Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
«МІС АМЕРИКИ-1944» ЗЛОВИЛА ЗЛОДІЇВ

«Я довго не думала,— розповідає літня жінка.— Просто пішла і зробила це. Якби вони наважилися до мене підійти, то нині б лежали у могилі».
Венера Ремі відома тим, що виграла конкурс краси 1944 року. Її фотографія була на одному з літаків «В-17», який виконував бойові завдання в небі над Німеччиною під час Другої світової війни. 1990-го вона повернулася жити на свою ферму в Кентуккі.
«Я прагну жити спокійним мирним життям і триматися подалі від неприємностей»,— говорить бабця.


СУД ЗАХИЩАЄ СЛОНІВ
На захист інтересів слонів виступив суд південноіндійського штату Керала. Відповідно до ухваленого рішення, приручених товстошкірих гігантів, котрих у штаті налічується більш як 900, відтепер заборонено використовувати у найспекотніший час — з 11-ї до 15-ї години, передає Укрінформ із посиланням на ІТАР-ТАРС.
Судовий вердикт, винесений за позовом любителів тварин, змусить переглянути сценарії численних місцевих релігійних свят, фестивалів і суспільно-політичних заходів, які незмінно супроводжуються яскравими процесіями за участю слонів.
Лише у традиційному святі «пурам» у параді беруть участь сорок велетнів, вбраних у масивні золочені «кокошники» й розкішні важкі накидки. Масштабна вистава розгортається за температури 35–40° за Цельсієм і триває більше доби. Стреси, спричинені такими випробуваннями, погано впливають на головних дійових осіб. Нерідко трапляється, що нерви у слонів не витримують і, оскаженілі, вони кидаються на людей.

АМУРСЬКОМУ ТИГРОВІ НЕ ЗАГРОЖУЄ ВИМИРАННЯ
Як повідомили експерти Світового фонду дикої природи, амурський тигр більше не перебуває на межі вимирання, передає Укрінформ із посиланням на РІА «Новости».
За даними останнього перепису, що проводять у Росії раз на три роки, на території Сибіру живе від 480 до 520 амурських тигрів. Усього у світі їх налічується не менш як 600 тварин.
У 1940-х на території СРСР в умовах дикої природи їх було не більше, ніж сорок. У середині 1950-х амурського тигра внесли до Червоної книги СРСР. Проте лише у квітні 2007 року експерти Світового фонду дикої природи оголосили, що популяцію пощастило врятувати.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • НОУ-ХАУ
  • МАНДРИ
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».