Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
КОНСЕНСУС ШУКАТИМУТЬ ЩЕ ПАРУ ДНІВ
Робоча група з підготовки до дострокових парламентських виборів не вирішила ті проблеми, які не можна вирішити без змін до Конституції. Про це заявив журналістам секретар Ради національної безпеки та оборони Іван Плющ учора після завершення зустрічі Президента з Прем’єр-міністром.

За його словами, під час зустрічі обидві сторони розуміли — за час роботи групи з’ясувалося, що проблем існує більше, ніж уявляли собі представники влади.
Водночас секретар РНБО зауважив, що питання вдосконалення Конституції в даному випадку виноситься «за дужки» і розглядатиметься під час розробки нової редакції Основного закону.
Прем’єр-міністр запропонував продовжити роботу робочої групи з питань підготовки до дострокових виборів на один-два дні.
Відповідаючи на запитання, чи вдасться членам коаліції і опозиції домовитись за два дні, оскільки терміни завершення роботи групи вже не раз переносились, пан Плющ відповів позитивно. «Нам сьогодні кажуть, що потрібно один-два дні, щоб запропонувати конкретну дату, і я в ці два дні вірю, але я, на жаль, не можу вплинути на Грушевського, 5 (Кабінет Міністрів. — «ДУ»), щоб все було узаконено»,— сказав секретар РНБО.
Віктор Ющенко і Віктор Янукович «достатньо вникли в суть змін, які потрібно внести до законодавства». Про це заявив на брифінгу, за результатами роботи робочої групи з питань підготовки до дострокових виборів, перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров. «Я для себе вважаю, що вирішити проблему дострокових виборів у країні, де вони ще жодного разу не проходили, можна лише змінивши законодавство. Це — найскладніший момент, який вимагає і часу, і терпіння. У робочій групі представлені сили, котрі сповідують різні погляди, досить складно знайти консенсус»,— зазначив він.
За словами пана Азарова, Президент і Прем’єр усе це зрозуміли, тому з’явилася пропозиція надати робочій групі час, аби вийти на узгоджене рішення.
також у паперовій версії читайте:
  • УРЯД УЖИВАТИМЕ «ВСІХ МОЖЛИВИХ ЗАХОДІВ»
  • ПЛЮЩ: ПРІОРИТЕТ — СТАБІЛІЗАЦІЯ СИТУАЦІЇ В ДЕРЖАВІ
  • ЕКСПЕРТ: ДАТА — НЕ ДОГМА
  • ВИБОРИ ПИШЕМО, КОАЛІЦІЯ — В ГОЛОВІ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».