Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЯНУКОВИЧ ЗАКЛИКАЄ ПОЧАТИ З «ЧИСТОГО ЛИСТА»
Учора в Києві відбулася прес-конференція Пре-м'єр-міністра України. Жодних підстав для розвитку силового варіанта немає — заявив Віктор Янукович. «Ми бачимо мирне волевиявлення громадян України. Ми не проводимо ніяких деструктивних дій, уряд працює в діючому режимі, ми виконуємо свій обов'язок у межах повноважень»,— зазначив він. Глава уряду сказав, що не бачить жодних підстав для погіршення відносин з будь-якою країною світу. «Безумовно, сьогодні є загроза дестабілізації, але ми вважаємо, що найближчим часом вийдемо з цієї ситуації»,— наголосив Прем'єр.

Віктор Янукович заявив, що слід дочекатися вердикту Конституційного Суду з приводу подання депутатів про конституційність указу про розпуск Верховної Ради, після чого ухвалювати якісь рішення.
«Усьому, що відбувається в нашій країні, однозначну оцінку не можна дати»,— сказав Прем'єр.
Він задекларував готовність до компромісу і закликав Президента почати переговори з «чистого листа». Коментуючи сьогоднішнє рішення Ради національної безпеки і оборони про підтримку указу про розпуск Верховної Ради, він у черговий раз заявив про необхідність дотримуватися законодавства і Конституції. «Тільки вердикт Конституційного Суду буде визначальним під час визначення конституційності указу про розпуск»,— акцентував Віктор Янукович.
«Я звернувся до Ющенка з проханням піти шляхом переговорів: одночасно скасувати указ і всі постанови ВР, тобто починати переговори з «чистого листа». Ми готові піти на вимоги опозиції та Президента в межах правового поля. Ми готові піти на компроміс, але компроміс — це поступки з обох сторін»,— зауважив він.
Прем'єр-міністр України вважає неможливим виконання рішення Ради національної оборони і безпеки про виділення до 7 квітня коштів на проведення позачергових парламентських виборів, сказав він на прес-конференції. «Це неможливо»,— підкреслив глава уряду.
Щодо використання коштів на вибори з резервного фонду, то Віктор Янукович заявив: для цього потрібна згода Верховної Ради, яку указом Президента розпущено.
За його словами, в бюджеті кошти на проведення позачергових виборів не закладено.
Прем'єр-міністр заявив, що він виключає можливість імпічменту Президента країни.
«Я проти проведення дострокових виборів Президента і імпічменту Президенту України, оскільки це лише ускладнить ситуацію»,— зазначив глава уряду: «ті пропозиції, які звучать щодо дострокових виборів Президента, я вважаю деструктивними».
За словами Януковича, він співпрацює з Президентом Ющенком. «Ми — за створення таких умов, щоб влада могла працювати ефективно»,— сказав Прем'єр.
Після прес-конференції Віктор Янукович взяв участь в засіданні політради Партії регіонів.
Як повідомив кореспонденту РБК-Україна заступник голови фракції Партії регіонів у ВР Олександр Єфремов, під час зборів не обговорюватиметься питання участі Партії регіонів в можливих дострокових виборах у ВР. «Регіонали», за словами Єфремова, збираються обговорити ситуацію, пов'язану з «тиском Президента України» на виконавчу і судову владу. «Зокрема, Кабінет Міністрів, суддів Печерського суду Києва, Раду національної безпеки та оборони», — зазначив нардеп.

«АКТИВІСТІВ» ХАРКІВСЬКОГО ПОБИТТЯ ЗВІЛЬНИЛИ З-ПІД ВАРТИ
Голова Харківської обласної держадміністрації Арсен Аваков має намір звернутися до Вищої ради юстиції з проханням дати оцінку діям судді Дзержинського районного суду Харкова Олександра Шестака.

Про це кореспондентові УНІАН повідомили в прес-службі облдержадміністрації, нагадавши, що «Дзержинський райсуд змінив запобіжний захід для п’ятьох звинувачених у справі про побиття людей 16 грудня минулого року на вулиці Клочківській. Суддя Шестак відпустив їх
з-під варти прямо у залі суду».
За даними прокуратури, як сповістіли у прес-службі, «під час мирної акції на Клочківській постраждали 26 осіб».
Управлінням Служби безпеки України в Харківській області та правоохоронними органами розслідувалося шість кримінальних справ, пов’язаних із цими подіями. Зокрема, дві справи за статтею «Організація масових заворушень, халатність працівників міліції під час проведення масових заходів, перевищення службових повноважень посадовцями, організація групових дій, що призвели до порушення громадського порядку, а також активна участь в таких діях».
У результаті суддя ухвалив рішення відпустити звинувачених під заставу, на поруки або підписку про невиїзд.
Державний обвинувач прокуратури Харківської області Людмила Петровська наполягала на утриманні їх під вартою. Суддя ж мотивував своє рішення тим, що затримані позитивно характеризуються «на місцях навчання чи роботи і мають неповнолітніх дітей».
також у паперовій версії читайте:
  • ПРО ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ ГОВОРЯТЬ У РЕГІОНАХ
  • БЛИЗЬКО 18 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ «РОЗВІЯНІ ВІТРОМ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».