Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
МАРШРУТ САРДИНІЯ — МІЛАН
Апеннінськими автошляхами мандрує ювілейна, дев'яноста велобагатоденка «Джиро д'Італія». Цього разу її маршрут прокладено від південного острова Сардинія до традиційного фінішу в Мілані. Як і «Тур де Франс», італійська гонка змагається за міжнародне визнання, тому цього року «Джиро» заїде до Франції й Австрії.

Для декого змагання закінчилося, не розпочавшись. Торішній переможець італієць Іван Бассо, котрий мав очолити команду «Дискавері ченнел», визнав свою причетність до гучного допінгового скандалу, тому вирішив не ризикувати долею всього колективу (аналогічні події сталися ще в кількох командах). За відсутності Івана капітаном «Дискавері ченнел» став українець Ярослав Попович, серед помічників якого є ще один наш співвітчизник Володимир Білека. На старт багатоденки вийшли також Володимир Густов («Сі-Ес-Сі») і Юрій Кривцов («Ag2R-Превоянс»).
У «Джиро д'Італія» мав брати участь також досвідчений Сергій Гончар, але він занедужав на «Турі Романді», що розглядався як останній етап підготовки до італійського випробування. «Сергій був нашою головною надією на успіх у генеральній класифікації, ми розраховували на його досвід і авторитет. Сильна застуда завадить йому виступити в Італії. Ми засмучені тим, що сталося»,— визнав спортивний директор команди «T-Mobile» Валеріо Піва.
Для «Дискавері ченнел» перший етап був ніби глевкуватий млинець. Командна гонка з роздільним стартом (довжина дистанції — 25,6 кілометра) між містечками Капрера і Ла Маддалена мала наприкінці сюрприз, який для Ярослава Поповича виявився неприємним,— надто різкий поворот за 700 метрів до фінішу призвів до падіння. Час команди береться за часом п'ятого, хто перетинає фініш, тому партнери змушені були пригальмувати. Замість третього місця за підсумком тайм-тріалу «Дискавері ченнел» отримав лише п'яте, а відставання лідерів цього колективу від найкращої шістки з команди «Лікігас» становило 49 секунд. Набагато краще впорався зі своїм завданням Володимир Густов, який разом із партнерами привіз лідерів «Сі-Ес-Сі» американця Девіда Забриськи і швейцарця Фабіана Канчеллару на третю командну позицію з відставанням на півхвилини. А от колектив «Ag2R-Превоянс» виступив невдало: Юрій Кривцов разом із партнерами програв «Лікігасу» 2 хвилини 17 секунд.
Наступні два етапи нічого не змінили — рівнинний характер дистанції дозволяв пелетону наздоганяти втікачів, тому з одним часом другий етап завершили понад сто учасників, третій — майже півтори сотні. Разом із основною групою фінішували і наші представники, відтак відставання українців не зазнали змін. Із одним часом (за три етапи це вже 10 годин 3 хвилини 48 секунд) лідирує шестеро велосипедистів із «Лікігаса» — італійці Енріко Гаспаротто, Даніло Ді Лука, Андреа Ное, Франко Пеліцотті, Вінченцо Нібалі й британець Чарлз Вегеліус. На 14-й позиції з півхвилинним відставанням ішов Володимир Густов, 49 секунд гандикапу надавали Ярослав Попович і Володимир Білека, понад дві хвилини програвав Юрій Кривцов. Напередодні на «Джиро д'Італія» був перший гірський фініш, який міг внести суттєвіші зміни до генеральної класифікації.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ПРО СУДДІВ І ЄВРО
  • ФОРМУЛА РОЗШИРЮЄ ГЕОГРАФІЮ
  • ДАСАЄВ ЗАПРОШУЄ
  • ТУМАННЕ МАЙБУТНЄ
  • РІЗНІ ДОЛІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».