Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ЯК ПІДГОТУВАТИ ШКІРУ ДО ЛІТА
Щоденного догляду, особливо після 30 років, потребує будь-яка шкіра. Її треба підживлювати, очищувати та зволожувати. Очищувати шкіру обличчя рекомендується двічі на день — уранці і ввечері, використовуючи виготовлені на основі лікарських рослин лосьйони, відвари та настої. Зволожуючі креми накладають, як правило, вранці, живильні — ввечері. І ще не забудьте про маски. Жінкам до 35 років маски достатньо робити не частіше одного разу на тиждень, після 35 років — раз на тиждень, після 50 років — не рідше, ніж два рази на тиждень.

Для жирної шкіри рекомендуються очищувальні лосьйони: 50 г свіжих квітів волошки або 20 г свіжої петрушки залити 0,5 л окропу, настояти протягом години і процідити; так само дати 2 ст. ложки розмарину залити 300 мл окропу, настояти протягом години і процідити.
Для очищення сухої шкіри найкраще підготувати лосьйон з ромашки лікарської: 2 ст. ложки квітів треба варити в 200 мл води протягом 10 хв., після чого процідити, охолодити та протирати обличчя вранці і ввечері.
А ось декілька рецептів живильних кремів.
Пропустити крізь м’ясорубку пелюстки троянд від 4–5 бутонів, додати 50 г розтопленого вершкового масла і 10 г бджолиного воску. Ретельно розтерти. Крем підходить для нормальної та сухої шкіри.
Розтопити десертну ложку ланоліну на водяній бані. Подрібнити вівсяне борошно або вівсяні пластівці. Поєднати ланолін з десертною ложкою вівсяної пудри. Збивати до утворення однорідної маси, поступово додаючи 0,5 склянки свіжого суничного соку. Крем рекомендується застосовувати для жирної шкіри.
Для сухої, в’ялої шкіри корисним є такий крем. Змішати дві столові ложки розтертих ягід садової суниці з 2–3 ст. ложками розтопленого кісткового мозку, чайною ложкою меду та такою ж кількістю олії. Розтираючи суміш, додати до неї по краплі столову ложку камфорного спирту.
Маски для обличчя. Перед тим як накласти маску, треба вмитися або протерти обличчя лосьйоном, після чого зробити парову ванночку або на 2–3 хв. покласти на обличчя змочену в гарячій воді льняну серветку. Від тепла м’язи обличчя розслабляються, завдяки цьому живильні речовини шкіра краще вбирає. На шкіру навколо очей маску не накладають.
Якщо шкіра суха або нормальна, для парової ванночки використовують суміш із взятих порівну (по одній столовій ложці) меліси, кропу, лаванди, ромашки, календули та мати-й-мачухи. Рослини кладуть у велику посудину з водою і ставлять на вогонь. Коли вода закипить, треба наблизити обличчя до посудини на відстань 20 см і залишатися у такому положенні 15 хв., після чого висушити обличчя серветкою і накласти маску.
Маски, які сприяють свіжості та еластичності сухої і нормальної шкіри.
Процідити крізь марлю сік 100 г малини та змішати його з двома столовими ложками свіжого молока. Вирізати з марлі маску з отворами для очей, носа та рота, змочити її сумішшю і потримати на обличчі 15 хвилин, після чого сполоснути обличчя прохолодною водою.
Натерти на тертушці невелике яблуко, додати чайну ложку маслиної олії, молока або сметани та накласти цю суміш на обличчя на 20 хв., після чого змити теплою водою.
Натерти дві морквини середнього розміру, змішати з яєчним жовтком та накласти масу товстим шаром на обличчя. Через 20–25 хв. зняти маску ватним тампоном, змоченим у теплій воді. У разі регулярного застосування ця маска добре пом’якшує шкіру та розгладжує зморшки.
Збити дві столових ложки вареного гарбуза і розвести до консистенції сметани маслиновою олією, накласти на обличчя на 20 хв., після чого змити прохолодною водою.
Вітамінні маски. Для їхнього приготування використовують свіжі фрукти та овочі. Абрикоси, наприклад, заспокоюють шкіру, баклажани та кабачки зволожують суху шкіру, банани зволожують, розгладжують та пом’якшують, полуниці оздоровлюють, морква освіжає, лимон звужує пори. Вітамінні маски можна застосовувати щодня.
Розрізати навпіл 1–2 ягоди полуниці, соком змастити обличчя та шию, а також зволожити повіки. Розім’яти ягоди і накласти отриману кашку на обличчя. Полунична маска чудово впливає на шкіру: омолоджує, пом’якшує та висвітлює ластовинки.
Надрізати 2–3 виноградинки і протерти ними обличчя та шию.
Натерти моркву на дрібній тертушці, змішати з яєчним білком, додати чайну ложку олії, трохи крохмалю, все ретельно перемішати та накласти на обличчя і шию.
Яблуко очистити від шкірки, натерти на тертушці, додати столову ложку олії, молока або сметани (для жирної шкіри додайте яєчний білок), ретельно перемішати та накласти на обличчя.

Ніна ГУЖВА (Укрінформ)
також у паперовій версії читайте:
  • ВИРОЩУЮТЬ СЕРЦЕ НА «СТОВБУРІ»...
  • ХАРЧОВИЙ РАЦІОН ІЗ ЗЛОМОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».