Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ШКОЛЯР «СКОРОТИВ» «ДОН КІХОТА»

«Я хотів, щоб школярам стало цікавіше читати «Дон Кіхота», — пояснив 16-річний Габріель. Ідея відобразити пригоди славного ідальго і його вірного Санчо Панси в коміксі виникла 2005 року, коли в Іспанії широко відзначали 400-річчя першої публікації роману.
«Я прочитав книгу, ми обговорили її в подробицях разом з батьком, і мені захотілося намалювати героїв». Хлопець користувався олівцями і фломастерами, його комікс вийшов дуже яскравим.
У червні цього року юний художник сподівається завершити роботу над другим томом «Дон Кіхота». У майбутньому він хоче ілюструвати серію пригодницьких романів Артуро Переса-Реверте про капітана Алатрісте.


ВІВЦІ НАРОДЖУВАТИМУТЬ КІЗ
Революційний метод клонування розробляють учені Харківського інституту тваринництва: завдяки йому вівця зможе народити козу, а самиця пацюка — мишу. Цей метод ґрунтується на використанні химер, тобто поєднанні генетичного матеріалу тварин різних видів, повідомляє Укрінформ.
Клонуванням, тобто створенням тварин з абсолютно однаковим набором генів, харківські науковці займаються з початку 90-х років минулого століття. Вадим Лісін, науковий співробітник інституту, пояснює: метод полягає у «використані плаценти напрокат», тобто тварина одного біологічного виду може виносити дитинча іншого виду. За словами науковців, це відкриття можна застосовувати для збереження приречених на зникнення видів тварин.
Між вітчизняними та закордонними розробками у сфері клонування є суттєві відмінності. Західні вчені віддають перевагу соматичному клонуванню, коли новий організм утворюється з клітин тіла. Овечку Доллі, наприклад, виростили з клітин молочних залоз вівці. Харківські учені удосконалюють методи ембріонального клонування, тобто на основі клітин зародків. Таким чином, харківські вчені не конкурують з американськими колегами, а доповнюють їхні розробки.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».