Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ВОРСКЛА» ГАЛЬМУЄ «ДИНАМО»
Полтавська «Ворскла» стала однією із небагатьох команд української футбольної першості, яка двічі у нинішньому сезоні змогла відібрати очки у київського «Динамо». У матчі 23-го туру «Ворскла» знову, як і в першому колі, в Києві завершила поєдинок унічию 1:1.

Лідер чемпіонату України в Києві зустрічався з командою з нижньої половини турнірної таблиці й, здавалося, не мав права втрачати очки. Втім, сказати, що тренерський штаб господарів не мав проблем зі складом, не можна. Анатолія Дем’яненка передовсім турбувала відсутність травмованих атакувальних півзахисників Сергія Реброва, Валентина Белькевича і Діого Ринкона, що змушувало виставити в середню лінію експериментальний склад.
Із перших хвилин кияни заволоділи ініціативою й на сьомій хвилині Корреа міг відкрити рахунок. Саме після його гарматного пострілу з кута штрафного майданчика голкіпер гостей П’ятов перевів м’яч на кутовий. Здавалося, що гол — справа часу, але до перерви забитих м’ячів глядачі так і не побачили. Кияни непогано комбінували на підступах до штрафного майданчика, але до небезпечних ударів із близької відстані справа майже не доходила. Загроза воротам П’ятова виникала лише після дальніх ударів у виконанні Корреа і Ващука, але учасник фінального матчу чемпіонату Європи-2006 серед молодіжних збірних діяв бездоганно.
Початок другого тайму виявився несподіваним для господарів. На 51-й хвилині швидка контратака «Ворскли» закінчилася взяттям воріт «Динамо». Помилилися центральні захисники динамівців і Янузі пройшов лівим флангом, обійшов Родріго, залишив позаду Ващука та прокинув мяч повз Шовковського, з гострого кута пробив і влучив у штангу, а першим біля м’яча опинився Грумич і відправив його у ворота Шовковського (0:1). Після цього гравці «Ворскли» ще більше активізувалися і на кілька хвилин притиснули киян до власних воріт. Господарі відповіли ударом Шацьких із чотирнадцяти метрів — м’яч пройшов вище від воріт. Майже відразу Анатолій Дем’яненко замінив узбецького легіонера на Мілевського. На 68-й хвилині Сіренко, суддя з Сімферополя, призначив пенальті у ворота «Ворскли». Півзахисник динамівців Корреа прорвався до штрафного майданчика гостей, захисник полтавців Медведєв у підкаті намагався вибити м’яч, але в цей момент бразилець впав на газон. Захисник «Ворскли» не дотягнувся до м’яча, хоча й не зачепив ногу Корреа, котрий падав певніше за інерцією. Одинадцятиметровий удар виконував Родріго, який пробивав у лівий кут воріт, однак П’ятов парирував цей удар. Через хвилину на полі сталася ще одна подія. Головний арбітр зустрічі вилучив півзахисника гостей Грумича, в якого до цього не було попереджень. Існує версія, що за розмови з рефері. Що потрібно було сказати судді, щоб отримати відразу червону картку? Після цього епізоду Грумич хотів розібратися із Сіренком, але його вчасно спинили партнери по команді. Кияни майже відразу реалізували чисельну перевагу — Корреа зіграв у стінку з Михаликом, вийшов віч-на-віч із голкіпером суперника і технічно перекинув П’ятова. Грати залишалося близько двадцяти хвилин, але вирвати перемогу кияни не змогли. Останній реальний шанс принести своїй команді три очки втратив Родріго — бразилець бив упритул із семи метрів, але П’ятов знову не підвів і приніс «Ворсклі» нічию.
Віктор Носов, головний тренер «Ворскли»:
— Приємно, що команда виявила характер. Прикрий випадок стався з Грумичем. Він висловив емоції, а суддя їх зрозумів по-своєму. Грали вдесятьох, але вистояли. Наше турнірне становище зобов’язує грати з повною самовіддачею всі матчі, що залишилися. У поєдинку з лідером нічия прирівнюється до перемоги. Ми маємо виправляти турнірне становище. Все вирішуватиметься в останніх іграх.
Анатолій Дем’яненко, головний тренер «Динамо»:
— Це футбол. «Ворскла» грала від оборони. Ми володіли ініціативою, але у завершальних моментах нашим гравцям чогось бракувало. Були моменти, однак реалізувати їх не змогли. Нас впіймали на контратаці. Хлопці боролися. Мої футболісти проводили третій поєдинок упродовж останніх восьми днів. Десь забракло свіжості, десь влучності й фарту.

Результати семи матчів 23-го туру:
«Динамо» — «Ворскла» — 1:1.
Голи: Корреа 71 — Грумич 51.
Нереалізований пеальті: Родріго 68 (воротар).
ФК Харків — «Сталь» — 0:0.
«Карпати» — «Таврія» — 0:2.
Голи: Гоменюк 8, Ідахор 30.
«Заря» — «Арсенал» — 2:1.
Голи: Платонов 8, Воробей 58 — Селезньов 81.
«Чорноморець» — «Іллічівець» — 2:1.
Голи: Коритько, 6, Білозор, 85 — Єсін, 63.
«Металург» З — «Металург» Д — 2:0.
Голи: Силюк, 44 — з пенальті, Годін, 57.
«Кривбас» — «Металіст» — 0:3.
Голи: Бабич 15, Ганчаржик 86, Діденко 90+2.
Про матч «Шахтар» — «Дніпро», що відбувся після підписання номера до друку, читайте у наступному випуску «ДУ».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ЧЕКАЮЧИ НА АНГЛІЙСЬКИЙ ФІНАЛ
  • ОДНА ЗА ВСІХ
  • ХОЛІФІЛД ПРОТИ ПЛАТОВА?
  • ХОКЕЙНА ЛІГА ЧЕМПІОНІВ
  • НАОСТАНОК — ЗОЛОТО
  • ПОЛЬЩУ ПРОЙШЛИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».