Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЄВРО — НАШЕ!
Україна і Польща отримали право прийняти фінальну частину чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Таке рішення ухвалив виконком УЄФА в середу, 18 квітня.

Переможця тендеру на проведення чемпіонату Європи-2012 оголосив президент УЄФА Мішель Платіні на прес-конференції після проведення таємного голосування членів УЄФА: він розкрив конверт, у якому лежала заявка України—Польщі.
На голосування було виставлено три заявки: Хорватія — Угорщина, Україна — Польща, а також Італія.
Президент України на фінальній презентації українсько-польської заявки виступив із промовою на засіданні виконкому УЄФА. «Від імені українського народу я запрошую європейський футбол до нашого дому»,— сказав Віктор Ющенко.
«Ми готові забезпечити європейським командам і вболівальникам високий європейський рівень футбольних стандартів. З моїм другом і колегою — президентом Польщі Лехом Качинським — ми говоримо від імені понад 80 мільйонів європейців. Ми віддано йшли до цієї мети, і переконані, ми її досягнемо»,— заявив глава української держави.
Після оголошення результатів голосування Президент України зауважив, що це стане чудовою нагодою для українців і поляків гідно прийняти найкращих представників європейської футбольної родини і подарувати вболівальникам усього світу непересічну спортивну подію.
Завдяки Євро-2012 Україна та Польща зможуть показати мільйонам уболівальників красу і неповторність своїх міст, що зберегли історичну привабливість, підтвердити слов'янську гостинність й високу культуру, зазначив Віктор Ющенко.
За польсько-українським планом, матчі чемпіонату мають відбутись у Варшаві, Вроцлаві, Гданську, Кракові, Познані й Хожуві (Польща), Дніпропетровську, Донецьку, Києві й Львові (Україна).
також у паперовій версії читайте:
  • ЯНУКОВИЧ: «ШУКАТИ КОМПРОМІС НЕ ПІЗНО»
  • ВИБОРИ МОЖУТЬ ПЕРЕНЕСТИ...
  • ...А ЩО ЗМІНИТЬСЯ?
  • А СУДДІ ХТО?
  • СУСПІЛЬСТВО — ОЧИМА СОЦІОЛОГІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».