Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ВЕСНА: ЧАС ХУДНУТИ
Напередодні літа кожна жінка хоче привести себе у порядок — схуднути, освіжити колір обличчя, надати волоссю блиск. Усього цього можна досягти за допомогою дієти. Звичайно, рекомендувати щось конкретне для всіх не можна. Адже у кожного з нас різні умови, проблеми і «вихідні дані». Однак існують універсальні правила здорової дієти. З них ви зможете скласти індивідуальний раціон, повноцінний і зручний у повсякденному житті.

Треба обов’язково додавати до свого щоденного раціону продукти з біфідофлорою (живими мікроорганізмами). Вона «очищає» кишківник, поліпшує його роботу, а це — важливо для шкіри.
Збагативши свій раціон достатньою кількістю білка, ви водночас уб’єте двох зайців. По-перше, зможете схуднути, зберігши мускульну масу; по-друге, підтримаєте шкіру. Одним із найкращих постачальників білка є риба. У ній містяться поліненасичені жирні кислоти, які добре впливають на стан шкіри. Ці речовини є і в олії. Перевагу треба віддавати сортам, отриманим за допомогою холодного віджимання. Риба, яку приготували на такій олії, корисна для шкіри, а гарніром може бути рис. До дієти треба обов’язково включити каші з цілого зерна. Не можна забувати про хліб, причому найкращим є житній грубого помелу.
Овочі й фрукти слід вживати щодня. Готувати овочі краще за особливими правилами, які дають змогу зберегти максимальну кількість вітамінів і мікроелементів. Варити їх треба в емальованій каструлі зі щільно підігнаною кришкою, яка не дасть доступу повітря. У ньому міститься кисень, що має високу окислювальну здатність. Він руйнує деякі речовини, наприклад, вітамін С.
У свіжих овочах і фруктах вітамінів, звісна річ, більше, ніж у відварених. Тому щодня з’їдайте 600–700 г сирих плодів і ягід — вони цілком покриють потребу організму у вітамінах і мікроелементах. Особливо це стосується постачальників вітаміну С, який необхідний шкірі, нігтям і волоссю. Чудовим джерелом цієї речовини є ківі. Один маленький плід покриває майже добову потребу організму в «аскорбінці». Можна «налягти» на брусницю і журавлину, в них міститься велика кількість цього вітаміну. Причому зберігається вона не лише у свіжих ягодах, а й квашених. Багато вітаміну С є в солодкому перці, петрушці, капусті. Звичайно ж, не можна забувати про яблука. У них чимало «аскорбінки».
Слід уникати тваринного жиру й наваристих бульйонів. Перевагу віддавати пісній яловичині, телятині, кролятині, індичатині або курятині. М’ясну страву рекомендується запивати апельсиновим чи ананасовим соком, оскільки в них є достатня кількість вітаміну С, що сприяє всмоктуванню багатьох мікроелементів, які містяться у м’ясі. Сік бажано купувати в скляній пляшці. Не забувайте про морську капусту.
Для нормального самопочуття важливе збалансоване харчування. Використовуйте різні продукти і не впадайте в крайнощі: лише рослинні або тільки м’ясні дієти. Ще більш програшним варіантом є голодування.

Ніна ГУЖВА (Укрінформ)
також у паперовій версії читайте:
  • НЕ ПРОПУСТИТИ УДАР
  • МОРКВА ЗІР НЕ ПОЛІПШУЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».