Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
КУЧМА ЗАКЛИКАЄ ДО КОМПРОМІСУ
Екс-президент Леонід Кучма закликає чинного Президента Віктора Ющенка, Голову Верховної Ради Олександра Мороза і Прем'єр-міністра Віктора Януковича до пошуку компромісу в ситуації, що склалась.
Про це йдеться у його відкритому листі до керівників країни.

«Звернутися з цим листом до вас мене зобов'язало становище, в якому опинилась Україна»,— зазначає пан Кучма.
«Я був депутатом Верховної Ради першого і другого скликань, я очолював уряд України в найскладніші часи економічної кризи. Десять років був главою держави. Протягом цього періоду стверджувалися основи нашої державності, закладався міцний фундамент економічного зростання, суспільного прогресу. Долаючи неймовірні труднощі, нам вдавалось зберігати в державі мир і спокій, крок за кроком рухатися вперед»,— говориться в листі.
Проте, наголошує Кучма, нині відбуваються події, які викликають у нього велику тривогу. «На карту, як мені здається, поставлені наша державність, наша свобода і незалежність. Це — не перебільшення, не нагнітання страху. Це реальність, якої не можна не відчувати, небезпека, яка не лише щодня, а й щогодини поглиблюється»,— зауважує він, додаючи, що його життєвий досвід, політична інтуїція змушують говорити про це в повний голос.
«Розумію об'єктивність труднощів перебудови політичної системи країни — переходу до парламентсько-президентської форми правління. Для нинішнього етапу оптимальним є трикутник: сильний всенародно обраний Президент — сильний парламент — сильний уряд. Відповідальні політики не мають права цього не враховувати. Не потрібно робити замах на повноваження одне одного! І не час з'ясовувати, хто більше винний. Інтереси суспільства й держави, інтереси народу вимагають повернення до переговорів, до пошуку компромісів»,— підкреслює Кучма, передає «Інтерфакс-Україна».
«Іншого шляху просто не існує»,— заявляє він.
За словами колишнього президента, ідеальним для багатьох видається вирішення нинішньої ситуації через дострокові вибори. «Проте у мене є принципові застереження. Головне з них — в умовах існуючого політичного протистояння, хаосу і безладдя, вибори не можуть бути демократичними і легітимними. Їхні результати не матимуть нічого спільного з реальним волевиявленням народу, а таким чином вони не стануть інструментом консолідації, суспільної злагоди. Я прошу замислитися саме над цим: що буде після виборів, якщо вони відбудуться в умовах такої напруженості?»,— говорить Леонід Кучма.
«Ще не пізно ухвалити виважені рішення. Я закликаю до цього. Сподіваюсь, що мене не тільки почують, а й зрозуміють»,— акцентує він.
також у паперовій версії читайте:
  • КЕРІВНИКИ ХРИСТИЯНСЬКИХ ЦЕРКОВ ЗВЕРНУЛИСЯ ДО НАРОДУ УКРАЇНИ
  • КВУ: ПРОБЛЕМИ, ПРОБЛЕМИ, ПРОБЛЕМИ...
  • КОАЛІЦІЯ ПОВЕРНУЛАСЯ «В БЕРЕГИ»
  • «ВЕРНИСЬ, Я ВСЕ ПРОЩУ...»
  • «ПІЗНО ПИТИ «БОРЖОМІ»
  • ДЕРЖДУМА РОСІЇ ПІДТРИМАЛА ВЕРХОВНУ РАДУ УКРАЇНИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».