Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗНАЙШЛИ НАЩАДКІВ ДЖОКОНДИ

Наталія Строцці, 30-річна актриса, говорить, що сестри розхвилювалися, коли дізналися про висновки експерта. «Легенда про те, що князівська сім'я веде свій рід від Лізи Джерардіні, існує кілька століть,— говорить Наталія,— нині ми отримали її підтвердження».
За її словами, найпереконливішим доказом їхнього походження є «усмішка, на обличчі нашого батька». Хоча документальних доказів того, що Джоконда написана саме з Лізи Джерардіні, не знайдено. Фахівці, які вивчають творчість Леонардо да Вінчі, вважають, що Ліза похована в одному з монастирів Флоренції, де жила її дочка-черниця.
Італійський мистецтвознавець Мауріціо Серачіні пропонує провести розкопки навколо монастиря, щоб знайти останки Лізи Джерардіні, відновити її зовнішність і порівняти з Моною Лізою. Експерт вважає, що за допомогою сучасних технологій це можливо зробити, повідомляє MIGnews.


«ЗОЛОТУ РИБКУ» ПОДАВАТИМУТЬ У РЕСТОРАНІ
Гігантську «тигрову рибу» вагою 48 кг упіймали, а потім вигідно продали китайські рибалки з південної провінції Гуандун. Цей рідкісний екземпляр із яскраво-золотистою лускою побажав купити один із ресторанів за рекордною ціною — 580 тисяч юанів (75 тисяч доларів), повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Пекіні.
Висока ціна риби пояснюється не лише вражаючими розмірами: завдовжки вона сягає 1,75 м. Забобонні китайці вважають «тигрову рибу» золотого кольору символом багатства й успіху.
Фото рибини з величезною розкритою пащею опублікувала місцева преса. Ресторан також повідомив публіку, що «золоту рибку» продаватиме порціями за ціною 2 тисячі юанів (250 доларів) за кілограм.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА
  • ЗНАХІДКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».