Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
АЛОНСО — ЗНОВУ ЛІДЕР
Перемогу в кваліфікації Гран-прі Малайзії здобув пілот «Феррарі» Феліпе Масса. Другим фінішував Фернандо Алонсо, який легкого життя своєму суперникові у фінальному заїзді не обіцяв. «Сподіваюсь, що «Макларен» зможе нав’язати гідну боротьбу і перемогти».

Старт видався сенсаційним — на першому повороті Алонсо і його напарник по команді Льюїс Хемілтон обігнали пілотів «Феррарі». Іспанець пішов у відрив, тоді як Льюїс пригальмовував, намагаючись не пропустити вперед Массу і Ряйкконена. Серед переслідувачів-лідерів також сталися цікаві події — на першому колі зійшов із траси Адріан Сутіль, а Вітантоніо Ліуцці змушений був заїхати в бокси для заміни гуми. На шостому колі Масса зробив спробу обійти Хемілтона, але не втримався на трасі й вилетів. Бразилець повернувся в гонку п’ятим, із тринадцятисекундним відставанням від Алонсо. Невдала спроба Масси зменшила запал Ряйкконена — фін атакувати Хемілтона не ризикував. Похитнути позиції лідерів могли лише піт-стопи. Першим із лідерів у бокси заїхав Масса, за ним Алонсо, Хемілтон і Ряйкконен. У боксах фін пробув значно довше від британця і повернувся на трасу з майже десятисекундним відставанням, тоді як на момент піт-стопа суперники йшли практично на рівних. Судячи з того, що на 23-му колі всі пілоти дозаправилися, жодна з команд не ризикнула провести гонку з одним піт-стопом, а польський гонщик Роберт Кубіца і німець Ральф Шумахер використали аж три. Щоправда, молодий поляк із команди «Заубер» не вгадав: стартувавши сьомим, він до середини дистанції був за межами провідної десятки. Шумахеру-молодшому теж не вдалося поліпшити позиції.
Друга хвиля піт-стопів теж не внесла змін у розташування лідерів — Алонсо продовжував переконливо лідирувати, Хемілтон йшов другим, а Ряйкконен — третім, лише Масса спробував атакувати 29-річного пілота з Німеччини Ніка Хайдфельда, але безрезультатно. Що стосується боротьби за місця нижчі за п’яте, то невдача спіткала Ніко Росберга, котрий йшов шостим і показував найкращий результат у своїй кар’єрі, то 21-річний пілот змушений був зійти з траси через проблеми з двигуном. Технічні проблеми змусили завершити гонку Култарда та Кубіцу. На останніх колах Ряйкконен почав стрімко скорочувати відставання від Хемілтона, проте йому не вистачило дистанції, придатної для атаки. Масса теж не зміг обігнати Хайдфельда. Ближче до фінішу німець збільшив свою перевагу. Тож першим у цій гонці фінішував Фернандо Алонсо. Друга позиція — у Льюїса Хемілтона, а третім фінішну лінію перетнув Кімі Ряйкконен. Таким чином, після Гран-прі Малайзії в активі Алонсо стало вісімнадцять очок і він вийшов у одноосібні лідери, змістивши з першого рядка Ряйкконена, який має шістнадцять очок. У Хемілтона — чотирнадцять залікових балів.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • «ГОЛ ПЛЮС ПАС» АНДРІЯ ШЕВЧЕНКА
  • ВАЖКІ ЧАСИ «АРСЕНАЛУ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».