Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ВІДКРИЮТЬ МУЗЕЙ ЖУРНАЛІСТИКИ

Автори проекту працювали над його реалізацією майже шість років. Вони прагнуть створити цікаві експозиції та унікальну атмосферу в закладі. Зокрема, до уваги відвідувачів «Newseum» презентують історичні документи, фотографії, знаряддя праці «мисливців за сенсаціями» XVIII-XIX ст. та сучасних журналістів, особисті речі відомих працівників індустрії новин. Окрема експозиція розповідатиме про історію розвитку електронних засобів масової комунікації й новітні винаходи у цій сфері.
Один із найбільших залів музею присвячено «гарячим новинам». Відеорепортажі у реальному часі з усіх куточків світу і актуальні коментарі транслюватимуть на величезному екрані. Інтерактивна кімната новин, обладнана сенсорними екранами та необхідною технікою, дасть змогу кожному з відвідувачів відчути себе в ролі репортера чи фотографа. Усі охочі зможуть з'явитися перед камерою з мікрофоном у руках, записати власний репортаж, переглянути запис і відчути себе справжнім ведучим теленовин.
Окрема галерея ознайомить з роботами переможців найпрестижнішої американської журналістської нагороди — Пулітцерівської премії. Спеціальний зал відведено для експозиції про висвітлення ЗМІ трагічних подій 11 вересня 2001 року. Заплановано також спорудити меморіал пам'яті журналістів, які загинули, виконуючи свій професійний обов'язок.
За попередніми оцінками, «Newseum» — один із найдорожчих музейних проектів сучасності. На його реалізацію витрачено 435 млн доларів. Основний спонсор будівництва музею — неурядовий міжнародний фонд «Freedom Forum», діяльність якого допомагає утвердженню свободи преси, слова та думки у всьому світі. До втілення у життя проекту долучилися великі інформаційні агенції та відомі бізнесмени.


НАШЕСТЯ ВЕДМЕДІВ
У Японії спостерігається незвичайне нашестя ведмедів. Тварини регулярно з'являються поблизу населених пунктів. За останній рік у країні вбили або спіймали майже 5,2 тисячі клишоногих, повідомляє Укрінформ із посиланням на MIGnews.com.ua.
Спускатися з лісистих гір до людського житла їх змушує гостра нестача корму, адже кілька сезонів поспіль не плодоносять дикі волоські горіхи і жолуді, що є улюбленою їжею господарів лісу. У пошуках корму в долини приходять навіть ведмеді, котрі звикли жити в чагарниках на висоті більш як тисяча метрів над рівнем моря.
Від несподіваних зустрічей з цими небезпечними тваринами лише за останній рік постраждало 145 осіб. Чорні азіатські ведмеді, що живуть у гірських районах основної території Японії,— наймогутніші представники місцевого тваринного світу. Однак вони невеликі — півтора метра на зріст. Більші (бурі ведмеді) зустрічаються лише на найпівнічнішому острові Хоккайдо, який безпосередньо межує з Росією.

також у паперовій версії читайте:
  • ТЕСТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • НОУ-ХАУ
  • МАНДРИ
  • КРОСВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».