Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПРОТИСТОЯННЯ З ВІДКРИТИМ ФІНАЛОМ
Лише один із перших чвертьфінальних поєдинків Ліги чемпіонів УЄФА дав вичерпну відповідь на питання про склад квартету найкращих клубів Старого світу. «Ліверпуль» декласував ПСВ на його ж рідному стадіоні «Філіпс» у Ейндховені, зробивши матч-відповідь формальністю. В усіх інших протистояннях результат стартових дев'яноста хвилин дає змогу говорити про імовірних фаворитів.

Англійський «Челсі» перед матчами з «Валенсією» вважався беззаперечним лідером букмекерських котирувань. У разі успіху лондонців у першій зустрічі за кожну поставлену на їхній успіх гривню можна було отримати додатково лише 60 копійок. Та поєдинок на стадіоні «Стемфорд Бридж» завершився несподівано: на певному етапі ближчими до перемоги були гості.
Жозе Мурінью у стартовому складі випустив таких виконавців: надійний Петр Чех у воротах, захисники Діарра, Карвалью, Террі, Ешлі Коул, хавбеки Мікел, Баллак, Лемпард, Калу, нападники Дрогба і Шевченко. Його іспанський опонент Енріке Санчес Флорес довірив місце на останньому рубежі досвідченому Сантьяго Канісаресу, в обороні зіграли Мігел, Айяла, Моретті й колишній захисник лондонського клубу Асьєр Дель Орно, півзахисники Хоакін, Альбіоль, Альбельда, Вісенте, форварди Сілва і Вілья.
До певного часу події розгорталися за тим сценарієм, якого від цього матчу очікували: відбувалася боротьба за центр поля з нечастими загостреннями поблизу воріт. Відносну рівновагу першими порушили господарі: Шевченко отримав ушкодження, коли боровся за м'яч на лінії штрафного майданчика, але українець встиг кинути м'яча на Калу. Соломон пробивав — від поперечки куля пішла за межі поля. За кілька хвилин Сілва не зміг приборкати різку передачу, перебуваючи в зручній позиції перед воротами.
Проте в наступній атаці Давид Сілва зробив те, задля чого варто приходити на стадіони або дивитися футбол хоча б по телевізору. Перебуваючи на лівому фланзі метрах у двадцяти семи від воріт на позиції, яку важко назвати ударною, іспанець завдав неймовірно красивого удару, м'яч перелетів через руки Чеха і опустився в «дев'ятку». Це сталося на 30-й хвилині, тож «Челсі» ще в першому таймі намагався нагадати гостям, хто на «Стемфорд Бридж» господар і фаворит. До певного часу захист валенсійців грав злагоджено, вирівняти становище вдалося лише по перерві, коли не обійшлося без помилки голкіпера і захисту.
На 53-й хвилині в ситуації, яка нічим не загрожувала «Валенсії», Канісарес неточно вибив м'яч до центру поля — на ногу Ешлі Коулу. Захисник відреагував миттєво, зробивши навісну передачу на Дрогба. Дідьє змусив помилитися Роберто Айялу і головою перекинув кулю над Петром Чехом, який не встиг повернутися на лінію воріт.
Майже сорок хвилин лондонці мали на те, щоб виграти домашній матч, але захист гостей більше не припускався помилок. Після одного з кутових через себе пробивав Андрій Шевченко — захисник в останній момент змінив траєкторію польоту м'яча. Рахунок 1:1 залишає іспанському клубові кращі шанси, адже за тиждень на арені «Месталья» можна розраховувати на нульову нічию.
«Такий результат правильний,— визнає наставник «Челсі» Жозе Мурінью.— Гра не була видатною, але суперники забили чудовий гол. Ми більше володіли м'ячем, і все ж варто визнати, що підсумок матчу — справедливий. Тепер рахунок 1:1, усі вважають, що «Валенсія» на крок попереду, оскільки вони гратимуть вдома. Та я вірю, що ми можемо перемогти в Іспанії або принаймні зіграти внічию. Це — справжній виклик для нас».
«Ми виконали своє перше завдання, і тепер підсумок чвертьфіналу визначатиметься на «Местальї»,— радіє головний тренер «Валенсії» Енріке Санчес Флорес.— У першому таймі все складалося вдало для нас, але друга половина була набагато складнішою. «Челсі» грав так, як ми від нього чекали, втім, ми не підготували особливих сюрпризів. Буде дурницею піти в глухий захист проти такої команди, як «Челсі», в другій зустрічі. Всі матчі проти англійських команд цікаві, тож гравці «Валенсії» радіють кожній можливості помірятися з ними силами».
Не пощастило й іншому представникові туманного Альбіону. «Манчестер Юнайтед», який має суттєві кадрові проблеми, на 34-й хвилині опинився в меншості на римському «Стадіо Олімпіко». Другу жовту картку за порушення правил проти капітана «Роми» Франческо Тотті й зривання потенційно небезпечної контратаки отримав важливий гравець манкуніанців Пол Скоулз.
Римляни реалізували чисельну більшість за хвилину до кінця першого тайму: Манчині прострілив із лівого флангу, Таддеї пробив, а рикошет від захисника дезорієнтував ван дер Сара. Навіть у меншості футболісти англійського клубу на 60-й хвилині спромоглися забити важливий гол на виїзді, коли чудова контратакувальна триходівка Роналду — Сольск'яр — Руні завершилась ударом Вейна з десяти метрів. Та рівновага протрималася недовго: Мірко Вучинич на 66-й хвилині встановив остаточний рахунок 2:1. Хтозна, чи вистачить римлянам цієї мінімальної переваги, коли за тиждень команди вийдуть на поле легендарного «Олд Траффорд».
Розуміє це і головний тренер «Роми» Лучано Спалетті: «Все вирішуватиметься на «Олд Траффорд», але моя команда довела, що може грати на одному рівні з такими грандами, як «Манчестер Юнайтед». Думка наставника манкуніанців Алекса Фергюсона підтверджує, що називати переможця зарано: «Я задоволений результатом. Завжди важливо забивати на виїзді, особливо враховуючи те, як добре грає «Рома» на своєму полі. Гадаю, у нас чудові шанси на вихід до півфіналу, навіть попри на поразку».
Що ж, залишилося дочекатися матчів-відповідей. «Валенсія» і «Челсі», «Манчестер Юнайтед» і «Рома» зіграють наступного вівторка.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ГРУПА — НЕ ПОДАРУНОК
  • КРАПКУ ПОСТАВЛЯТЬ В ЛОЗАННІ
  • П'ЯТНАДЦЯТЬ МІЛЬЙОНІВ ЗА ІТАЛІЙЦЯ
  • ЕЛЬ-АМІН — НАЙКРАЩИЙ
  • НІКІТІН ПЕРЕМАГАЄ
  • ШАХРАЙЧУК ЗАЛИШАЄ «ДИНАМО»
  • ПРОБЛЕМИ СКЛАДУ
  • НОВА НАГОРОДА ІСИНБАЄВОЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».