Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЮРІЯ ЛУЦЕНКА ОБШУКАЛИ
Учора представники Генеральної прокуратури провели обшук у квартирі екс-міністра внутрішніх справ, лідера громадського руху «Народна самооборона» Юрія Луценка.

В його квартирі від 6.30 ранку працювали п'ятеро слідчих Генпрокуратури. Окрім власне Луценка, в квартирі були присутні народний депутат, член фракції «Наша Україна» і спонсор «Народної самооборони» Давид Жванія, інші народні депутати.
Як раніше повідомив перший заступник начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури Сергій Денисенко, Генпрокуратура розслідує факти кримінальної справи щодо незаконної видачі посадовцями МВС вогнепальної зброї. Юрій Луценко нібито роздав 51 одиницю зброї на суму 143 тис. грн і передав її людям, котрі, згідно з твердженням Денисенка, не мали права на користування зброєю. Таким чином, заявив він, Луценко видав зброї більше, ніж його попередники. Тому Генпрокуратура 2 березня порушила кримінальну справу проти Юрія Луценка про зловживання владою і службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків (ст. 364, ч. 3 і ст. 263 ч. 1 Кримінального кодексу). Пан Денисенко також повідомив, що Генпрокуратура перевіряє можливе ізраїльське громадянство пана Луценка. Екс-міністр категорично заперечує, що він має ізраїльське громадянство.
Як відомо, лідер громадського руху «Народна самооборона» ініціює проведення навесні всеукраїнського «Маршу справедливості». У своїх виступах колишній міністр закликає громадян зі всіх регіонів йти пішки на Київ, аби примусити політиків дотримуватись своїх обіцянок. На початку лютого Харківська обласна рада звернулася до ГПУ з проханням дати правову оцінку закликам Луценка до походу на Київ і порушити проти нього справу за спробу дестабілізувати конституційний лад в Україні. Натомість Служба безпеки України дійшла висновку, що в діях і виступах екс-міністра внутрішніх справ не міститься ознак злочинів, що підлягають компетенції СБУ. Служба безпеки підготувала проект відповіді Генеральній прокуратурі України.
Слідчі вилучили з сейфа Луценка медичні картки, посвідчення офіцера запасу, перепустку до Кабінету Міністрів і комсомольський квиток.
Сам Юрій Луценко вважає обшук у своїй квартирі спробою перешкодити його пересуванню територією України. Про це він заявив журналістам, які під час обшуку були біля дверей його помешкання.
Слідчі прокуратури, котрі проводили обшук, намагалися заборонити Ю. Луценку спілкуватися з журналістами, однак він заявив: «Поки я вільний громадянин і на мене не наділи наручники, я буду давати коментарі».
За його словами, слідчі прийшли до нього о 6.30, пред'явивши постанову суду про проведення обшуку, однак зауважив, що йому в руки цю постанову слідчі не дали.
Як сказав Юрій Луценко, слідчі шукають у нього якісь меблі та системні блоки комп'ютерів, котрі начебто він отримав за видачу зброї громадянинові Ковальову.
Крім того, слідчі просили його пред'явити ізраїльський паспорт, натомість він показав їм документ із посольства Ізраїлю, отриманий у відповідь на запит щодо наявності у нього такого документа, в якому містилась негативна відповідь з цього приводу.
У свою чергу, Давид Жванія повідомив журналістам, що він особисто проводить відеозйомку проведення обшуку. За його словами, слідчі відмовилися пред'я-вити адвокатам Луценка постанову суду, що дозволяє проводити обшук, зазначивши, що нададуть цей документ для ознайомлення, якщо пан Луценко поїде з ними до приміщення Генеральної прокуратури.
Один зі слідчих вручив йому повістку на допит у Генеральну прокуратуру на 16.00 вівторка.
Як повідомив народний депутат Микола Катеринчук, екс-міністр внутрішніх справ попросив народних депутатів, аби вони звернулися до Генпрокуратури за захистом його конституційних прав, котрі, на переконання Юрія Луценка, грубо порушуються.
Як вважає лідер фракції «Наша Україна» В'ячеслав Кириленко, до України знову повернулися політичні репресії.
Він заявив, що люди, які сумнівалися, що в Україні відбувається антидемократичний реванш, тепер не сумніваються, що це є справжнім завданням уряду Віктора Януковича і правлячої коаліції. «Сьогодні вже всі маски остаточно зірвані. Об'єднана опозиція переконалася в своїй правоті»,— додав політик.
У свою чергу, Голова Верховної Ради України Олександр Мороз дав доручення Генеральній прокуратурі підготувати матеріал з приводу обґрунтування обшуку на квартирі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка: «Даю доручення ГПУ підготувати матеріал з приводу обґрунтування обшуку на квартирі Ю. Луценка, оскільки йдеться про колишнього депутата кількох скликань та колишнього міністра», — заявив Голова ВР.
також у паперовій версії читайте:
  • КІНАХ ІДЕ В УРЯД?
  • ВІКТОР ЯНУКОВИЧ: «Я НЕ КЕРУЮ ГПУ»
  • КОАЛІЦІЯ ПРАЦЮЄ НА ЛУЦЕНКА?
  • ГОЛОВАТИЙ ВИКРИВАЄ ЗАКОЛОТНИКІВ
  • ОТ І ВСЕ «ПОРОЗУМІННЯ»
  • РНБО — ОСТАННІЙ АРГУМЕНТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».