Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
П'ЯТЬ ВЕСІЛЬ БРИТАНСЬКИХ МОНАРХІВ

Як повідомляє РІА «Новости» із посиланням на прес-службу Королівської колекції, що є головним організатором виставки, експозиція охоплює більше, ніж вікову історію важливих подій придворного життя — 1840–1947 роки. Ці дати вибрані невипадково: саме 1840-го відбулося пишне весілля королеви Вікторії й принца Альберта, передчасну кончину якого 1861 року дружина оплакувала все своє довге життя. А 1947-го тодішня наслідна принцеса Єлизавета заручилася з нащадком грецької й данської королівських сімей — Філіпом Маунтбаттеном, що отримав згодом титул герцога Единбурзького.
Виставка, приурочена до 60-х роковин весілля нинішньої королеви, розповідає також про весілля Едварда VII, Георга V і Георга VI. Лише Едвард VIII обійдений увагою: одруження на американці Волліс Сімпсон, що була розлученою, стало причиною його зречення від престолу 1936 року.
Гасло нинішньої експозиції — «Емоції династії Віндзорів крізь призму поколінь». У вітринах представлено фотографії, листи, щоденники, весільні подарунки і навіть... торти. Куратори вважають неймовірним те, що шматки весільного торта з одруження Вікторії й Альберта збереглися донині в простій картонній коробці. Виставка працюватиме до 11 травня 2008 року.


НУДНО ПИСАТИ МЕМУАРИ
Мік Джаггер зізнався, що полишив ідею написати автобіографію, бо вважає це заняття нудним. Поп- і рок-ідолу виплатили величезний аванс за те, що він напише історію свого життя. Однак співак і музикант відмовився від проекту. «Я чесно намагався сісти з ким-небудь, щоб поговорити про минуле, знову в нього зануритися. Та виявив, що це — нудне заняття»,— зізнається Джаггер.
Лідер групи «Rolling Stones» поки не має наміру ділитися своїми спогадами. «Я був би радий знайти іншу форму, щоб зробити це. Можливо, в книжковому форматі, але не в мемуарах, написаних у стилі, звичному для шоу-бізнесу»,— сказав він.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗНАХІДКИ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».