Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
МОРОЗ: «В ОСНОВІ — ВОЛЯ ОДНІЄЇ ЖІНКИ»
Голова Верховної Ради України п'ятого скликання Олександр Мороз вважає за необхідне цього тижня перевірити на відповідність законодавству процедуру дострокового припинення повноважень народних депутатів від БЮТ і «Нашої України». Про це він заявив учора під час засідання погоджувальної ради. У засіданні не брали участі лідери опозиційних фракцій.

За словами Мороза, потрібно перевірити, «наскільки юридично правильними» були кроки депутатів, які виявили бажання написати заяви про припинення своїх повноважень.
Спікер зазначив, що ця процедура має відповідати законодавству і Конституції України. «Це буде принциповою справою»,— сказав він.
Голова ВР п'ятого скликання вважає, що свою відповідь на це питання також мають дати Центральна виборча комісія або Конституційний Суд.
Він наголосив, що треба дати відповідь на питання, наскільки правомірно проводилися з'їзди опозиційних сил, на яких вирішувалося питання про дострокове припинення повноважень народних депутатів. «Парламент мусить отримати ґрунтовну відповідь»,— зазначив спікер.
Питання дострокового припинення повноважень народних депутатів має бути «зроблено юридично бездоганно»,— додав він. За його словами, якщо таке рішення відповідатиме чинному законодавству, то «тоді настає новий етап правовідносин і підготовка до дострокових виборів».
Голова Верховної Ради також наголосив, що нині є заяви народних депутатів від фракцій «Наша Україна» і БЮТ про вихід з фракцій. При цьому, наголосив він, не всі народні обранці написали письмове повідомлення спікеру про існування таких заяв.
Олександр Мороз нагадав, що згідно з ухваленою постановою, заяви депутатів про вихід із фракцій мають бути оголошені на пленарному засіданні.
Крім того, він також повідомив, що протягом поточного пленарного тижня Верховна Рада має намір розглянути 30 питань, серед яких — 11 законопроектів, внесених Кабінетом Міністрів, і два — Президентом України.
Щодо політичної ситуації в країні, то Голова Верховної Ради характеризує її, як «період реалізації авантюри, в основі якої — воля однієї жінки, а Президент, на жаль, виконавець цієї волі».
Як повідомили у прес-службі ВР, про це він сказав у понеділок під час зустрічі з колишнім Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Вільямом Міллером.
Пан Міллер, у свою чергу, оцінив ситуацію в Україні як «надзвичайно складну».
За словами спікера, Президент України намагається змінити структуру парламенту і влади взагалі. При цьому Мороз зауважив, що склад коаліції можна було б змінити, не вдаючись до дострокових виборів.
Він також наголосив, що глава держави хоче змінити Конституцію України, аби повернути попередню систему управління, добитися шляхом винесення на референдум нового тексту Основного закону.
На переконання Голови ВР, проведення дострокових виборів і референдуму щодо Конституції України, зважаючи на конфліктність мовного питання та спрямованість зовнішньої політики, «вщент розколять Україну».
також у паперовій версії читайте:
  • «НАРОДНА САМООБОРОНА» ГОТУЄ СВІЙ ВАРІАНТ КОНСТИТУЦІЇ
  • БЕЗПАЛИЙ ВИХОДИТЬ З НСНУ
  • ЦВК МОЖЕ БУТИ ЗАБЛОКОВАНА?
  • ШАПОВАЛ — ЦЕ НАДОВГО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».