Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РІВНЕНСЬКУ АЕС ВІДПРАВЛЯТЬ «НА ПЕНСІЮ»?
Державний комітет ядерного регулювання України не надасть дозволу на продовження термінів експлуатації АЕС на шкоду їхній безпеці. Про це заявила голова комітету Олена Миколайчук на колегії відомства з питань кваліфікації устаткування і продовження термінів експлуатації атомних станцій.

Вона попередила про необхідність виконання заходів, передбачених програмою продовження експлуатації АЕС. За її словами, в іншому разі «Енергоатому» слід готуватися до зупинки першого атомного блоку на Рівненській АЕС у грудні 2010 року.
За словами першого віце-президента НАЕК «Енергоатом» Микити Константинова, компанія у грудні цьогоріч ухвалить рішення про доцільність продовження експлуатації першого блоку Рівненської АЕС, термін роботи якого закінчується в 2010-му. За позитивного рішення відбудеться кваліфікація устаткування блоку на відповідність проектним показникам із безпеки.
Генеральний директор Рівненської АЕС Микола Фрідман повідомив, що обстеженням корпусу реактора першого блоку РАЕС займатиметься російське конструкторське бюро «Гідропрес». За його словами, роботи відбуватимуться під час ремонту блоку в липні-серпні, вони необхідні для продовження терміну його експлуатації після 2010 р.
Реактор обстежують за повного вивантаження ядерного палива, яке, у свою чергу, проводиться раз на п'ять років. Востаннє активну зону реактора звільняли під час ремонту 2006 року, але тоді потрібні дослідження не зробили через швидкий запуск енергоблоку для постачання електроенергії. Тому вирішено провести повне вивантаження палива і нинішнього року.
Вартість продовження терміну служби атомного блоку на 10–15 років становить 10–15% витрат на будівництво нового, це приблизно 100 мільйонів доларів. Блоки АЕС розраховані на 30 років експлуатації. Першими критичної межі досягнуть перший і другий блоки Рівненської та перший Південноукраїнської АЕС.
В Україні працюють чотири АЕС — Запорізька, Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька, на яких функціонує 15 енергоблоків.

БЛАГОДІЙНИКИ ЩЕ Й СТОЛИЦЮ ОЗЕЛЕНЯТИМУТЬ
У Києві поблизу Дніпра планується висадити «Алею благодійників», на якій кожен із філантропів зможе посадити дерево, що символізуватиме його внесок у зростання і розквіт України.

Про це ініціатори Національного конкурсу «Благодійник року 2007» повідомили на прес-конференції.
Заступник голови оргкомітету Сергій Летенко наголосив, що предметом конкурсу є вшанування і публічне визнання представників українського бізнесу за проведення доброчинної діяльності, спрямованої на вирішення актуальних суспільних проблем і популяризацію благодійницької діяльності.
Конкурс триватиме рік. Перший етап — з 24 квітня до З0 червня. Тоді організатори урочисто нагороджуватимуть благодійників, які зробили найбільший внесок у вирішення суспільних проблем Києва. Другий етап конкурсу проходитиме з 1 липня до 30 листопада. Під час його проведення визначатимуться переможці в інших 24 регіонах і п'ять найбільших філантропів на національному рівні.
Організатори повідомили, що в конкурсі можуть взяти участь як бізнесмени, так і національні та міжнародні компанії, які надали доброчинну допомогу для вирішення суспільних проблем. На участь у конкурсі їх можуть висувати громадські організації, доброчинні фонди, заклади освіти, культури і охорони здоров'я або будь-які отримувачі доброчинної допомоги. Зголоситися можуть й самі меценати.
також у паперовій версії читайте:
  • ЯК ПРЕЗИДЕНТ У ШКОЛІ ВИКЛАДАВ
  • СТАТИСТИКА — ПРО СУБСИДІЇ НА ОПЛАТУ ЖКП
  • ОЛЕКСАНДР МОРОЗ НАПИСАВ ПРО «ОСТРІВЕЦЬ НАДІЇ»
  • КАНАЛ ДУНАЙ—ЧОРНЕ МОРЕ ВІДНОВЛЮЄ СУДНОПЛАВСТВО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».