Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КРОКОДИЛ НЕ ЛОВИТЬСЯ. НАТОМІСТЬ ВИТЯГЛИ ВЕРБЛЮДА
Останнім часом Азовщині «таланить» на пригоди з екзотичними тваринами. Як відомо, крокодила, що втік із цирку «Шапіто» ще 31 травня, працівники МНС шукають досі. Тепер співробітникам Міністерства з питань надзвичайних ситуацій довелося рятували верблюда, котрий провалився в колодязь.
Інцидент стався на узбережжі Азовського моря.

«На пункт зв'язку пожежної частини міста Приморськ від директора дитячого оздоровчого табору «Червоні вітрила» надійшло повідомлення про те, що в розташований неподалік табору каналізаційний колодязь провалився верблюд. Судячи з усього, тварина «працювала», катаючи охочих відпочивальників. Виїхавши на місце події, рятівники знайшли каналізаційний колодязь 2,5 метра завглибшки, у якому був верблюд вагою близько 400 кілограмів»,— повідомили в МНС.
Щоб витягнути нещасну тварину на поверхню, рятувальникам довелося підігнати екскаватор місцевого управління житлово-комунального господарства.
«За його допомогою верхню частину каналізаційного колодязя підрили і зняли, що дало змогу рятівникам ковшом екскаватора підняти обв'язаного мотузками верблюда з колодязя»,— розповіли в МНС, зазначивши, що тварина не постраждала.
На Закарпатті ж у халепу потрапила звичайнісінька корова. До оперативно-рятувальної служби області надійшло повідомлення із села Павлово: на одному з приватних обійсть вона впала у криницю.
Для порятунку тварини було відправлено відділення Ужгородського воєнізованого аварійно-рятувального взводу МНС України.
На час прибуття рятувальників корова перебувала на п'ятиметровій глибині. Дві третини тулуба знаходилося у воді. Для звільнення бідолашної з пастки фахівці МНС обв'язали мотузками передні ноги, а щоб підняти її на поверхню, довелося застосувати автокран.

ПОЛІГОН У КОСТЯНТИНІВЦІ ПОТРЕБУЄ «ЧОРНОБИЛЬСЬКОГО ПІДХОДУ»
У Донецькій області почнуть покривати захисною плівкою радіоактивний полігон у Костянтинівці. Для цього в район прибули фахівці з київського підприємства «Радон». Як відомо, 17 квітня на території полігона співробітники МНС зафіксували небезпечні гамма-випромінювання. Загальний рівень радіоактивного фону смітника перевищив припустимі показники у 120 разів — за норми 25 мікрорентгенів на годину він становив три тисячі. А в точці максимальної потужності випромінювання досягає сім тисяч мікрорентгенів на годину.

Як розповів журналістам головний інженер «Радону» Володимир Перевиник, «на території смітника площею півгектара розпорошать спеціальний розчин. До цього він застосовувався під час аварії на ЧАЕС». Щоправда, наносити його будуть не з гелікоптера, а використають мотопомпу.
Роботи з «придушення» пилу займуть від п'яти до десяти днів, але безпечною територія полігона не стане.
Заступник начальника обласного управління МНС Ігор Домаровський повідомив про те, що цілком знешкодити радіоактивне випромінювання розчин не зможе. «Його наносять лише для того, аби не розносився пил. Радіоактивний ґрунт обов'язково потрібно завантажувати в контейнери і вивозити на пункти поховання. Певніше за все, у Дніпропетровську чи Київську область».
також у паперовій версії читайте:
  • З-ПІД ЛЬВОВА ТЕРМІНОВО ВИВОЗЯТЬ БОЄПРИПАСИ
  • БІДА МЕШКАНЦІВ ГУРТОЖИТКУ: БОРГІВ НЕМАЄ, ЕЛЕКТРИКИ ТАКОЖ
  • НЕВІДОМІ МОГИЛИ ЗНАХОДЯТЬ ДОСІ...
  • ДО ГАРМОНІЇ — БІГОМ
  • «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» НАРЕШТІ ЗАПЛАТИТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».