Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
УКРАЇНА — ПОЛЬЩА: ФУТБОЛ! ЄВРОПА!!!
Те, чого чекали і в що боялися вірити, сталося! У середу опівдні у Сіті-холі (мерії) столиці Уельсу Кардіффі президент УЄФА Мішель Платіні вийшов на трибуну, з хвилюванням розірвав великий конверт, і всі, хто мав можливість перебувати в залі й спостерігати за телевізійною трансляцією, навіть не почули керівника європейського футболу. Побачили те, що він показав. Великими літерами на аркуші паперу було надруковано два слова, але ж яких: «POLAND UKRAINE»!

Серед аутсайдерів залишилися Угорщина з Хорватією і навіть Італія, яка за рівнем розвитку інфраструктури готова хоч зараз провести чемпіонат Європи з футболу. Втім, переважили проблеми цієї країни — корупція і небезпека перебування на стадіонах.
Звісно, шанс провести Євро-2012 — це своєрідний аванс країнам, які досі не мають розвинутої мережі шляхів сполучення і належної кількості місць в готелях. Виграти тендер — половина справи, за п'ять наступних років треба довести до пуття те, що робило проблемною реалізацію сміливих планів двох країн із тривалою спільною історією. «Повірте мені, той історичний вибір, який зробила Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА), ми виправдаємо,— запевнив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.— Ми три роки чекали цього моменту. За цей час провели величезну роботу, яка не пройшла повз увагу чиновників УЄФА. Обіцяю, що за п'ять років, що залишилися до старту чемпіонату, ми створимо у наших країнах справді європейські держави».
Долю чемпіонату Європи визначали 12 осіб. Це — Мішель Платіні (Франція), Герхард Майєр-Форфельдер (Німеччина), Сенеш Ерзік (Туреччина), Пер-Равно Омдаль (Норвегія), Анхель Марія Вільяр Льона (Іспанія), Джеффрі Томпсон (Англія), Метью Спренгерс (Голландія), Маріос Лефкаритис (Кіпр), Джозеф Міфсуд (Мальта), Жілберту Мадаїл (Португалія), Мірча Санду (Румунія) і В'ячеслав Колосков (Росія).
Україна та Польща отримали сім голосів із дванадцяти, перемігши у першому турі голосування.
також у паперовій версії читайте:
  • НА ПОЧИН — СРІБЛО
  • ШАНС НА РЕВАНШ
  • РОСІЙСЬКЕ ПОПОВНЕННЯ
  • ЗА КІЛЬКА КРОКІВ ДО РЕКОРДУ
  • УСІ ПО МІСЦЯХ
  • У ПОШУКАХ СПРАВЕДЛИВОСТІ
  • ЗНОВУ СКАНДАЛ
  • ПРОБІГ ДО ЛІКАРНІ
  • ЯКОВЕНКА ЗВІЛЬНЕНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».