Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЧОРНОБИЛЬ Й ДОСІ ЗАБРУДНЮЄ ВОДУ?
Чорнобильська організація профспілок попереджає про продовження забруднення води після аварії на ЧАЕС. Про це заявив член ЦК Атомпрофспілки — голова Ради Чорнобильської територіальної організації профспілок Микола Тетерін.

«За останніми даними, протягом усього каскаду дніпровських водоймищ забруднення води нині більше за доаварійний рівень від десяти до тридцяти разів»,— сказав він, наголосивши, що це може мати катастрофічне значення для питного водопостачання і землеробства.
Пан Тетерін розповів: фахівці б'ють на сполох і рекомендують провести додаткові дослідження щодо наслідків забруднення води.
За його словами, забруднення води триває тому, що радіоактивні відходи було поховано на березі річки Прип'ять. «Практично — це другий саркофаг»,— переконаний він.
Експерт зазначив, що пункти поховання підтоплюються ґрунтовими водами. «На сьогодні забруднення річки Прип'ять формується на 70–75% за рахунок ґрунтових вод. Зараз у зоні відчуження почали забруднюватися підземні води»,— зауважив він, пояснивши, що після аварії забруднення формувалося за рахунок змивання радіоактивних елементів із поверхні.
«Ми точно не знаємо, в якій стадії знаходиться процес забруднення підземних вод. Через недостатнє фінансування необхідний контроль не забезпечується»,— сказав він. За його словами, останній контроль робили 1998 року.
Микола Тетерін турбується, що через забруднення підземних вод у зоні відчуження можуть бути забруднені глибинні підземні води, які використовуються для пиття.

ЦВК НАРЕШТІ «ОДУЖАВ». І ЩО З ТОГО?..
Член Центрвиборчкому Олександр Чупахін повернувся на роботу. Як повідомили у прес-службі Центральної виборчої комісії, таким чином, на ранок понеділка у ЦВК з'явився кворум.
Відомо, що з 6 квітня четверо з тринадцяти членів комісії перебували на лікарняному. Занедужали члени ЦВК за квотою КПУ — Броніслав Райковський і Юрій Донченко, представник СПУ Олександр Чупахін, а також Ігор Качур.

Рішення Центральної виборчої комісії вважаються легітимними лише тоді, коли у засіданні беруть участь десять із тринадцяти членів комісії.
Отже, якщо найближчим часом зі здоров'ям усе буде гаразд, Центрвиборчком працюватиме.
Тим не менш проведення дострокових виборів у Верховну Раду, запланованих на 27 травня, зривається, заявила вчора Марина Ставнійчук, заступник голови Центральної виборчої комісії. «Не сформовані окружні виборчі комісії в терміни, встановлені законом»,— сказала вона журналістам.
Згідно із законом, окружні виборчі комісії мали бути сформовані до 6 квітня. За словами пані Ставнійчук, ЦВК також досі не має списків політичних партій для участі в позачергових парламентських виборах.
також у паперовій версії читайте:
  • КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД: НОВИЙ «ПОВОРОТ СЮЖЕТУ»
  • КОЛЕСО ВИНАЙШЛИ УКРАЇНЦІ?
  • ЛЕОНІД КУЧМА НАПИСАВ ДРУГУ І ОСТАННЮ КНИГУ
  • НА ДОРОГАХ — ГЛОБАЛЬНА БЕЗПЕКА. ЦІЛИЙ ТИЖДЕНЬ
  • КОМУ ВЕСНА, А КОМУ ТЕСТУВАННЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».