Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ДИЯВОЛІВ» РЯТУЄ РУНІ
У першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів на стадіоні Олд Траф форд зійшлися англійський «Манчестер Юнайтед» та італійський «Мілан». Господарі підійшли до звітної зустрічі без трьох захисників основного складу: Гарі Невілла, Ріо Фердинанда та Неманьї Відіча. Щоправда, для команди Фергюсона найкращим захистом є напад, що вона довела й цього разу, забивши швидкий м'яч на п'ятій хвилині зустрічі. Спочатку Алессандро Неста кинувся під удар Руні, й м'яч пішов на кутовий. Райан Гіггз подав із правого флангу, Роналду високо вистрибнув і пробив головою, а голкіпер гостей Діда, хоча й дотягнувся до м'яча, не зміг його відбити — 1:0.

Описуючи гру своєї команди у чвертьфінальному матчі з «Ромою» (7:1), сер Алекс Фергюсон ужив слова «раз у житті». Проте й цього разу «Манчестер» демонстрував фантастичний футбол. Коли вболівальники за воротами початку скандувати: «В атаку!», Роналду ударом головою влучив у Діду. На п'ятнадцятій хвилині голкіпер «Мілана» врятував свої ворота після того, як Майкл Каррік бив із близької відстані. «Мілану» в цей відрізок часу майже нічого не вдавалося в атаці. Це підтвердив ледь не перший момент, який мав Кака. Він пробивав із шести метрів, але не влучив у ворота. Проте бразилець швидко виправився. На 22-й хвилині Кларенс Зеєдорф отримав передачу від Дженаро Гаттузо і віддав м'яч на Кака. Той увірвався в штрафний майданчик, випередив Карріка, і лівою ногою вдарив по м'ячу, який закотився у дальній кут воріт Едвіна ван дер Сара. Майже відразу господарі втратили гарний шанс повернути лідерство, коли Руні ледь не дотягнувся до м'яча після небезпечного прострілу Гіггза у штрафний майданчик. За мить Діда парирував потужний постріл Роналду з дальньої відстані. Після цього, всупереч логіці, «Мілану» вдалося вийти вперед. Захист «Манчестера» припустився грубої помилки. Після передачі Діди на шістдесят метрів Кака виграв боротьбу за м'яч відразу у трьох манкуніанців — Даррена Флетчера, Хайнце і Патріса Евра, вийшов віч-на-віч із ван дер Саром й холоднокровно пробив у дальній кут — 2:1.
Після другого м'яча здалося, що Ліга чемпіонів для манкуніанців завершиться після першої зустрічі з італійцями. Ніби підтверджуючи ці мінорні для уболівальників команди думки, за хвилину невтомний Кака потужно пробиває з сімнадцяти метрів, однак майстерність і реакцію демонструє Ван дер Сар, переводячи м'яч на кутовий. Після подачі Пірло футболісти господарів забувають у штрафному майданчику досвідченого Несту, але м'яч після його удару головою пролітає вище від поперечини. Наприкінці тайму був ще один небезпечний стандарт у виконанні Пірло. М'яч пролетів у метрі від бічної стійки. Отже, 1:2 і в запасі у господарів лишаються 45 хвилин для того, щоб урятувати гру. Я майже не сумніваюсь, що для будь-якої іншої команди це завдання було б нереальним. Однак не для Англії. Там уміють відійти від результату, грати, зціпивши зуби, незалежно від рахунку. Недаремно цей чемпіонат вважають найсильнішим у Європі (як приклад — три команди у півфіналі Ліги чемпіонів). «Манчестер» вийшов на другу половину, щоб боротися на кожному клаптику футбольного поля. Це при тому, що італійці виглядали непогано. Господарі повели масований наступ на ворота Діди. Гострі моменти почали виникати набагато частіше, ніж у першому таймі, але під час завершального удару підводила влучність або рятував голкіпер гостей. На 48-й хвилині після кутового з правого флангу захисники «Мілана» не вгледіли Карріка і той бив впритул, але не влучив у ворота.
Через три хвилини Кака, котрий, здається, цього вечора впіймав кураж, ледь не оформив хет-трик, коли з льоту пробивав після ювелірної передачі Зеєдорфа. М'яч пройшов над поперечиною. І все-таки господарям пощастило відігратися. На 59-й хвилині відзначився Руні. Гол став результатом блискучої комбінації, яку розпочав Флетчер. Шотландець помітив відкритого Карріка, який, у свою чергу, віддав на Скоулза. Півзахисник манкуніанців у один дотик перекинув м'яч за спини захисників суперника на Руні. Форвард збірної Англії технічно прийняв шкіряну кулю і пробив по воротах Діди. Бразильський воротар дотягнувся до м'яча, але той від рук голкіпера закотився за лінію воріт (2:2). Манкуніанців не влаштовувала нічия і вони продовжували шукати щастя біля воріт суперника. Вони атакували великими силами, прагнучи забити третій м'яч. У ці хвилини в поті чола працював Діда, котрий спочатку продемонстрував фантастичну реакцію і врятував команду після пострілу Флетчера. Згодом він перевів м'яч на кутовий після підступного удару Роналду в ближній кут воріт. Час минав і, здавалося, італійцям удасться зберегти рахунок, який їх улаштовував. Однак із такою постановкою питання англійці не погоджувалися. На першій доданій арбітром хвилині Гіггз на швидкості обіграв двох суперників, наблизився до штрафного майданчика і зробив передачу в розрахунку на ривок Руні. Уейн, отримавши передачу, несподівано для захисників ризикнув пробити в один дотик і влучив у ближній кут воріт. Діда в цій ситуації свою команду не виручив — 3:2 на користь «Манчестер Юнайтед». Та явним фаворитом напередодні повторного поєдинку команда Алекса Фергюсона не виглядає. Для виходу до фіналу Ліги чемпіонів «Мілан» влаштує перемога з мінімальним рахунком. Повторна зустріч між цими командами відбудеться на міланському стадіоні «Сан-Сіро» за тиждень.
Алекс Фергюсон, головний тренер «Манчестер Юнайтед»:
— Ми провели надзвичайну гру, але в деяких моментах «Мілан» демонстрував фантастичний футбол. Дивно, що за такої гарної гри голи були забиті після грубих помилок захисників, як, наприклад, два м'ячі в наші ворота. Програти на власному полі, за шаленої підтримки вболівальників, ми не мали права. В перерві ми говорили з гравцями про те, що, якщо підтримуватимемо високі швидкості, то в нас з'явиться шанс. У другому таймі був відрізок, коли ми були в якійсь прострації. Нас двічі впіймали на помилках у обороні, і Кака мав ще. У поєдинках такого рівня потрібна прихильність Фортуни, і нам вдалося врятуватися. Однак, на мою думку, ми все ж були сильнішими від суперника. Другий м'яч приніс нам психологічну перевагу. Переможний гол Уейна Руні дає непогані шанси на успіх. Гадаю, що ми обов'язково заб'ємо в гостях. Щоправда, не знаю, чи вистачить цього. Ми усвідомлюємо, що буде нелегко, і все-таки я з нетерпінням чекаю повторної зустрічі.
Тренер «Мілана» Карло Анчелотті:
— Третій гол ускладнив нам життя. Ми добре грали протягом години, але завжди важко продовжувати грати у високому темпі увесь матч. Нам не вистачило досвіду Гаттузо і Мальдіні, а вони б, безсумнівно, вплинули на хід поєдинку. Ми краще готові до повторної зустрічі, ніж перед двобоєм 1/4 фіналу з «Баварією». Але сьогоднішній рахунок влаштовує «Манчестер Юнайтед», який зможе побудувати гру на контратаках. Англійці мають невелику перевагу, але ще нічого не вирішено.
Уейн Руні, нападник «Манчестер Юнайтед»:
— Це була складна гра, і важливо, що ми досягли перемоги, після того як «Мілан» забив два м'ячі. Ми боролися і виграли. Грати до останньої секунди — стиль «Манчестер Юнайтед». У другому таймі ми грали набагато краще порівняно з першим. Ми знаємо, що зможемо натиснути й перемогти. Ми задоволені результатом сьогоднішнього матчу, але гадаю, «Мілан» теж задоволений. Тепер наше головне завдання — вдало зіграти в Італії.
Кака, півзахисник «Мілана»:
— Ми забили два важливі голи на полі суперника, правильно обрали стратегію на гру, але, на жаль, не мали втримати навіть нічийного результату. Однак у нас у запасі є повторний поєдинок на «Сан Сіро», де наші фанати допоможуть знову вийти до фіналу. За тиждень ви побачите інший «Мілан». Я вірю в наш загальний успіх.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ФІНАЛ БАСКЕТБОЛЬНОГО КУБКА: ГЕНЕРАЛЬНА РЕПЕТИЦІЯ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».