прибули з території Російської Федерації (сліди у болоті, загублені речі тощо), російські колеги категорично відмовляються визнавати факт порушення кордону зі своєї території.

Під час проведеної зустрічі представники Брянського обласного управління Прикордонної служби ФСБ РФ відмовилися від прийому групи іноземців, мотивуючи це тим, що останні не мають документального підтвердження свого перебування на території Росії — у них відсутні паспорти. Представник Чернігівського загону зауважив, що у більшості випадків нелегали прямують через кордон без будь-яких документів, бо їх вилучають організатори переправлення.
Таким чином, утримання й подальша депортація іноземців, певніше за все, буде покладена на українську сторону. На жаль, така тенденція простежується протягом тривалого часу, зазначають прикордонники.

ПРЕЗИДЕНТ: МИ УКРАїНЦІ, МИ ПОВИННІ БУТИ ОБ’ЄДНАНІ
Президент України Віктор Ющенко оптимістично оцінює перспективу створення мегаблоку демократичних сил у складі «Нашої України», «Народної самооборони» і «Правиці» на дострокових виборах. Про це він заявив на прес-конференції під час учорашньої одноденної поїздки до Хмельницької області.

Глава держави закликав демократичні сили до консолідації «незалежно від партійного білета». «Я не сприймаю особливої уваги до поділу на лівих і правих. Треба виходити на визначення загальнонаціональних інтересів. Мова йде не про минуле, а про майбутнє»,— сказав Ющенко.
Президент звернувся до лідерів БЮТ, «Нашої України», УНП, НРУ, «Народної самооборони» та інших політичних сил демократичного спрямування із закликом до об’єднання: «Ми українці, ми повинні бути об’єднані». За таких умов, вважає Президент, демократи наберуть більше відсотків, ніж на парламентських виборах 2006 року.
На прес-конференції Президент спинився на геополітичних питаннях. Останнім часом хтось дуже намагається посварити Україну і РФ, переконаний він. «У мене як у Президента вистачить такту, словникового запасу, терпіння для того, щоб не спровокувати будь-яке загострення відносин із РФ,— запевнив глава держави.— При всій полярності ми можемо продемонструвати повагу і сісти за стіл переговорів з усіма націями». Водночас Ющенко визнав, що відносини з РФ непрості, в тому числі й через те, що багато проблем були отримані новою владою у спадок, зокрема, «бартерна модель газових відносин». «Кого вона влаштовувала? Шахраїв з обох країн»,— зазначив він.
Президент зауважив, що коли питання цін на газ загострюється кожне літо чи осінь, це є «не дуже добра політика». «Сюди додається не економіка, а політичний фактор»,— зауважив Ющенко. «Це є проблеми, які не творилися ні Ющенком, ні Путіним, ми їх успадкували»,— зазначив глава держави.— Важливо, щоб Ющенкові й Путіну вистачило сміливості вирішити ці питання. Хотілося б, аби наші сусіди почали розуміти, що ми — суверенна держава. Ми з повагою маємо ставитись до будь-якого народу та його державності, поважати закони; мені прикро, що інколи в цю політику входить принцип «око за око».
Щодо дій підрозділів МВС у Генеральній прокуратурі 24–25 травня та під час фіналу кубка України з футболу на НСК «Олімпійський», Президент України вважає їх непрофесійними. «Ми хочемо жити з міліцією, котра кийками б’є по голові в приміщенні Генпрокуратури чи на стадіоні? Я не хочу, мені соромно за це»,— констатує глава держави.
Водночас Віктор Ющенко зауважив, що не звинувачує співробітників силових структур, оскільки це — «проблема не сьогоднішнього дня, а 15 років».
«Це можна перемогти тільки через консолідацію нації. Переконаний, ті, хто стають під українським прапором, сьогодні мають бути однією командою».
також у паперовій версії читайте:
  • КИЇВ ПРОПОНУЄ МОСКВІ ВІДМОВИТИСЯ ВІД ПЕРСОН НОН ҐРАТА
  • «ЧЕРВОНИЙ ПІВЕНЬ» БЕШКЕТУЄ У ЛІСАХ
  • ВІКЕНД КЛИЧЕ НА ПРИРОДУ
  • ТЕЛЕВІЗІЙНИКІВ ЗАТРИМАЛИ НА СМІТТЄЗВАЛИЩІ
  • ВТРАЧАЄМО ПАМ'ЯТКИ МИНУЛОГО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».