Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«БАВАРІЯ» НЕ ЗДАЄТЬСЯ
Нинішній футбольний вікенд відзначився загостренням боротьби за чемпіонство у Німеччині. В Англії «Челсі» та «Манчестер Юнайтед» здобули синхронні перемоги. «Рома» і «Мілан» провели розминку перед матчами Ліги чемпіонів. Тож на найголовніших подіях у провідних футбольних чемпіонатах Старого світу ми сконцентруємо увагу читачів «ДУ».

Англія, 31-й тур
У центральному матчі туру зустрічалися «Ліверпуль» та «Арсенал». Мало хто сподівався, що поєдинок між цими командами стане результативним. Однак, попри прогнози, матч вийшов видовищним із великою кількістю гольових моментів. На четвертій хвилині нападник господарів Крауч відкрив рахунок. Під завісу першої половини зустрічі він подвоїв перевагу своєї команди. На початку другого тайму «Арсенал» міг відіграти один м’яч, але Адебайор влучив у штангу. «Ліверпуль» розпоряджався своїми моментами і ще двічі м’яч опинявся у сітці воріт гостей. Хет-триком відзначився Крауч. Гості змогли відповісти лише однією результативною атакою, яку завершив Галлас. Ця перемога дала змогу «Ліверпулю» готуватися в гарному настрої до матчу з ПСВ у Лізі чемпіонів, і навіть обігнати в турнірній таблиці команду Арсена Венгера на одне очко.
Лідер першості «Манчестер Юнайтед» переграв «Блекберн» із рахунком 4:1. Проте цей рахунок не має вводити в оману шанувальників «Червоних дияволів». Перший тайм закінчився на користь гостей і наприкінці години Скоулз зрівняв рахунок. Проте після цього хлопців Фергюсона як підмінили — Керік, Пак Чжі Сун і Сольск’яєр довели рахунок до розгромного.
Важку перемогу здобув «Челсі». «Аристократи» в матчі з «Уотфордом» виглядали непереконливо і здобули перемогу завдяки швидкій атаці на останній хвилині. Андрій Шевченко зробив вивірену передачу в штрафний майданчик суперника, яку замкнув Саломон Калу.
Результати матчів туру: «Уотфорд» — «Челсі» — 0:1, «Ліверпуль» — «Арсенал» — 4:1, «Манчестер Юнайтед» — «Блекберн» — 4:1, «Болтон» — «Шефілд Юнайтед» — 1:0, «Чарльтон» — «Уіган» — 1:0, «Фулхем» — «Портсмут» — 1:1, «Ньюкасл» — «Манчестер Сіті» — 0:1, «Вест Хем» — «Мідлсбро» — 2:0, «Тоттенхем» — «Рідінг» — 1:0.
Італія, 30-й тур
У центральному протистоянні 30-го туру в Римі місцева «Рома» не змогла переграти «Мілан» (1:1). Римляни на початку двобою вийшли вперед. На четвертій хвилині після розіграшу кутового відзначився іменинник Мексес (напередодні він святкував свій 25-й день народження). Зрівняти рахунок підопічним Карло Анчелотті пощастило лише на 61-й хвилині — Альберто Джилардіно головою переправив м’яч у сітку воріт Доні після навісу Пірло зі штрафного. 26-у перемогу в нинішньому сезоні здобув «Інтер». Підопічні Манчіні завдяки м’ячам Максвела та Креспо деморалізували «Парму», яка перебуває на передостанньому місці. Після цього туру «Мілан» опустився на шосту позицію і від бажаної зони Ліги чемпіонів його відокремлює чотири очки. «Інтер» і «Рома», як і раніше, недоступні для конкурентів.
Результати матчів туру: «Реджина» — «Сієна» — 0:1, «Рома» — «Мілан» — 1:1, «Аталанта» — «Фіорентина» — 2:2, «Кальярі» — «Мессіна» 2:0, «Кьєво» — «Сампдорія» — 1:1, «Емполі» — «Асколі» — 4:1, «Інтер» — «Парма» — 2:0, «Ліворно» — «Катанья» — 4:1, «Торіно» — «Палермо» — 0:0, «Удінезе» — «Лаціо» — 2:4.

Іспанія, 28-й тур
Каталонська «Барселона» завдяки чудовій грі своїх лідерів перемогла «Депортиво» і знову одноосібно очолила турнірну таблицю. Господарі довго не могли втілити свою перевагу в забитий м’яч, однак на 45-й хвилині Роналдіньо видав феноменальну передачу на Ліонеля Мессі — й молодий аргентинець уразив ворота Дуду Авата. На початку другої 45-хвилинки той же Роналдіньо зробив гольову передачу камерунцеві Ето’О. Все, що змогли зробити гості,— це забити гол престижу (на 69-й хвилині відзначився Адріан Лопес).
Після кількох невдалих поєдинків порадувала перемогою «Валенсія». Завдяки чудовій грі нападника збірної Іспанії Давіда Вільї «кажани» здобули три очки у протистоянні з «Еспаньолом» (3:2). Вілья забив сам і двічі асистував партнерам (Вісенте й Ангуло).
Феєрверком голів утішили вболівальників «Бетіс» і «Вільярреал». Номінальні гості (зустріч відбувалася в Ла-Коруньї через дискваліфікацію стадіону в Севільї) тричі виходили вперед, і тричі андалузці зрівнювали рахунок. У підсумку — нічия 3:3. Найрезультативніший поєдинок туру відбувся у Сантандері, де місцевий «Расинг» подарував справжнє видовище своїм шанувальникам, узявши гору в зустрічі з «Атлетиком» із Більбао з рахунком 5:4. Форвард «Расинга» Жигіч зробив хет-трик і забив вирішальний гол на 89-й хвилині.
Результати матчів туру: «Бетіс» — «Вільярреал» 3:3, «Валенсія» — «Еспаньол» — 3:2, «Барселона» — «Депортиво» — 2:1, «Атлетико» — «Мальорка» — 1:1, «Гетафе» — «Сарагоса» 2:2, «Гімнастік» — «Рекреативо» — 1:1, «Расинг» — «Атлетик» — 5:4, «Сельта» — «Реал» — 1:2.

Німеччина, 27-й тур
У першості бундесліги вкотре загострилася боротьба за золоті нагороди. Після зимової паузи, коли лідери чемпіонату почали втрачати очки, а «Шальке-04», навпаки, набирати їх, здалося, що долю чемпіонства вирішено. Однак після 27-го туру знову чотири команди реально претендують на першу сходинку.
У центральному матчі туру «Баварія» приймала «Шальке-04» із рахунком 2:0. Матч для «Баварії» розпочався більш ніж вдало. На третій хвилині Марк Ван Боммель вивів на ударну позицію Роя Макая. Голландський форвард із десяти метрів розстріляв ворота Мануеля Ноєра. Цей гол став сотим для Макая у складі мюнхенців. Надалі «Баварія» продовжувала диктувати свої умови і мала не одну нагоду збільшити перевагу, проте вдруге мюнхенцям удалося вразити ворота суперника ближче до завершення поєдинку. Після розіграшу кутового Саліхаміджич гарматним пострілом визначив остаточний рахунок у протистоянні.
Бременський «Вердер» проґавив можливість зрівнятися з «Шальке-04» за набраними очками, зігравши в Коттбусі внічию з місцевим «Енергі» (0:0). Третій клуб бундесліги «Штутгарт» після кількох невдач знову здобув переконливу перемогу, перегравши на своєму полі «Алеманію» з рахунком 3:1.
Таким чином, чотири перші команди бундесліги залишилися на тих самих позиціях, що займали перед звітним туром, але відстані один від одного помітно зменшилися. Гельзенкірхенський «Шальке-04» випереджає свого найближчого переслідувача «Вердер» лише на два пункти, «Штутгарт» — на чотири, а мюнхенську «Баварію» на шість. Підтягується до лідерів і леверкузенський «Байєр». Команда Андрія Вороніна у звітному турі на виїзді впевнено обіграла «Майнц» (3:1). Українець з’явився на полі за дев’ять хвилин до фінального свистка. Поки «фармацевти» посідають п’яту сходинку турнірної таблиці, відстаючи від лідера на одинадцять очок.
Результати матчів туру: «Армінія» — «Боруссія» Д — 1:0, «Баварія» — «Шальке-04» — 2:0, «Енергі» — «Вердер» — 0:0, «Нюрнберг» — «Герта» — 2:1, «Штутгарт» — «Алеманнія» — 3:1, «Майнц-05» — «Байер» — 1:3, «Боруссія» М — «Айнтрахт» — 1:1, «Бохум» — «Ганновер» — 2:0, «Гамбург» — «Вольфсбург» — 1:0.

Росія, 3-й тур
У російській першості в третьому турі відбулося два поєдинки, які без перебільшення можна вважати центральними. Один із них проходив у Санкт-Петербурзі між місцевим «Зенітом» і московським «Спартаком». Поєдинок між цими командами розпочався зовсім не так, як хотіли господарі. На другий хвилині півзахисник гостей Єгор Титов із дальньої відстані відправив м’яч у дев’ятку воріт Малафєєва. Слід сказати, що голкіпер у цьому епізоді зіграв невдало. Схоже на те, що його засліпило сонце, тому він не відреагував на удар, який мав би парирувати. На 27-й хвилині Малафєєв зіграв не впевнено на виході після подачі кутового і це коштувало «Зеніту» другого пропущеного м’яча, який забив Штранцль. Ще за десять хвилин гол у власні ворота «привіз» Тимощук. Анатолій не встиг за реактивним Бистровим і змушений був порушувати правила у протистоянні з Володимиром у штрафному майданчику. Тимощук має дякувати арбітрові за те, що рефері не показав йому другу жовту картку. Бистров чітко реалізував одинадцятиметровий удар і зробив рахунок 3:0 на користь червоно-білих. У другому таймі «Зеніт» спромігся на гол Погребняка, котрого наприкінці матчу вилучили за повторне попередження. Цей матч укотре засвідчив, що говорити про «Зеніт», як про головного претендента на чемпіонство, поки, зарано.
У принциповому московському дербі між ЦСКА та «Локомотивом» ключовими фігурами на полі стали бразильці. Вони принесли «армійцям» перемогу. В цьому матчі одна з команд вийшла вперед у дебюті зустрічі. Півзахисник номінальних господарів Рамон на другій хвилині після проходу Жиркова змусив голкіпера гостей Якуповича діставати м’яч із сітки власних воріт. Наприкінці матчу Вагнер подвоїв перевагу. Після третього туру ЦСКА, ФК «Москва» і «Спартак» окупували перші три рядки в турнірній таблиці чемпіонату Росії. Всі команди набрали максимальну кількість очок.
Результати матчів туру: «Кубань» — «Спартак» (Нальчик) — 2:2, «Луч-Енергія» — «Ростов» — 1:1, ЦСКА — «Локомотив» — 2:0, «Крилья Совєтов» — ФК «Москва» — 0:0, «Амкар» — «Динамо»— 1:1, «Рубін» — «Хімки» — 2:1, «Томь» — «Сатурн» — 1:1, «Зеніт» — «Спартак» (Москва) — 1:3.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • «МАВПИ» ЗАМІСТЬ «ХІМІКІВ»
  • ПОЛЬСЬКИЙ ШАНС УКРАЇНСЬКОГО ХОКЕЮ
  • ОЧКО ДЛЯ КО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».