Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МОБІЛКА — НЕ ДЖЕРЕЛО ЗНАНЬ
Із нового навчального року школярам заборонять користуватися мобільними телефонами під час уроків. Про це повідомив міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко. «Відповідно до закону «Про освіту» буде обмежено користування мобільними телефонами під час навчального процесу, а ось на перервах користуватися телефонами ми не заборонятимемо. Такий наказ розробляється і протягом тижня-двох буде запроваджений»,— заявив посадовець.

«Ми розуміємо, що наявність телефону дає змогу своєчасно повідомити батькам про закінчення уроків, оперативно зв`язатися в разі потреби. Та уявіть ситуацію, коли йде урок, у класі сидить 30 учнів і щохвилини дзвонить телефон. Хіба можна в таких умовах проводити повноцінний навчальний процес? Крім того, під час самостійних і контрольних робіт в учнів часто виникає ідея використовувати мобільний телефон як «джерело знань», тобто для отримання підказки»,— зазначив міністр.
За словами пана Ніколаєнка, ухвалюючи рішення, він спирався на міжнародний досвід. «У деяких європейських країнах заборонено приносити мобільні апарати до школи — телефон треба здати в спеціальний пункт зберігання на вході у навчальні заклади»,— пояснив він.

ГРАБУВАТИ ХРАМ — СПРАВА ОСТАННЯ...
Хвиля церковних крадіжок прокотилася Рівненською, Житомирською, Київською, Хмельницькою і Тернопільською областями. За три роки лише на Рівненщині зловмисники викрали 39 старовинних ікон. Правоохоронці весь час на крок відставали від злочинців, котрі своєчасно зникали з місця злочину. Нарешті, отримавши зі своїх джерел інформацію про те, який храм мають намір обікрасти грабіжники, працівники карного розшуку Рівненщини влаштували засідку аж на Одещині.

У Рівненському обласному управлінні міліції нині — своєрідна виставкова галерея. У коридорах правоохоронці виставили 425 старовинних ікон і церковного начиння, вилучених у злочинців. З'ясовано — церкви «оббирали» три злочинні групи з десяти осіб. Серед них — українці, молдавани, росіяни та білоруси. Перед грабунком вони радилися по мобільному телефону з консультантом у Києві, який знається на церковній атрибутиці. До храмів пробиралися через вікна далеко за північ, коли село спало.
Реліквії в міліцейських коридорах розмістили тимчасово. Тут надійна охорона і прохолода, що зберігає святині від руйнування. За попередніми оцінками фахівців, загальна вартість ікон, серед яких роботи ХVІІІ–ХІХ ст., перевищує мільйон доларів. Точну ціну викраденого назвуть після детальної експертизи, яка триватиме щонайменше три місяці.
До управління з'їжджаються священики, храми яких було пограбовано.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРЕЗИДЕНТ НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ЗВІЛЬНЯТИ КЕРІВНИКА СБУ
  • БОГАТИРЬОВА: «ХОЧ ЗАРАЗ!». МОРОЗ: «ЛИШЕ У 2011-му»
  • ВОНИ ГОВОРЯТЬ УКРАЇНСЬКОЮ
  • ЧЛЕНА БЮТ ГРИГОРІЯ ОМЕЛЬЧЕНКА ЗБИЛА МАШИНА
  • ПО ВІВЧАРКУ — У КІРОВОГРАД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».