Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЛУЦЬК: ЛЮДИ ВКЛОНЯЮТЬСЯ «ЯСНІЙ ЗОРІ»
Численний потік відвідувачів не припинявся вчора у музей Волинської ікони, що в Луцьку. Тут із нагоди Міжнародного дня музеїв виставлено знамениту чудотворну ікону Холмської Богородиці, що належить до ХІ ст. і по праву вважається іконописним шедевром світового значення.

Про легендарну історію цієї святині всього християнського світу розповідають матеріали виставки «Ти не згасла, зоре ясна», яку відкрито в музеї. Як вони стверджують, чудотворна ікона є однією з чотирьох ікон візантійського походження, відомих у Київській Русі. Дві з них зберігаються у Москві та Ченстохові, що в Польщі, а четверту було знищено разом із Успенським собором Києво-Печерської лаври в 1941 році.
Музей Волинської ікони став центром проведення наукових конференцій з сакрального мистецтва, в яких беруть участь науковці й реставратори з України та Польщі, Росії, Білорусі. Колекція іконопису музею у Луцьку налічує понад 600 ікон.

НЕ «ЗАМОВЛЯЙТЕ» КОНКУРЕНТІВ...
Апеляційний суд Криму засудив до довічного ув'язнення — вищої міри покарання, передбаченої Кримінальним кодексом України, 40-річного запорізького підприємця, котрий організував замах на життя свого компаньйона по бізнесу. Про це вчора повідомили в прес-службі кримської прокуратури.

«Злочинець тричі робив замах на бізнесмена, який неначе народився в сорочці, виявившись недосяжним для кілерів, найнятих конкурентом»,— розповіли в прокуратурі. Вперше не дала належного «ефекту» граната прикріплена вбивцями до автомобіля «об'єкта помсти». Вона пошкодила машину, але не завдала шкоди пасажирам. Друга спроба призвела до трагічного результату — помилково було вбито депутата Запорізької міськради, який спинився в ялтинському будинку бізнесмена. Втретє, намагаючись здійснити злочинний намір, один із убивць прикріплював до машини гранату і загинув від вибуху в результаті власних дій.
Отже, 10 червня 2006 року в Ялті на очах у своєї 13-річної доньки був застрелений депутат фракції БЮТ Запорізької міськради Віктор Савкін. Через три дні правоохоронці затримали замовника помилкового вбивства, заарештували й виконавців.
Зібрані прокуратурою докази вини підтвердились у суді. Апеляційний суд Криму засудив організатора вбивства до довічного ув'язнення. Кілерам доведеться відсидіти 13 років.
також у паперовій версії читайте:
  • ПАЛИВО ВАРТО ДІСТАТИ З ДНА МОРСЬКОГО
  • СИТУАЦІЯ ЗІ СВОБОДОЮ СЛОВА В УКРАЇНІ ПОЛІПШИЛАСЬ
  • «БЕЗ ЗЕМЛІ КРИМСЬКІ ТАТАРИ — БАТРАКИ»
  • НА ВОЛИНІ НАРОДИВСЯ СПРАВЖНІЙ БОГАТИР
  • НА «ЧЕРВОНОГО ПІВНЯ» — МАЙЖЕ БЕЗ ВОДИ
  • ІЗ НЕДІЛІ ВИРУШАЙТЕ ПО НОВИЙ «АДРЕНАЛІН»
  • ХТО НЕ ЛЮБИТЬ ТЕПЛОГО ВІКЕНДУ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».