Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ОХОЧИМ ДО ЕЛІТНОГО ЖИТЛА СПОДОБАЛИСЯ ОСЕЛІ ТИГРІВ І СЛОНІВ
На місці Київського зоопарку можуть звести елітні котеджі й торговий комплекс. За оцінками фахівців, земля, на якій знаходиться звіринець, коштує близько 70 мільйонів доларів. Зоопарк же перенесуть у Вишгород, а 40 гектарів території столична влада віддасть інвесторам, повідомляє «Главред».

Розпорядження про переселення підприємства «Київський зоопарк», готує управління комунальної власності столичної міськдержадміністрації. Джерело в управлінні повідомило «Главреду», що «придбання землі під зоопарком розглядають відразу кілька потенційних інвесторів. Певніше за все, її виставлять на аукціон, ринкова вартість цієї землі постійно зростає»,— зазначив посадовець.
За словами столичного архітектора Петра Коляденка, торік під час обговорення планів реконструкції звіринцю вперше пролунала думка про пошук нового місця для цього об'єкта.
У головному містобудівному управлінні столиці про можливі зміни чули, однак проекту майбутньої забудови не бачили. «На цьому місці не можна планувати масштабну висотну забудову, а от котеджі з погляду архітектури були б доречніші»,— сказав журналістам пан Коляденко.
У зоопарку можливість переселення підтверджують. «Не на нашому рівні вирішувати такі питання, адже поки це тільки переговори між місцевою владою та інвесторами»,— пояснив перший заступник директора зоопарку Олексій Пластоухов. За його словами, нинішнє керівництво столичного «царства звірів» робитиме все можливе, аби розташування зоопарку не змінювалось.
Земельна ділянка, яку, за інформацією джерела «Главреда», під зоопарк виділили в передмісті Києва — Вишгороді, у кілька разів менша. Тому всіх мешканців звіринцю перевезти не вдасться і частину тварин відправлять у зоопарки Харкова, Одеси і Миколаєва.
Як повідомила замдиректора Харківського зоопарку Олександра Циханська, територія Київського зоопарку належить до заповідного, тому в регіонах сумніваються, що київській владі вдасться усіх переселити.
Київський зоопарк заснований 1908 року Товариством аматорів природи й існував на приватні пожертвування. Спочатку він знаходився на території міського ботанічного саду.
У 1913 році міська дума виділила йому місце на шулявських ярах.

ЗАПОРІЖЖЯ: ГОЛОДУЄ ОБРАЖЕНИЙ ПРАВООХОРОНЦЯМИ ГОРОДЯНИН
У Запоріжжі місцевий городянин Сергій Аркаєв установив намет у парку напроти будинку прокуратури Орджонікідзевського району міста і оголосив безстрокове сухе голодування на знак протесту проти дій правоохоронців.

За його словами, приводом для акції стало «свавілля співробітників міліції й бездіяльність прокуратури», з якими він зустрічається з 2002 року, коли вперше опинився в ІТУ після того, як спробував самостійно повернути дані у борг і не повернуті вчасно гроші.
«В Оріхівському ІТУ мене побили: катували і «вибивали» гроші, я просив викликати «швидку», непритомнів»,— заявив він учора в ефірі місцевій телекомпанії «Запоріжжя», зазначивши, що відразу після виходу з ІТУ написав заяви в міліцію і прокуратуру, однак відповіді досі не одержав.
Другим приводом для акції протесту, за його словами, стало припинення провадження у кримінальній справі, порушеній за фактом викрадення його металевого ангара і гаража.
Сергій Аркаєв стверджує, що встановив викрадачів через півгодини після крадіжки, але злодіїв не покарали. Спочатку кілька разів «закрити» кримінальну справу намагалася міліція, відтак днями ухвалу про незаконність порушення кримінальної справи за фактом викрадення його майна виніс місцевий суд.
За словами протестувальника, жити в наметі й продовжувати сухе голодування він має намір доти, доки не будуть виконані його вимоги про відновлення провадження у кримінальній справі про викрадання і звільнення співробітників правоохоронних органів, завдяки діям чи бездіяльності яких було порушено його права.
також у паперовій версії читайте:
  • «КОНФЛІКТ ТРЕБА РОЗВ'ЯЗУВАТИ ВИНЯТКОВО ПОЛІТИЧНИМ СПОСОБОМ»
  • ЧИ НЕ ЧАС ВІДКРИТИ «КОНСЕРВИ»?
  • НА МАЙДАНІ ВСЕ СПОКІЙНО
  • ПОЛТАВА: КОЖНОМУ ЧИНОВНИКОВІ — ПО МІТЛІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».