Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ГАМЛЕТ НІКОЛИ НЕ ЖИВ У ЗАМКУ КРОНБОРГ...

Замок Кронборг, внесений до списку всесвітніх цінностей ЮНЕСКО, є однією з головних визначних пам'яток Данії. Він нагадує заміський палац у стилі Ренесансу. 1420 року, за часів короля Йоріка Померанського, на його місці були невелика фортеця й поселення, побудовані за рахунок збору мита, що стягували з іноземних суден, які проходили через затоку Ересунн, котра розділяє Швецію й Данію.
Згідно з історичними хроніками, фортецю відреставрували й перебудували в період між 1574 і 1585 роками, за часів правління Фредеріка II. Після цього вона перетворилася на широко відомий замок із величезною лицарською залою.
1629 року замок згорів, уціліла лише церква. Король Крістіан ІV відновив споруду. Однак Данія вела нескінченні війни з сусідами, і 1688-го шведи розорили його.
Замок використовували і як в'язницю. У XVIII ст. Кароліна Матільда, дружина психічно неврівноваженого Крістіана VII, спробувала за допомогою придворного лікаря-німця відібрати владу в чоловіка. Проте внаслідок палацового перевороту до в'язниці кинули саму королеву, а лікаря обезголовили й четвертували.
Шекспір, як установлено, ніколи не відвідував Кронборг. Одначе у другій половині ХV — на початку XVI ст. відомості про процвітаючий скандинавський замок поширилися по всій Європі. Певніше за все, вони дійшли до британського драматурга, який вирішив розгорнути дію геніальної трагедії саме в Кронборзі.
Щороку на початку серпня в місті Гельсінгр, де розташований замок, проходять шекспірівські фестивалі за участю всесвітньо відомих акторів.


КУРСИ ДЛЯ СОБАК-БОЯГУЗІВ
Нині в Австрії господарі собак можуть записати своїх вихованців на спеціальні курси, що перетворюють боягузливих чотириногих на мужніх тварин, повідомляє Укрінформ із посиланням на МIGnews.com.ua.
Нові курси, що відразу стали популярними в окрузі Бургенленд, організувала австрійський професійний кінолог Маріанна Пруч.
Останнім часом чимало власників собак, а також спеціалісти із собаківництва почали помічати, що їхні вихованці бояться навіть власної тіні. Через безглузді страхи, на думку кінолога, вони стають агресивнішими і частіше кусають як перехожих, так і господарів. Саме тому Пруч вирішила відкрити курси, на яких собаки навчатимуться долати сумніви в своїй силі й мужності. Кінолог наголосила, що мета занять — зробити тварин не агресивнішими, а впевненішими у собі. За її словами, сміливі собаки рідше кусаються й нападають на будь-кого.
Зі своєї практики кінолог визначила породи найбільш нервових собак. Ними виявилися добермани, далматинці та бордер-коллі. Найсміливіша собака — ірландський вовкодав.

також у паперовій версії читайте:
  • ТЕСТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • РЕКОРДИ
  • КРОСВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».