Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«БЕТИС» ГРАЄ ЗА МАДРИД
Знову багато цікавого побачили вболівальники у матчах провідних футбольних чемпіонатів Старого світу. В Іспанії триває боротьба «Барселони» та «Реалу» за чемпіонство.

У Німеччині «Шальке-04» подарував «Штутгарту» чудовий шанс стати чемпіоном. Лише в Англії останній тур не мав ніякого турнірного значення. Практично всі питання було вирішено ще тиждень тому.

Іспанія, 34-й тур
У звітному турі мадридський «Реал» подарував своїм шанувальникам, які зібралися на «Сантьяго Бернабеу», справжнє шоу. В гості до мадридців приїхав «Еспаньол», котрий у нинішньому сезоні слабко виступає у чемпіонаті, зате пробився до фіналу Кубка УЄФА. Дебют зустрічі виявився для мадридців жахливим. На тридцятій хвилині вони поступалися з рахунком 0:2. Гол Рауля дещо підбадьорив настрій господарям, але під завісу першого тайму Пандіані оформив хет-трик. Проте Капелло довів, що володіє ситуацією всередині команди і в перерві знайшов потрібні слова для своїх футболістів. Завдяки м’ячам Ністелроя та Рейеса, який вийшов на заміну, мадридці зрівняли рахунок. Здалося, що матч так і закінчиться внічию, але Ігуаін за хвилину до завершення зустрічі забив другий гол і приніс «Реалу» три очки. Переслідувач мадридського клубу «Севілья» також перемогла. Севільці у себе вдома переграли «Рекреативо» з рахунком 2:1. А от «Барселона» не змогла на своєму полі переграти скромний «Бетис», втративши перемогу за одну хвилину до завершення матчу, і поступилася лідерством у турнірній таблиці мадридському «Реалу».
Результати матчів туру: «Реал» — «Еспаньол» — 4:3, «Севілья» — «Рекреативо» — 2:1, «Гетафе» — «Атлетико» — 1:4, «Гімнастік» — «Реал Сосьєдад» — 1:3, «Сельта» — «Леванте» — 1:2, «Осасуна» — «Вільярреал» — 1:4, «Расинг» — «Мальорка» — 0:2, «Атлетик» — «Депортиво» — 1:1, «Барселона» — «Бетіс» — 1:1, «Валенсія» — «Сарагоса» — 2:0.

Німеччина, 33-й тур
У Німеччині результати багатьох матчів передостаннього туру здивували всіх прихильників німецького футболу. По-перше, чергової поразки зазнав лідер першості «Шальке-04». Гельзенкірхенці на виїзді зустрічалися з дортмундською «Боруссією» і в разі перемоги шлях до чемпіонства був для них відкритий. Проте «Боруссія» вирішила зіпсувати настрій своїм сусідам. Гості нічого не змогли вдіяти з обороною дортмундців і до того ж, пропустили два м’ячі у власні ворота. Під завісу першого тайму Фрай відкрив рахунок, а наприкінці другої половини зустрічі Смолярек подвоїв рахунок.
Сенсаційно у себе вдома спіткнувся ще один претендент на золото — «Вердер». Бременці не змогли обіграти «Айнтрахт». На тринадцятій хвилині після м’яча Аманатідіса підопічні Шаафа опинилися в ролі наздоганяючих. Однак ще в першому таймі Хунт зрівняв рахунок. Проте в другій половині гри автогол Нальдо неприємно вразив футболістів із Бремена. Відігратися вони не змогли.
Такими подарунками від «Вердера» та «Шальке-04» сповна скористався «Штутгарт», що посідав другу позицію у турнірній таблиці. Однак не все було так просто. На четвертій хвилині гості поступалися «Бохуму» після забитого м’яча Шретера. Щоправда, Хитцшпельгер швидко відновив рівновагу, але «Бохум» знову вийшов уперед наприкінці першого тайму, відзначився Мальтриц. І все ж «Шваби» у другому таймі виявили характер. Завдяки голам Гомеса і да Сільви «Штутгарт» вирвав перемогу, яка може стати чемпіонською. Для перемоги в бундеслізі «Штутгарту» в наступному турі потрібно перемогти «Енергі».
Результати матчів туру: «Енергі» — «Баварія» — 0:3, «Нюрнберг» — «Гамбург» — 0:2, «Боруссія» Д — «Шальке-04» — 2:0, «Герта» — «Байєр» — 2:3, «Бохум» — «Штутгарт» — 2:3, «Майнц» — «Боруссія» М — 3:0, «Армінія» — «Ганновер» — 3:1, «Вердер» — «Айнтрахт» — 1:2, «Алеманнія» — «Вольфсбург» — 2:2.

Англія, 38-й тур
У Англії перед останнім туром на порядку денному залишалося одне найважливіше питання, хто саме приєднається до «Уотфорда» та «Чарльстона», котрі залишають елітний дивізіон. Напередодні останніх поєдинків найменше шансів на виживання залишалося в «Уїгана», який відставав від «Шеффілда» та «Вест Хема» на три очки. Проте підопічним Джюела потрібно було лише вигравати у «Шеффілд Юнайтед» в очній зустрічі для того, щоб лишитися в Прем’єр-лізі. Команда з честю впоралась з цим завданням. «Уїган» завдяки голам Шарнера і Ансворта здобув важливі три очки. У свою чергу, «Вест Хем» переграв на виїзді «Манчестер Юнайтед».
Результати матчів туру: «Блекберн» — «Рідінг» — 3:3, «Болтон» — «Астон Вілла» — 2:2, «Челсі» — «Евертон» — 1:1, «Ліверпуль» — «Чарльтон» — 2:2, «Манчестер Юнайтед» — «Вест Хем» — 0:1, «Мідлсбро» — «Фулхем» — 3:1, «Портсмут» — «Арсенал» — 0:0, «Шеффілд Юнайтед» — «Уїган» — 1:2, «Тоттенхем» — «Манчестер Сіті» — 2:1, «Уотфорд» — «Ньюкасл» — 1:1.

Італія, 37-й тур
Яскраве видовище побачили вболівальники, котрі були присутні на поєдинку «Інтер» — «Лаціо». На п’ятій хвилині завдяки м’ячам Пандєва та Мутареллі римляни вели у рахунку 2:0. Проте господарі не думали здаватися на милість переможця, і до 35-ї хвилині зусиллями Ернана Креспо підопічні Манчіні зрівняли рахунок. Утім, «Лаціо» наприкінці тайму знову вийшов уперед, відзначився Ледесма. Попри те, що цей матч не мав жодного турнірного значення, підопічні Манчіні зібралися у другій половині гри і вирвали перемогу. На 81-й хвилині Креспо оформив хет-трик, а за п’ять хвилин до фінального свистка Матерацці забив переможний м’яч.
Запекла боротьба розгорнулася за вісімнадцяте місце, яке дає можливість залишитися у Серії А. Відразу вісім команд борються за продовження прописки в елітному дивізіоні. З восьми претендентів у цьому турі п’ятеро здобули перемоги. Тому до зони вильоту опустилося «К’єво», що зіграло внічию з «Реджиною».
Результати матчів туру: «Асколі» — «Палермо» — 3:2, «Катанья» — «Мілан» — 1:1, «Фіорентина» — «Кальярі» — 1:0, «Інтер» — «Лаціо» — 4:3, «Ліворно» — «Сампдорія» — 0:0, «Парма» — «Мессіна» — 4:1, «Реджина» — «К’єво» — 1:1, «Рома» — «Торіно» — 0:1, «Сієна» — «Емполі» — 1:0, «Удінезе» — «Аталанта» — 0:0.

Росія, 9-й тур
У російській першості відбувся, мабуть, центральний матч усього першого кола «Спартак» — ЦСКА. Напередодні звітного туру ці команди перебували на першому й другому місцях у турнірній таблиці, щоправда, «червоно-білі» випереджали армійців на три очки. Перший тайм залишився за командою Газаєва. На другій хвилині Красич із кута штрафного майданчика влучним ударом у кут воріт відкрив рахунок. Після цього «червоно-білі» намагалися притиснути «армійців» до своїх воріт, але в першій половині гри досягти успіху їм не пощастило. У другому таймі гравці ЦСКА втомилися, і «Спартак» почав створювати небезпечні моменти біля воріт Мандрикіна. У підсумку, після класної передачі Сабітова з центру поля, Бистров вискочив сам на сам з Мандрикіним і зрівняв рахунок. Після цього команди створили ще кілька моментів, однак забити не змогли. У цьому турі другої поразки поспіль зазнав ФК «Москва», поступившись на виїзді «Спартаку» з Нальчика.
Результати матчів туру: ЦСКА — «Спартак» — 1:1, «Томь» — «Динамо» — 1:0, «Крилья Совєтов» — «Луч-Енергія» — 3:0, «Спартак» (Нальчик) — ФК «Москва» — 1:0, «Хімки» — «Сатурн» — 0:0, «Рубін» — «Амкар» — 1:0, «Локомотив» — «Ростов» — 2:0, «Кубань» — «Зеніт» — 1:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ПАРИЗЬКИЙ «ПОСІВ» ДЛЯ ДВОХ УКРАЇНОК
  • НЕВИПРАВДАНІ НАДІЇ АЛОНСО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».