Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ВІДТВОРИЛИ ОБЛИЧЧЯ ЖІНКИ ПАЛЕОЛІТУ

Антропологам пощастило відтворити контури обличчя жінки на підставі останків її черепа. Відновлення вигляду Теї (так археологи назвали жительку палеоліту) — результат багаторічної копіткої праці. Вчені використали техніку, що застосовувалась раніше під час вивчення останків єгипетських фараонів.
Найдавніша мешканка Сицилії мала витягнуте обличчя з нижньою щелепою, що виступала вперед, і копицю чорного волосся. За словами директора музею Валеріо Аньєзі, доісторичній брюнетці було близько тридцяти років. Плем'я, в якому вона жила, займалося полюванням, збиранням фруктів та їстівного коріння. Секрети скотарства й землеробства її одноплемінники ще не знали.


ПІВНЯ ПОСАДИЛИ... ДО В'ЯЗНИЦІ
В Аргентині поліцейські заарештували півня за те, що він незаконно проліз на чужу територію і поклював цінну індіанську маску, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.
Мешканка містечка Формоса Ліліана Ріос принесла порушника до поліцейської дільниці, аби його заарештували. Жінка сказала, що була в будинку, коли почула гавкіт собак. Коли вона вийшла у двір, то побачила, як півень розправляється з цінним подарунком, привезеним із Болівії.
Поліцейські швидко знайшли власника пташки, однак він відмовився відшкодувати збиток. Тож їм не залишилося нічого іншого, як віднести зухвальця до камери попереднього ув'язнення.
Ліліана Ріос заявила, що подасть скаргу на господаря птиці, аби відшкодувати збитки, оскільки індіанська маска має велику культурну цінність.
Аргентинські юристи вважають, що цей випадок увійде в історію судової практики країни. Уперше в країні на лаві підсудних може опинитися півень.

НАВАЛА ОСЕТРОВИХ
Річки й озера Великої Британії зазнали навали осетрових риб. Як повідомляють місцеві ЗМІ, у водоймах країни з'явилися російські осетри.
Спеціалісти вважають, що їх запускають любителі живої природи, а також компанії, котрі пропонують рибалку на кращих англійських водоймищах. Влада побоюється, що неконтрольоване поширення осетрових може порушити екологічний баланс.
Придбати живого осетра легко: будь-який його різновид можна замовити через Інтернет. У Європі існують спеціальні ферми з розведення цих риб. У країнах Євросоюзу останнім часом увійшли в моду величезні домашні акваріуми з осетрами.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».