Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
АВАРІЯ НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ЗАБРАЛА 12 ЖИТТІВ
Правоохоронці з’ясовують причини жахливої аварії на Хмельниччині, в якій, як ми розповідали вчора, загинуло 12 осіб. На 202-му кілометрі траси Львів—Кіровоград—Знам’янка десятитонна вантажівка виїхала на зустрічну смугу і на великій швидкості зіткнулась з мікроавтобусом. Пасажири і водій автобуса загинули на місці. Водія вантажівки шпиталізували. Траса, на якій сталася трагедія, на вчорашній день була перекрита — ведеться слідство.

Люди поверталися з Хмельницького оптового ринку додому на Волинь. Водій вантажного «Рено» їхав із Польщі, звідки віз на продаж повний кузов засобів для знищення комах.
Леонтій Малюсько, заступник начальника УВМС України в області, розповів: «Причину трагедії поки неможливо назвати, потрібно обстежити транспортний засіб. Крім цього, наразі неможливо працювати з водієм — він у шоковому стані в лікарні. У нас є очевидці аварії. Так що я думаю, що проблем зі встановленням істини не буде».
У правоохоронців є щонайменше дві версії причин ДТП. Або водій вантажівки заснув за кермом, або його автомобіль був несправним. У людини, котра мимоволі стала вбивцею,— черепно-мозкова травма, численні рани та забиття.
Василь Білобровко, завідувач травматологічним відділенням Волочиської районної лікарні, розповів журналістам: «Хворого привезли в стані травматичного шоку. На запитання, що сталося, він не міг відповісти. Може, він і не пам’ятає. А може, не хотів казати».
Якщо водій вантажівки заснув за кермом, або знав, що автомобіль несправний, на нього чекає десять років позбавлення волі, кажуть правоохоронці. Нині біля лікарняної палати чергує дружина, яка приїхала з Вінниччини, та міліціонер. На місці трагедії тривають оперативно-слідчі роботи.

КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД — В ОБЛОЗІ
Учора зранку близько шести тисяч прихильників опозиції та коаліції блокували вхід до КС.
Голова Конституційного Суду Іван Домбровський оголосив перерву, щойно розпочавши засідання, через відсутність кворуму. Відсутність була пов’язана з тим, що семеро учасників процесу, серед яких — двоє суддів КС, а також постійний представник Верховної Ради в КС Анатолій Селіванов не могли пройти через натовп, аби потрапити до будівлі суду...

Біля приміщення Конституційного Суду вирувала штовханина — депутат від БЮТ Михайло Волинець розповів журналістам, що співробітники «Беркуту» «за руки та ноги» відтягнули його від огорожі КС.
«Наша Україна» заявила: під час зіткнення, що відбулося біля Конституційного Суду, коли судді намагалися пройти в будівлю, співробітники спецпідрозділів побили депутатів від опозиції.
У повідомленні прес-служби «НУ» зазначається, що «деяким із депутатів було нанесено тілесні ушкодження, серед них — Давид Жванія, Олег Ляшко, Володимир Карпук, Зиновій Шкутяк. Міліція вперше за історію незалежної України застосувала фізичну силу щодо депутатів. Ми закликаємо правоохоронців дотримуватися законів України і не вдаватися до силових дій щодо українських громадян».
Тим часом міліція заявляє, що заходи фізичного впливу щодо присутніх біля будівлі Конституційного Суду України не застосовувала, йдеться у повідомленні Департаменту зв’язків з громадськістю МВС України. «Концентрація такої кількості людей на непристосованій для цього території призвела до тисняви та локальних конфліктів між присутніми. При цьому виникли перепони для проходження до будівлі окремих суддів Конституційного Суду України та акредитованих на його засідання журналістів», кажуть правоохоронці.
Зважаючи на це, працівники міліції утворили «живий коридор» між групами прихильників різних політичних сил, що сприяло проходженню суддів і журналістів до місця своєї роботи, а також недопущенню сутичок між політичними опонентами, йдеться у повідомленні.
До речі, учасникам блокування Конституційного Суду — і прихильникам проурядової коаліції, й прихильникам опозиції — загрожує до трьох років ув’язнення. Про це вчора на прес-конференції заявив начальник Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ Василь Боднар. За його словами, дії громадян, які блокували КС і не впускали туди учасників конституційного процесу, підпадають під ст. 376 Кримінального кодексу («втручання до дій судових органів») і 341 («захоплення державних або громадських будівель і споруд»).
Коли номер газети готувався до друку, КС «у облозі» продовжував слухання у справі щодо конституційності указу Президента про розпуск парламенту.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРОРОСІЙСЬКІ КРИМЧАНИ РОЗЧАРОВАНІ В ПАРТІЇ РЕГІОНІВ
  • ЗАРОБІТЧАНИ ІНВЕСТУЮТЬ У ТЕРНОПІЛЬЩИНУ
  • РІВНЕНЩИНА: У СЕЛАХ БІЛЯ ПОЛІГОНА ЗІПСОВАНО ВОДУ В КРИНИЦЯХ
  • ЖИТЛОВИЙ МАСИВ ПРОВАЛЮЄТЬСЯ ПІД ЗЕМЛЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».