Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
БІБЛІЯ — У КОМІКСАХ

«Манга — популярна нині форма оповідання, то чому б не спробувати використати це, розмістивши поряд текст Святого Письма»,— сказав Молоні. Зараз видавництво працює над створенням манга-версій п'єс Шекспіра.
«Манга — це ідеальний засіб передавання інформації: драматичний і наочний»,— зауважила Ема Хейлі, очільник видавничої компанії «Metro Media», яка запропонувала концепцію манга-п'єс два роки тому. Манга-версії «Ромео і Джульєтти» і «Гамлета» з'явилися у продажу в Британії у березні цього року. Вони друкуються також у США та Японії.
Релігійні комікси й мальовані біблійні історії — не новий жанр. Від моменту появи коміксів у 40-х роках минулого століття створено чимало адаптацій Нового заповіту. На окрему увагу заслуговують індійські релігійні комікси. Вони популярно доносять до читачів різні епізоди святого письма Індії, дають уявлення про походження різних богів і стисло переказують події індійських епосів, повідомляє utro.ua.
Не лише релігійні твори, а й діячі церкви можуть стати героями мальованих оповідань. Так, позаторік у Колумбії підготували перший номер коміксів про Папу Римського. За задумом авторів, у коміксах після смерті Папа перероджується й стає супергероєм, наділеним особливими можливостями для боротьби зі злом. Як і у будь-якого супергероя, у Людини-Папи є свої суперпристосування для знищення ворогів. М'язистий понтифік озброєний жезлом із наконечником у вигляді хреста, а також флягами зі святою водою.


СНОУБОРДИСТИ ВИКЛИКАЮТЬ СТРЕС У ТЕТЕРУКІВ
Виконуючи черговий трюк на сноуборді на альпійському схилі, ви створюєте стресову ситуацію... для представників місцевої фауни. Вчені з університету міста Берна виявили, що альпійська фауна — олені, сарни, куріпки й тетеруки — потерпає від стресу, породженого розвитком зимових видів спорту, передає Укрінформ із посиланням на AFP.
На південному заході Швейцарських Альп проводились польові експерименти на тетеруках. Для цього птахів, забезпечених радіомаячками, раз на день впродовж чотирьох діб примушували вискакувати зі своїх сніжних лунок, у яких вони ховаються від хижаків і морозу. З'ясувалось, що після переляку в них підвищується вміст кортикостерону (гормону стресу), втрачається тепло та енергія.
Тож, у пернатих, котрі живуть у районах, де відпочиває велика кількість людей, вміст метаболітів гормону стресу на 17% вищий, ніж у тих самих видів птахів у тихих районах. Вторгнення сноубордистів і лижників у місцеву екосистему становить неабияку небезпеку для живої природи по всьому світу, зазначають дослідники.

також у паперовій версії читайте:
  • КІНОСВІТ
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • ЗНАХІДКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».