Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВІДЛУННЯ ВІРДЖИНСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ — МАСОВА ПАНІКА В США
Після трагедії в університеті штату Вірджинія евакуація людей з навчальних закладів у Сполучених Штатах Америки набула масового характеру. Упродовж доби через погрози довелося перервати навчання в кількох університетах та школах у семи штатах.
У південно-східній частині Луїзіани закрито Богалузьку вищу та середню школи після того, як надійшли погрози масової розправи над учнями. Правоохоронці затримали 53-річного чоловіка, який передав одному зі студентів записку, у якій, за словами директора школи Джері Пейні, було зазначено: «Якщо ви думаєте, що у Вірджинії було погано, то ви ще нічого не бачили».

Місцевим правоохоронцям довелося терміново евакуювати студентів університету святого Едварда в місті Остін (штат Техас) після того, як у приміщенні знайшли записку з погрозами вибуху, хоча небезпечних речовин там не виявили.
Наслідком трагедії у Вірджинії стала справжня масова паніка. Показовим є випадок в університеті штату Оклахома. Правоохоронці отримали повідомлення про чоловіка, який рухався територією студентського містечка з «підозрілим предметом у руках». Чоловік, як з'ясувалося, тримав парасольку, він був неозброєний.
Тим часом однокурсники студента з Південної Кореї Чо Син-Хі, що, як відомо, застрелив 32 особи в університеті Вірджинії й покінчив життя самогубством, передали до поліції написані злочинцем п'єси, у яких не бракує сцен насильства і вбивства.
Написання п'єс було одним із завдань у курсі англійської мови і літератури, які вивчав студент.
За словами однокурсників, коли майбутній убивця здав викладачеві свої драматургічні спроби, професор звернув увагу на сцени насильства, якими були «перенасичені» написані Син-хі п'єси. Зокрема, в одній з його робіт, що має назву «Річард Макбіф», ідеться про хлопця, який звинувачує свого вітчима в педофілії, і про його матір, яка у фіналі вбиває чоловіка, відтявши йому голову бензопилою.
Подібні літературні опуси, вважають представники поліції, мали б насторожити керівництво навчального закладу і змусити порушити питання про психічну врівноваженість студента.
Нагадаємо, що Чо Син-хі вбив у гуртожитку двох осіб — дівчину, яку він звинуватив у зраді, і старосту курсу, який намагався прийти на допомогу студентці. Керівники закладу вважали, що злочинець утік з території, і не скасували лекцій. Проте через дві години вбивця прийшов в один з навчальних корпусів і розстріляв студентів і викладачів, що проводили заняття.
також у паперовій версії читайте:
  • КИТАЙ: У РЕЙС ВИРУШИВ «ЛЕТЮЧИЙ ПОТЯГ»
  • «ПІНА» ЗМОВИ НА ПИВІ «HEINEKEN»
  • ЯПОНІЯ: ЗАСТРЕЛИЛИ МЕРА НАГАСАКІ
  • ІРАН: ПОЛІЦЕЙСЬКІ — В РОЛІ МОДЕЛЬЄРІВ
  • ПРОТИ ДРУГОГО ЧОРНОБИЛЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».