Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КНДР ВІДМОВИЛАСЯ ВІД УЧАСТІ В ПЕРЕГОВОРАХ
За інформацією світових мас-медіа, Північна Корея відмовилася брати участь в шестисторонніх переговорах з питань своєї ядерної програми. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на представників міністерства закордонних справ Японії, які перебувають у Пекіні. Як сповістив журналістам керівник японської делегації Кен'ітіро Сасае, КНДР «не братиме участі в подальших дебатах, доки не переконається, що кошти, раніше заморожені в банку BDA, переказано на рахунок до банку «Bank of China».
Як відомо, 19 березня в Пекіні поновлено шестисторонні переговори з північнокорейської ядерної програми — високопоставлені дипломати з Росії, США, Китаю, Республіки Корея, КНДР і Японії зібралися на шостий раунд.

Очікувалося, що на перегонах буде остаточно з'ясоване питання про заблоковані на вимогу США у «Banco Delta Asia» в Макао рахунки КНДР на суму понад 24 мільйони доларів. Тим самим мав бути відкритий шлях до завершення першого етапу заходів з ядерного роззброєння КНДР. Пхеньян зажадав свої гроші назад, інакше реактор в Йонбене не буде зупинений.
Reuters повідомило, що представники Північної Кореї звинуватили Японію в тому, що та намагається зірвати переговори з ядерного роззброєння, і заявили, що не потребують енергетичної допомоги від Токіо. Раніше Японія заявляла, що не надаватиме КНДР повномасштабної економічної допомоги і не встановлюватиме дипломатичних відносин доти, доки не буде врегульоване питання повернення японських громадян, викрадених північнокорейськими спецслужбами в 1970–1980 роках.
Заступник помічника американського міністра фінансів з проблем протидії фінансуванню тероризму і злочинам у цій сфері Деніел Глейзер оголосив напередодні відновлення переговорів, що Сполучені Штати домовилися з Північною Кореєю про розморожування коштів в банку Макао «Banca Delta Asia». Таким чином, запевнив американський представник, питання з північнокорейськими активами вирішено — гроші будуть переказані на рахунок в Народному банку Китаю і витрачено на освіту і гуманітарні програми в Північній Кореї.
Під час попереднього раунду переговорів 13 лютого була досягнута домовленість про закриття в двомісячний термін північнокорейського ядерного комплексу в Йонбене, натомість Пхеньяну пообіцяли надати енергетичну допомогу й нормалізувати його відносини з Вашингтоном і Токіо.
також у паперовій версії читайте:
  • СВІТ — ПРО ГОЛОДОМОР
  • НА ПРОКУРОРІВ «ТИСНУТЬ» Й У США
  • КИТАЙ: ПАНДИ ВИКОНУЮТЬ МІСІЮ
  • ЧИ НЕ ЛОГІЧНІШЕ КУПУВАТИ ТУРКМЕНСЬКИЙ ГАЗ У ТУРКМЕНІВ?
  • ІРАНСЬКИЙ УРЯД ГОТУЄ БОЙОВИКІВ?
  • ІЗРАЇЛЬ ПАРАЛІЗОВАНО ЗАГАЛЬНИМ СТРАЙКОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».