Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ГАЛЬСЬКІ ПІВНІ Й БЕЗ ЗІДАНА СИЛЬНІ
Зустріч фаворитів групи В — збірних Франції та України, незважаючи на відсутність у їхніх складах багатьох провідних гравців, викликала увагу прихильників футболу. Ще б пак, зустрічалися срібний призер останнього чемпіонату світу та команда, що грала у чвертьфіналі.

Французи з перших хвилин заволоділи ініціативою і розпочали тиснути на ворота Олександра Шовковського. Півзахисник господарів Малуда активно трудився на лівому фланзі, однак українські захисники самовіддано захищалися. Бажання виявити себе було і в молодого гравця збірної, юного марсельського вундеркінда Насрі, котрий вдруге одягнув футболку своєї національної команди. Саме він на десятій хвилині пробивав у дальній від Шовковського кут, але удар йому не вдався. А що ж Україна? У Єзерського була нагода замкнути навіс зі штрафного, однак наш захисник не встиг до м’яча. Потужно пробивав Воронін — вище воріт. Із середини першої половини матчу українці заграли трохи активніше. В діях футболістів з’явилася впевненість, хоча розраховувати вони могли лише на контратаки та й грати саме другим номером Блохін і планував. Принаймні така тактика могла принести свої дивіденди. Однак жодна з команд у першому таймі стовідсоткової нагоди відкрити рахунок не мала. До перерви найреальніші нагоди створили саме гості. Спочатку на 42-й хвилині Михалик ледь не відправив м’яч у дальню «дев’ятку», а через три хвилини до воріт французів проривався Гусєв, пробити якому завадили захисники.
Відпочивши, гравці збірної Франції активніше почали другий тайм. Відкривати рахунок у його дебюті мав Анелька. Отримавши у штрафному майданчику передачу від партнера, він надто далеко відпустив м’яч і Єзерський завадив йому влучно пробити. За кілька хвилин на простріл Малуда відгукнувся Анелька. Удар гравця, якого хоче бачити у своєму складі англійський «Манчестер Юнайтед», Шовковський накрив. Як забивати м’ячі своїм партнерам продемонстрував ще один гравець, який хоче змінити клуб,— Рібері. Центральні захисники збірної України залишилися у ролі спостерігачів, коли Франк вийшов на побачення з Шовковським. Ця зустріч стала приємною для француза. Він на замасі обіграв голкіпера і відкрив рахунок у матчі. Це сталося на 57-й хвилині. Після цього французи не спинилися і не почали грати на утримання рахунку, а ще більшими силами пішли вперед. Не дивно, що українці пропустили другий м’яч. Малуда з центру поля закинув м’яч за комірець центральним захисникам нашої команди, а Ніколя Анелька, технічно обігравши Русола, зробив рахунок 2:0. До завершення поєдинку нічого не змінилося. Лише Несмачний мав шанс забити м’яч престижу, але його удару бракувало влучності. Тож перемогла збірна Франції з рахунком 2:0, яка вивела цю збірну на першу сходинку.
Післяматчеву прес-конференцію наставника української збірної Олега Блохіна французькі журналісти так і не почули. Українці не змогли почути Раймона Доменека, оскільки на післяматчевій прес-конференції був відсутній перекладач. А от Блохін довго не зміг поспілкуватися з представниками засобів масової інформації, бо його тричі з роздягальні не випустили охоронці президента Франції Ніколя Саркозі, який був присутній на цій грі. Все ж Блохін прийшов і поспілкувався з журналістами, але українськими.
Олег Блохін, головний тренер збірної України:
— У першому таймі ми виглядали непогано. Збірна Франції практично не створила небезпечних моментів біля наших воріт. У нас були кращі шанси для того, щоб забити гол. У другому таймі нам нічого не дозволили зробити французькі гравці. Ви самі бачили, наскільки команда Франції технічна й швидка. Після першого пропущеного м’яча я не бачив, як ми можемо вирівняти ситуацію. На жаль, функціональний стан багатьох гравців, які приїхали до збірної, не дозволив команді виконати те, що ми задумали. Та чудес не буває. Після поєдинку я сказав своїм футболістам, що їм потрібно вчитися, як люди приймають м’яч, як розуміють один одного. У такому фізичному стані я, напевно, вперше бачив нашу збірну. Тож багатьом гравцям потрібно замислитись, що збірна — це не клуб. У клубі, будь ласка, робіть що завгодно. У майбутньому ми відмовлятимемось від таких гравців і дивитимемось в майбутнє або нехай приїжджають і грають з повною самовіддачею. Стосовно пропущених м’ячів, то це — тенденція, такі самі помилки були і в грі зі збірною Італії. Звичайно, очки втрачено і я гадаю, що все для нашої команди вирішиться у наступних двох іграх.
Раймон Доменек, головний тренер збірної Франції:
— Ми задоволені результатом цього поєдинку — збірна Франції досягла бажаного результату. В першому таймі ми не реалізували непогані моменти, хоча можливість відзначитись у нас була. У другій половині гри ми виправились. Тепер всі наші думки про матч із Грузією, який ми зіграємо за кілька днів у Осері. Гадаю, що легше нам не буде.
Крім матчу Франція — Україна, в Європі було зіграно ще двадцять відбіркових поєдинків до чемпіонату Європи-2008. В інших зустрічах нашої групи збірна Італії, не без проблем перемогла команду Фарерських островів із рахунком 2:1. У складі італійців двічі відзначився Філіппо Індзагі герой останнього фіналу Ліги чемпіонів. А збірна Литви з мінімальним рахунком 1:0 переграла вдома збірну Грузії. Переможний м’яч за дванадцять хвилин до завершення зустрічі забив півзахисник господарів Міколюнас. Таким чином, після останніх поєдинків на перше місце у нашій групі вийшли французи, в активі яких після шести проведених зустрічей п’ятнадцять очок. У збірної Італії — тринадцять. Україна та Шотландія набрали по дванадцять пунктів. Наступний поєдинок українці проведуть 8 вересня у Тбілісі проти збірної Грузії.
У групі А збірна Польщі зміцнила лідерство, обігравши на виїзді Азербайджан, а збірна Вірменії, вигравши в Алма-Аті у Казахстану, здобула першу перемогу в нинішньому відбірному циклі. До цього вірмени одного разу зіграли внічию зі збірною Фінляндії, а в чотирьох зустрічах поступилися.
У групі С першої поразки зазнала збірна Туреччини. Спортсмени на виїзді поступилися збірній Боснії й Герцеговини. Боснійці двічі по ходу зустрічі відігрувались, а на останній хвилині матчу Аднан Чустович, який за мить до цього вийшов на заміну, забив головою (3:2). Після звітного туру Туреччина поступилася першим місцем у турнірній таблиці збірній Греції, яка в Афінах виграла в угорців із рахунком 2:0.
У групі D Німеччина в Нюрнберзі обіграла Сан-Марино з рахунком 6:0 (у першій грі між цими командами рахунок був 13:0 на користь німців), а Чехія не змогла виграти в Кардіффі в Уельсу (0:0).
У групі Е збірна Хорватії на виїзді здолала опір естонців. Єдиний гол на рахунку натуралізованого бразильця Едуардо да Сілви, котрий забив шостий гол у турнірі. Хорватія продовжує лідирувати, маючи в своєму активі шістнадцять очок. Збірна Ізраїлю з рахунком 2:1 у гостях обіграла команду Македонії. Переможний гол забив натуралізований аргентинець Роберто Колаутті. А збірна Росії не залишила жодних шансів збірній Андоррі, забивши у ворота суперника чотири м’ячі. Тричі відзначився Олександр Кержаков.
Головна подія у групі F сталася у Копенгагені в матчі Данія — Швеція. Гості на 26-й хвилині вели в рахунку 3:0, але господарі за п’ятнадцять хвилин до завершення матчу змогли відновити рівновагу (3:3). На 89-й хвилині головний суддя матчу Герберт Фандель з Німеччини призначив пенальті в одні ворота збірної Данії за фол Крістіана Поульсена. Після цього на поле вибіг уболівальник господарів і вдарив арбітра. Фандель спинив гру і тепер УЄФА проведе розслідування цього інциденту.
У групі G змінився лідер — Румунія, обігравши Словенію з рахунком 2:1, випередила Голландію за різницею забитих і пропущених м’ячів. Білоруси зазнали першої домашньої поразки (0:2) від збірної Болгарії.

Результати матчів ігрового дня:
Група А
Казахстан — Вірменія — 1:2.
Голи: 0:1 — Арзуманян (31), 0:2 — Овсепян (39, пен.), 1:2 — Балтієв (88, пен.).
Азербайджан — Польща — 1:3.
Голи: 1:0 — Субашич (6), 1:1 — Смолярек (63), 1:2 — Кжинувек (66), 1:3 — Кжинувек (90).
Фінляндія — Сербія — 0:2.
Голи: 0:1 — Янковіч (3), 0:2 — Йованович (86).
Бельгія — Португалія — 1:2.
Голи: 0:1 — Нані (43), 1:1 — Феллені (55), 1:2 — Елдер Поштіга (64).

Група В
Фарерські острови — Італія — 1:2.
Голи: 0:1 — Індзагі (12), 0:2 — Індзагі (48), 1:2 — Р. Якобсен (77).
Литва — Грузія — 1:0.
Гол: 1:0 — Міколюнас (78).
Франція — Україна — 2:0.
Голи: Рібері 57, Анелька 71.

Група С
Боснія і Герцеговина — Туреччина — 3:2.
Голи: 0:1 — Хакан Шюкюр (13), 1:1 — Муслімовіч (27), 1:2 — Сабрі (39), 2:2 — Джідіч (45+2), 3:2 — Чустович (90).
Норвегія — Мальта — 4:0.
Голи: 1:0 — Хестад (31), 2:0 — Хельстад (73), 3:0 — Іверсен (79), 4:0 — Ріісе (90+1).
Греція — Угорщина — 2:0.
Голи: 1:0 — Гекас (16), 2:0 — Сейтаридіс (29).

Група D
Уельс — Чехія — 0:0.
Німеччина — Сан-Марино — 6:0.
Голи: 1:0 — Кураньї (45), 2:0 — Янсен (53), 3:0 — Фрінгс (56, пен.), 4:0 — Фрінгс (63), 5:0 — Гомес (65), 6:0 — Фріц (67).

Група Е
Росія — Андорра — 4:0.
Голи: 1:0 — Кержаков (8), 2:0 — Кержаков (16), 3:0 — Кержаков (49), 4:0 — Сичов (71).
Македонія — Ізраїль — 1:2.
Голи: 0:1 — Іцхакі (11), 1:1 — Стойков (13), 1:2 — Колаутті (44).
Естонія — Хорватія — 0:1.
Гол: 0:1 — Едуардо (32).

Група F
Ісландія — Ліхтенштейн — 1:1.
Голи: 1:0 — Б. Гуннарссон (27), 1:1 — Рорер (68).
Данія — Швеція — 3:3 (матч не дограли через поведінку вболівальників господарів).
Голи: 0:1 — Елмандер (7), 0:2 — Хансон (23), 0:3 — Елмандер (26), 1:3 — Аггер (34), 2:3 — Томассон (62), 3:3 — Андреасен (75).
Латвія — Іспанія — 0:2.
Голи: 0:1 — Вілья (45), 0:2 — Хаві (60).

Група G
Білорусь — Болгарія — 0:2.
Голи: 0:1 — Бербатов (28), 0:2 — Бербатов (46).
Албанія — Люксембург — 2:0.
Голи: 1:0 — Капллані (38), 2:0 — Хакші (57).
Словенія — Румунія — 1:2.
Голи: 0:1 — Тамаш (52), 0:2 — Ніколіце (69), 1:2 — Вршич (90).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • «ДЖИРО» — ІТАЛІЙСЬКА ГОНКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».