Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
І ЗНОВУ ПРО «ТОЛОКУ»
Блок Юлії Тимошенко наполягає на звільненні Віталія Докаленка з посади керівника Національної телекомпанії України, йдеться у заяві БЮТ.

«БЮТ готує відповідне звернення про повернення цензури в українських ЗМІ до Моніторингового комітету ПАРЄ і заявляє, що завжди буде безкомпромісно стояти на сторожі свободи слова в Україні»,— йдеться в заяві.
Опозиціонери також висловлюють здивування заявою Президента України Віктора Ющенка щодо зняття з ефіру на Першому національному телеканалі політичного ток-шоу «Толока», «зокрема, його підтримкою явно репресивних щодо авторів телепередачі дій з боку керівництва НТКУ».
Як вони зазначають, 21 березня глава держави сказав, що «рішення керівництва телеканалу про закриття передачі є правильним», а також зазначив, що, «як стверджує сторона каналу, ці дії були пов'язані з тим, що було сфабриковано певну програму, яка повинна була працювати на користь однієї зі сторін».
Бютівці з цього приводу наголошують, що ця заява Президента не відповідає дійсності, й висловлюють сподівання, що вона з'явилася лише через свідому дезінформацію глави держави, а не внаслідок чогось іншого.
Як стверджують представники опозиції, телепередача «Толока» від 19 березня «піддалася жорсткому цензуруванню з боку керівництва телеканалу». За словами авторів заяви, на цій передачі було надано слово представникам опозиційних сил, унаслідок чого «Толока» зібрала втричі більшу, ніж зазвичай, аудиторію.
«Ми володіємо достовірними даними про те, що за наказом керівництва НТКУ в прямий ефір не виводилися SМS-повідомлення про підтримку дій опозиції, а прикінцеві результати телефонного опитування, за якими опозиція здобула прихильність понад 80% телеглядачів, узагалі не були оприлюднені,— йдеться у заяві. «20 березня «Толоку» зняли з ефіру в повторній трансляції, саму передачу закрили і вимагають від авторів телепередачі подати заяви про звільнення».
За словами членів БЮТ, керівник НТКУ пан Докаленко наступного дня після виходу «Толоки» «скаржився, що він особисто не міг двадцять разів додзвонитися на той телефон, за яким можна було висловити підтримку уряду Віктора Януковича». Тому, вважають автори заяви, «зрозуміло, на чиєму він боці. Але чому Докаленка у заздалегідь волюнтаристському рішенні щодо закриття телепередачі підтримав Президент Ющенко,— для нас це загадка».
Нагадуючи Президентові, що він оцінив призначення Анатолія Кінаха міністром економіки в уряді Віктора Януковича — «ганьбою морального типу»,— БЮТ висловлює переконання, що подібна «ганьба морального типу» нині керує Першим телеканалом України. Керівник, який допускає подібні методи роботи з журналістами, мусить бути звільнений з посади негайно, заявляють в БЮТ.
Блок Юлії Тимошенко закликає Президента стати на захист українських журналістів від цензури і визнати свої попередні слова зі схвалення репресивних дій керівництва НТКУ помилкою.
Як повідомляв УНІАН, увечері 21 березня прес-секретар Президента України Ірина Ванникова заявила про деякі відмінності у тлумаченні ЗМІ відповіді глави держави на запитання про його ставлення до призупинення виходу в ефір політичного ток-шоу «Толока».
За її повідомленням, Віктор Ющенко не дав однозначної оцінки діям керівництва УТ-1 щодо закриття програми «Толока».
Пані Ванникова зазначила, що Президент чітко вказав на неможливість будь-якого тиску на працівників засобів масової інформації, бо «українського журналіста назад (в умови цензури мас-медіа) ніхто не зажене».
За її словами, відповідаючи на запитання журналістів, глава держави сказав, що має лише попередню інформацію про причини призупинення виходу в ефір «Толоки». Президент зазначив, що однією з причин такого рішення керівництво Першого національного назвало порушення авторами ток-шоу принципу об'єктивності. Віктор Ющенко погодився з тим, що за нехтування професійними стандартами, одним із яких є неупередженість, та спотворення інформації програма могла бути знята з ефіру. Водночас він повідомив журналістам, що доручив ретельно вивчити всі обставини призупинення виходу в ефір ток-шоу «Толока» групі працівників Секретаріату Президента, відповідальних за інформаційну сферу.
Речниця глави держави наголосила, що Президент не висловив ані однозначної підтримки, ні категоричного осуду рішенню керівництва Першого національного стосовно програми «Толока». Свою остаточну позицію у цьому дискусійному питанні він оприлюднить після прискіпливого вивчення всіх обставин.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІКТОР ЮЩЕНКО ХОЧЕ ШИРОКОЇ ДИСКУСІЇ
  • КАРПАЧОВА — НА СТОРОЖІ ПРАВ ЛУЦЕНКА
  • ТИМОШЕНКО У НЕБЕЗПЕЦІ?
  • ОЧИМА СОЦІОЛОГІВ
  • КОАЛІЦІЯ ЗМІНИТЬ НАЗВУ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».